ΟΙ «ΑΦΘΑΡΤΟΙ» ΕΚΘΡΟΝΙΣΑΝ ΤΗΝ «ΑΜΕΛΙ»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/09/2012 20:07 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 09/09/2012 20:16 |
Οι «Αφθαρτοι» εκθρόνισαν την «Αμελί»

Oι «Αφθαρτοι», η ταινία που προβλήθηκε τον περασμένο χειμώνα με ιδιαίτερη επιτυχία και στην Ελλάδα, έγινε το φιλμ που «εκθρόνισε» από τις καρδιές των ανά τον κόσμο σινεφίλ, την περίφημη «Αμελί».

Οι «Ιntouchables», η ευαίσθητη κωμωδία των Ολιβιέ Νακάς και Ερίκ Τολεντανό, για την σχέση ενός πλούσιου παραπληγικού με τον παρία βοηθό του, έγινε η γαλλική ταινία που έχουν δει περισσότεροι άνθρωποι εκτός Γαλλίας.

Σύμφωνα με τον UniFrance, τον οργανισμό που προωθεί το γαλλικό σινεμά στο εξωτερικό, οι «Αφθαρτοι» έχουν κόψει περισσότερα από 23,1 εκατομμύρια εισιτήρια εκτός Γαλλίας, ξεπερνώντας την «Αμελί». Μόνο στη Γερμανία την είδαν περισσότεροι από 8,8 εκατομμύρια άνθρωποι!

Το εντυπωσιακό της δημοτικότητας των «Αφθαρτων» εκτός Γαλλίας είναι ότι η ταινία δεν έχει προβληθεί ακόμη στη Βρετανία, στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία. Eκπρόσωπος του UniFrance εκτίμησε ότι οι «Αφθαρτοι» θα ξεπεράσουν τα 25 εκατ. εισιτήρια εκτός Γαλλίας, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του γαλλικού σινεμά.

Επίσης ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το φιλμ «The Artist» του Μισέλ Χαζαναβίσιους, το οποίο απέσπασε πέντε Οσκαρ, το είδαν εκτός Γαλλίας όχι περισσότεροι από 12,7 εκατ. θεατές.