ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Γκέι ζευγάρι με παιδί οι Τζούλιαν Μουρ-Ανέτ Μπένινγκ

Αποστολή: Δημήτρης Δανίκας   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/02/2010 07:00 |
 Γκέι ζευγάρι με παιδί οι Τζούλιαν Μουρ-Ανέτ Μπένινγκ
Οι Ανέτ Μπένινγκ και Τζούλιαν Μουρ ως γκέι ζευγάρι στην ταινία «Τhe kids are allright»

Δεν με πιστεύατε, ε; Καλά να πάθετε. Σας το ΄λεγα.

Κάθε αξιοπρεπές και μεγάλο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ φροντίζει για sex, politcs and drugs. Στις οθόνες εννοείται. Ενίοτε και στα πέριξ (ξενοδοχεία, μπαρ, πολυτελή restaurants και πάει λέγοντας). Εν αρχή λοιπόν η θηλυκή ομοφυλοφιλία!

Καμία πρωτοτυπία. Εκτός από ένα περιστατικό που θύμισε Βερολίνο από τα παλιά. Από εδώ η Ζιλ, δηλαδή η Τζούλιαν Μουρ. Μόλις πενήντα. Από εκεί η Νικ. Τουτέστιν η Ανέτ Μπένινγκ μόλις 52 (για να φρεσκάρω τη μνήμη σας, πρόκειται για μία από τις τελευταίες 12.500 ερωμένες, αν και πρόκειται για σύζυγο, του αειθαλούς Ουόρεν Μπίτι, του μεγιστοτεράστιου κόκορα στο ορνιθοτροφείο του Χόλιγουντ). Ενδιαμέσως η Λάιζα Τσολοντένκο, η σκηνοθέτις τής γκέι κομεντί «Τhe Κids are all right». Ο τίτλος- αν δεν με απατά η μνήμη μου- από ομότιτλο άσμα των θρυλικών «Who». Μουσική αναφορά στα άγρια νιάτα των δύο μεγαλοκοπέλων!

Τα δύο κοράσια, όπως ο σύζυγος με τη σύζυγό του.

Τώρα ποια είναι ποιος και ποια είναι ποια, ουδεμία σημασία. Διαχειρίζονται λοιπόν τη ρουτίνα από την πολύχρονη συνύπαρξή τους, ώσπου προκύπτει πρόβλημα με τη δανεική κορούλα τους. Πάνω στο άνθος της εφηβείας της η κοπέλα. Η οποία επιθυμεί να μάθει τον «βιολογικό» πατέρα της. Αυτό και το χάπενινγκ της ιστορίας. Με επιμύθιο το γνωστό από δεκάδες political correct ταινίες. Όλοι μαζί ανεξαρτήτως φύλου και κρεβατιού. Συμφιλιωθείτε με τη διαφορετικότητα του διπλανού σας. Όλα τα ΄χε η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε!

Α, ξέχασα. Η ταινία προβλήθηκε κεκλεισμένων των δημοσιογραφικών θυρών. Αποκλειστικά για εμπόρους και διανομείς. Πρώτα το χρήμα. Ύστερα η κριτική!

Η πρώτη μέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου κύλησε σαν προζέσταμα και γραφειοκρατική διαδικασία. Από σήμερα αρχίζει η πασαρέλα. Καταφθάνουν Μάρτιν Σκορσέζε με Λεονάρντο Ντι Κάπριο για την πρεμιέρα του «Shutter island» (Καταραμένο Νησί, από 25 Φεβρουαρίου θα προβάλλεται εν Αθήναις).

Παρεμπιπτόντως, ο μόλις 36 Λεονάρντο είναι για τον Σκορσέζε το σημερινό ισοδύναμο (υποκατάστατο θέλετε;) του Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Ο τύπος έχει πρωταγωνιστήσει σε τρεις σκηνοθεσίες του Σκορσέζε και στα σκαριά η τέταρτη ως Θίοντορ Ρούσβελτ. Άντε. Σε καμιά δεκαριά χρόνια να τον δούμε και βαμμένο μαύρο Ομπάμα!

8
τατ.
04/03/2010 01:39
"ποια είναι ποιος και ποια είναι ποια" Έτσι σας είπαν? Ότι όλος ο κόσμος λειτουργεί όπως το ετεροφυλόφιλο προκρουστικό κρεβάτι σας? Ουστ! Που σας στείλανε στο Βερολίνο να μας πείτε ότι ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι ο φερετζές της Μαριωρής. ΠΙΣΩ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΙ που έχετε την ειρωνία για πέπλο της κακίας σας.
Παρασκευούλα Νεοφύτου
22/02/2010 15:14
Απο τον Κώδικα Επαγγελματικής Ηθικής και Κοινωνικής Ευθύνης των δημοσιογράφων-μελών της Ε.Σ.Η.Ε.Α

Άρθρο 2
Η δημοσιογραφία, ως επάγγελμα, αλλά και κοινωνικό λειτούργημα, συνεπάγεται δικαιώματα, καθήκοντα και υποχρεώσεις. Ο δημοσιογράφος δικαιούται και οφείλει:

α. Να αντιμετωπίζει ισότιμα τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις εθνικής καταγωγής, φύλου, φυλής, θρησκείας, πολιτικών φρονημάτων, οικονομικής κατάστασης και κοινωνικής θέσης.

Νομίζω οτι επιβάλλεται να φρεσκάρεται την μνήμη σας με τον κώδικα δεοντολογίας ή τουλάχιστον απαλλάξτε μας απο τις ομοφοβικές, γελοίες και πρωτόγονες αντιλήψεις σας.
Ο κόσμος πάει μπροστά όπως και η τέχνη. Συμβαδίστε ανοίγοντας τις παρωπίδες σας. Το διαφορετικό είναι καλό για όλους.
Λ.Κ.
17/02/2010 21:48
Ωρα να συνταξιοδοτηθείτε αγαπητέ Δανίκα. Εκτός από εντελώς αυθαίρετες και κακογραμμένες, οι κριτικές σας (αν μπορώ να τις ονομάσω έτσι) είναι και φορτωμένες λάθη. Στον δρόμο για το τυπογραφείο, προσπαθείτε εφεξής να είστε περισσότερο έξυπνος και λιγότερο εξυπνάκιας. Α, και συμβουλευτείτε καμιά ιστοσελίδα για να μάθετε πόσες συνεργασίες μετρούν ως τώρα ο Ντι Κάπριο και ο Σκορσέζε.Ή αν ο τίτλος της ταινίας στην οποία αναφέρεστε παραπέμπει όντως στο συγκρότημα των Χου.

Μετά τεραστίας αντιπάθειας
ένας συνάδελφός σας.
Dimitris T
15/02/2010 20:55
Μέσα σε όλα που έχει η Μαριωρή, μπορεί να υπάρχει και μιά ταινία με ομοφυλοφυλικό περιεχόμενο. Όποιος δε θέλει, δεν τη βλέπει. Προβλήματα και μάλιστα πολύ σοβαρά αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι και στην Ελλάδα. Αναμένεται και η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γιά το Σύμφωνο Συμβίωσης (θυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση είχε κάνει 2 φορές σχειτκή πρόταση νόμου). Χρειαζόμαστε ένα gay bill και όποιος νομίζει ότι τέτοιες συζητήσεις είναι πολυτέλεια, ας συζητήσει κάτι άλλο! Άντε, μέχρι και η Αλβανία έκανε νόμο κατά των διακρίσεων, και μάλιστα καλύτερο από το δικό μας! Ξέραμε γιά Ισπανίες και Πορτογαλίες, αλλά αυτό πιά πάει πολύ! Κάθε δικαιολογία πλέον ακούγεται αστεία.
Τζιζους Κραηστ
15/02/2010 02:06
με τοση κνε ομοφοβια το βερολινο πρεπει να σας ξερασει
Α.Α.
12/02/2010 21:52
''''Συμφιλιωθείτε με τη διαφορετικότητα του διπλανού σας. Όλα τα ΄χε η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε! '''' δεν καταλαβαίνω...δηλαδή για εσάς η ανοχή εαν όχι η με κάθε σεβασμό αποδοχή της διαφορετικότητας του άλλου φαντάζει κάτι επουσιώδες ή υπονοείται ότι είναι κάτι πλέον δεδομένο και αφομοιωμένο απόλυτα από το σύγχρονο άνθρωπο που η μνεία ενός τέτοιου θέματος στον κινηματογράφο είναι περιττή? γιατί το τελευταίο δε νομίζω να ισχύει...
Έρις
12/02/2010 13:58
Πολύ ομοφοβικό σας βρίσκω κύριε Δανίκα. Ταιριάζει αυτό σε έναν ..σοσιαλιστή;
Axaxouxa
12/02/2010 13:28
Στο Berlin πηγες πουλακι μου! Προσεχε, χιονιζει πολυ. Μη θαφτεις και σε ψαχνουμε!