Άνοιξε ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου Σαντορίνης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/04/2012 21:23 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11/04/2012 13:28 |
Άνοιξε ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου Σαντορίνης

Ανοικτός είναι από σήμερα ο αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου Σαντορίνης μετά την ολοκλήρωση του νέου στεγάστρου.

«Το Ακρωτήρι είναι ένας πολύ σημαντικός χώρος, ο οποίος αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών. Τον θέλουμε ανοιχτό, προσβάσιμο, εξωστρεφή αλλά και ασφαλή. Η εμπειρία της επίσκεψης στο Ακρωτήρι είναι μοναδική» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος.

Το πρωί, πραγματοποιήθηκαν το πρωί τα εγκαίνια του αρχαιολογικού χώρου από τον υφυπουργό Πολιτισμού Πέτρο Αλιβιζάτο και τον Δήμαρχο Σαντορίνης Νίκο Ζώρζο.

Ο αρχαιολογικός χώρος ήταν κλειστός από τον Σεπτέμβριο του 2005, όταν κατέρρευσε το στέγαστρο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας γερμανός τουρίστας.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και ο δήμαρχος Σαντορίνης αγόρασαν από τα εκδοτήρια, στην είσοδο του χώρου, τα πρώτα εισιτήρια που εκδόθηκαν με την επαναλειτουργία του, έπειτα από επτά χρόνια διακοπής του, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την κατασκευή του νέου στεγάστρου.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Αλιβιζάτος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του χώρου, ως του σπουδαιότερου προϊστορικού οικισμού στην περιοχή του Αιγαίου και ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του υπουργείου που υπερέβαλαν εαυτόν, ώστε με το ξεκίνημα του φετινού καλοκαιριού ο χώρος να μπορέσει να ανοίξει για το κοινό.

Η παραλαβή έγινε από τον εργοδότη που είναι η «Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρία», ενώ το έργο παρέλαβε για χρήση ο φορέας λειτουργίας, η ΚΑ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. 

Ο Δήμαρχος Σαντορίνης διέθεσε προσωπικό του Δήμου Θήρας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως φύλακες συμπληρωματικά προς το υφιστάμενο προσωπικό του ΥΠΠΟΤ. 

Ο χώρος θα είναι επισκέψιμος από τις 10:00 έως τις 17:00.

3
My name is Mour
11/04/2012 15:46
Καταρχήν, ο νεκρός τουρίστας ήταν Άγγλος και όχι Γερμανός, ήμουν ακόμα Αγγλία τότε και ήταν παντού στα νέα. Άραγε έχουν σκεφτεί να τιμήσουν την μνήμη του και να προσκαλέσουν και τις οικογένειες των 6 τραυματισθέντων? Δεύτερον, υπερέβαλλαν εαυτόν φτιάχνοντας μια οροφή σε 7 χρόνια? Πόσα θέλουν να μας τρελλάνουν? Τρίτον, κάποιοι φίλοι υποστήριξαν ότι 15 ευρώ είναι λίγα για την Ακρόπολη. Διαφωνώ, 15 ευρώ είναι σωστά για αυτό που προσφέρουν οι υπηρεσίες της. Πάω κάθε χρόνο φίλους μου που έρχονται από το εξωτερικό και είναι 15 ευρώ είναι πολλά να περιμένεις στο λιοπύρι, χωρίς σκιά, με την ακρόπολη να κλείνει σε κουφές ώρες. Ασ φτιάξουμε πρώτα τις υπηρεσίες και μετά ας χρεώσουμε και 50 ευρώ.
Nilos
11/04/2012 11:15
Επιτέλους!!!! Κοντεύει δεκαετία, ούτε την πυραμίδα του Κλέωπα να χτίζανε, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι θα είχαν τελειώσει πιο γρήγορα... Καλά τα λέει και ο προηγούμενος φίλος, αυξήστε και κάνα εισιτήριο για ένα χώρο ΜΟΝΑΔΙΚΟ!!!!!
parthenios christos
10/04/2012 22:48
Επι Τελους. Ενας απο τους σημαντικωτερους αρχαιολογικους χωρους,επι χρονια κλειστος λογω του τραγικου προ ετων συμβαντος............. Χιλιαδες οι επισκεπτες ετησιως. Μεγαλη και η απωλεια εσοδων. Μια αυξηση εισητηριου δεν θα εκανε κακκο στην αθλια οικονομικη μας κατασταση γενικως Σ ολη την Ευρωπη για ασημαντους χωρους το εισητηριο εισοδου ειναι απαγορευτικο για πολλους. Μουσειο Εβραικο στην Πραγα εχει 30 ΕΥΡΩ Πυργος Αιφελ(παρισι)50 Ευρω. Ακροπολη Αθηνων 15 Ευρω. Οντως λεφτα θα μπορουσαν να υπαρξουν.................. ΧΠ