Το τελευταίο αντίο στον Λευτέρη Βογιατζή είπαν συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του το απόγευμα της Τετάρτης.Η πολιτική τελετή ταφής έγινε από το Α’ Νεκροταφείο, ενώ δεν εκφωνήθηκαν – κατόπιν επιθυμίας του ίδιου – επικήδειοι.

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Τετάρτης, η σορός του σπουδαίου σκηνοθέτη και ηθοποιού εκτίθετο σε λαϊκό προσκύνημα στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων.

«Σ’ ευχαριστώ Λευτέρη. Καλό ταξίδι, Λευτέρη. Καθαρός πια, καθαρός πάντα» είναι λέξεις που έγραψαν φίλοι, συνεργάτες και γείτονες του Λευτέρη Βογιατζή, στα δύο βιβλία που ήταν τοποθετημένα στην είσοδο του θεάτρου.

Η σκηνή του φιλοξένησε το μεσημέρι της Τετάρτης μια διαφορετική παράσταση. Στο υποφωτισμένο «σπίτι του», το σκοτάδι έσπαγε από τους δύο προβολείς που έπεφταν πάνω στον Λευτέρη Βογιατζή. Ο ένας, φώτιζε το τελευταίο σπίτι του σκηνοθέτη και ο δεύτερος την θέση του. Μια κενή θέση με ένα λευκό τριαντάφυλλο.

Παγερή ησυχία. Ακούγονταν μόνο ψίθυροι και τα βήματα των ανθρώπων που πήγαιναν να ακουμπήσουν το φέρετρο. Τα χέρια έτρεμαν. Τα χείλη έσφιξαν. Κανείς δεν μιλούσε. Κανείς δεν είχε λόγια.

Ο Λευτέρης Βογιατζής, ντυμένος με το κοστούμι από την παράσταση «Καθαροί πια», κρατούσε το ομότιτλο βιβλίο της Σάρα Κέιν. Πάνω στο φέρετρο ήταν τοποθετημένο ένα ηλιοτρόπιο και ένα στεφάνι από δάφνες. «Για όλα όσα είπες δίχως λόγο» – Νεινάκι, έγραφε η λευκή κορδέλα γύρω του.

Τον σκηνοθέτη τίμησαν με την παρουσία τους οι: Λευτέρης Παυλόπουλος, Δημήτρης Ήμελλος, Μένης Κουμανταρέας, Νίκος Κουρής, Μάνια Παπαδημητρίου, Ξένια Καλογεροπούλου, Σταύρος Ζαλμάς, Πέγκυ Σταθακοπουλου, Μάξιμος Μουμούρης, Παντελής Βούλγαρης, Γιώργος Μεσσάλας, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Βέλτσος, Ράνια Σχίζα, κ.ά.