«Δεν μου έμαθε ποτέ να μισώ»

Του Γκαζμέντ Καπλάνι gazikap@gmail. com   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/01/2010 07:00 |

«Αγαπητέ “Υπάρχουμε. Συνυπάρχουμε;”, ήθελα να ανεβάσω το σχόλιο αυτό στο άρθρο σας στα “ΝΕΑ”. Δεν το κατάφερα (ο δαίμων της τεχνολογίας). Αλλά θα ήθελα τόσο να σας πω τι σκέπτομαι, που αποφάσισα να σας το στείλω και να το κάνω επιστολή. Ελπίζω να μη σας ενοχλώ. Θέλω να σας μεταφέρω ιστορίες οικογενειακές (από αυτές που σαν παραμύθια μού έλεγαν οι παππούδες μου όταν ήμουν μικρή, ευτυχώς νόμιζα ότι ήταν παραμύθια και δεν κατάλαβα μέχρι πρόσφατα ότι ήταν αλήθεια). Οι παππούδες και οι γιαγιάδες ήρθαν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα από τη Μικρά Ασία, από εκεί διώχθηκαν γιατί ήταν Έλληνες. Όταν ήρθαν στην Ελλάδα κάποιοι γηγενείς τούς δέχθηκαν σαν Τούρκους (αιώνια ιστορία αυτό), αλλά κάποιοι δεν τους δέχθηκαν καν ως ανθρώπους. Δεν θα ξεχάσω ότι ο παππούς μου είπε πως δούλευε σε ένα χωράφι και του πρόσφεραν φαγητό στο πιάτο του σκύλου! Παρ΄ όλα όσα πέρασε ο παππούς στην Τουρκία και στην Ελλάδα, δεν μου έμαθε ποτέ να μισώ κανέναν, ούτε λόγω της καταγωγής ούτε λόγω της κακής συμπεριφοράς. Μου έμαθε πως αυτόν που έχει ανάγκη πρέπει να τον βοηθάμε, μου έμαθε πως ο ξένος δεν είναι απαραίτητα εχθρός, αλλά μπορεί να γίνει και ένα παράθυρο στον κόσμο. Ο παππούς όμως διέσχισε το 1922 όλη την Τουρκία με τα πόδια, έμεινε σε προσφυγικό καταυλισμό, κατάφερε να χτίσει ζωή και οικογένεια σε ένα νέο τόπο, συνάντησε εχθρούς και φίλους στον δρόμο του, είχε πατέρα που έφυγε για να δουλέψει στην Αμερική χωρίς να ξέρει κανείς αν ποτέ θα επιστρέψει.

Πολλοί άνθρωποι δεν είχαν την ευκαιρία να έχουν έναν τέτοιο παππού και να έχουν συνείδηση της επιβίωσης, της ανάγκης για ελευθερία και της ανάγκης να ξέρουν πως προσφέρουν στους γύρω τους (γιατί μπορεί κάποιος κάποτε να πρόσφερε ή να προσφέρει σε έναν δικό του). Τα δικά σας εγγόνια θα έχουν την ευκαιρία να έχουν έναν τέτοιο παππού. Δεν ξέρω αν είναι παρήγορο για σας, αλλά θα είναι πολύτιμο γι΄ αυτούς... Πολλοί άνθρωποι μεγαλώνουν σε μία μόνο χώρα, σε μία μόνο πόλη, με μία μόνο οικογένεια και κάποτε ίσως κάνουν τη δική τους και θα αναπαραγάγουν το ίδιο μοντέλο (το οποίο δεν λέω ότι είναι πάντα κακό). Όταν όμως δεν θέλεις να ξέρεις τι υπάρχει γύρω σου και τι θησαυρό μπορεί να κουβαλά ένας άνθρωπος που έχει περπατήσει από την άλλη άκρη της Γης είσαι φτωχός άνθρωπος στο πνεύμα. Τι κι αν κομπάζεις πως είσαι Έλληνας. Έχεις ξεχάσει τι είναι αυτό που μπορεί να σε κάνει υπερήφανο που είσαι Έλληνας, έχεις ξεχάσει τον Ξένιο Δία, έχεις ξεχάσει τον Οδυσσέα που γύρισε τον κόσμο για να φτάσει στην Ιθάκη, έχεις ξεχάσει το πνεύμα το οποίο όλος ο κόσμος έχει θαυμάσει. Για την κάθε Μπέρτα και για τον κάθε παππού, που δεν είναι μια ιστορία όταν ο κόσμος καίγεται, είναι η πορεία του ανθρώπου στη Γη, είναι η ιστορία η ίδια. Αρκεί να μπορεί κανείς να τη δει καθώς εξελίσσεται γύρω του. Αυτά ήθελα να πω, δεν ξέρω γιατί. Ίσως γιατί ντράπηκα διαβάζοντας κάποια από τα σχόλια στα άρθρα και στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια. Ίσως γιατί θέλω να σας πω ότι δεν έχουμε όλοι φτωχό πνεύμα και ότι το ποιο άσχημο σενάριο θα ήταν το μίσος να γεννήσει μίσος. Χρειάζεται δύναμη, αλλά είναι δυνατό, να αγνοήσουμε το ασήμαντο και το κακό. Με εκτίμηση Δέσποινα Αγαθαγγέλου agathades@gmail.com

LΙΝΚ:
http://gazikapllani.blogspot.com

51
Γρηγόρης
15/01/2010 16:24
"Μαθε πως τα ακραια φαινομενα υπαρχουν σε ολες τις θρησκειες,και δεν ειναι θεμα θρησκειας αλλα μορφωτικου επιπεδου το αν θα ακολουθουνται κατα γραμμα (ποιο γραμμα αραγε?) ή οχι" Αρα να εξαιρούνται από την ελληνοποίηση όσοι δεν είναι σωστού μορφωτικού επιπέδου; "Τραβα να κανεις καμια βολτα στα μεσανατολικα κρατη,να δεις και μονος σου οτι εχουμε παντου ορθοδοξες εκκλησιες,ακομη και στη Βαγδατη,των κατα τα αλλα καταπιεστικων και βαρβαρων μουσουλμανων". Αστειεύεσαι; Εδώ στην σχετικά δυτικόφιλη Αιγυπτο οι Κοπτες υποχρεώνονται σε κεφαλικό φόρο(χωρίς εγγυήσεις ότι θα κρατήσουν το κεφάλι τους) Στο φινάλε το θέμα είναι αυτό: Δεν είμαι διατεθειμένος στο βωμό του οποιουδήποτε "ανθρωπισμού" να ρισκάρω αυτά πού ΚΑΝΟΥΝ οι μουσουλμάνοι τόσο στίς χώρες καταγωγής, όσο καί στίς χώρες πού τους έδωσαν σπιτι και υπηκοότητα. Δεν γουστάρω να παρακολουθούνται οι επικοινωνίες μου και να πληρώνω το κόστος μάλιστα γιατί κάποιοι ΒΛΑΜΜΕΝΟΙ θεωρούν καλό να ρίχνουν αεροπλάνα σε κτήρια η να βάζουν βόμβες στο μετρό. Γιατί να πάρω αυτό το ρίσκο; Σε ποιόν το χρωστάω; Επίσης δεν γουστάρω μιά εισηγμένη μειονότητα να διώξει από μιά περιοχή μεσω κατατρομοκράτησης τον τοπικό πληθυσμό και να κάνει ενα νεό Κόσσοβο που θα ζητάει αυτονομία. Ειναι δικαίωμα μου να μπορω να θεωρώ οτι ο Μωάμεθ καί ο κάθε φασιστοπροφήτης τους ηταν ενας μεγάλος Μ**** καί η θρησκεία τους είναι μιά βλακεία πού σ''αυτη τη χώρα εκανε χειρότερα από τους Ναζι. Καί να το λεω δημόσια χωρίς καποια βλαμμένα μουφτάκια καί κάποια αφιονισμένα ανθρωπάκια να προσπαθούν να μου παρουν το κεφάλι. Αν μη τι αλλο χρωστάμε σε ολους αυτούς που θυσιάστηκαν γιά να είμαστε σήμερα ελεύθερη, να μην φτύσουμε τους αγώνες τους και να μην εκχωρήσουμε αυτή την ελευθερία σε αφιονισμένους βλαμμένους ισλαμιστές. Οποιος θελει να ζήσει μαζί τους, ας παει στις χώρες τους να δεί τη γλύκα. Κανενας από του μουσουλμαναράδες δεν εχει απαντήσει στο ερώτημα "ΠΩΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΟΣΣΟΒΟ Η ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 2ης ΓΕΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΧΤΗΚΑΝ". Οταν το απαντήσουν, ξανασυζητάμε! Και οχι απαντήσεις του στύλ "ουτε τώρα είσαι απόλυτα ασφαλής". Σκοπός είναι να βελτιώσουμε την τωρινή κατάσταση, όχι να την χειροτερέψουμε Οσο για τις διηγήσεις περί ωμοτητων του Ελληνικού στρατού στη Σμύρνη, ασχετα με το αν είναι βασιμα η οχι, υπάρχει και το προηγούμενο της Τριπολιτσα΄ς στην επανασταση του 21: Οποιος ερχεται με το σπαθί σε ξένο τόπο δεν πρέπει να περιμένει ευγενικώτερη αντιμετώπιση. Αυτά ισχυαν τότε, καί σε μεγάλο βαθμό καί σήμερα.
Tassos
14/01/2010 06:21
Συμμερίζομαι την κ. Αγαθαγγέλου. Παρόμοιες ιστορίες σχετικά με την Μικρασιατική καταστροφή έχω ακούσει και εγώ από τους γονείς μου, και ιδιαίτερα από την γιαγιά μου. Θα αναφέρω μερικά περιστατικά.

Ο εξάδελφος του παππού μου σώθηκε στην Σμύρνη από ένα Τούρκο εργάτη που δούλευε στα καπνά δηλαδή στα χωράφια καπνού της οικογένειας τους. Όταν άφησαν τα σπίτια τους και τις περιούσιες τους, οι Τούρκοι άφησαν να περάσει η γιαγιά μου με τα επτά της παιδιά. Φορούσε, μου έλεγε ένα περιδέραιο με μερικά φλουριά.

Ο Έλληνας βαρκάρης της ζήτησε ένα φλουρί για κάθε παιδί για να τους περάσει με την βάρκα στο καΐκι για την Λέσβο. Έξη ήταν τα φλουριά και δεν ήθελε να πάρει την ίδια με το μικρότερο παιδί που είχε στην αγκαλιά της. Εάν δεν απειλούσε κάποιος άλλος τον βαρκάρη, θα με έτρωγαν οι τσέτες μου έλεγε.

Βράδυ έφθασαν στην Λέσβο στον Μόλυβο. Έβρεχε πολύ. Οι ντόπιοι έκλειναν τα εξώφυλλα των παραθύρων και τις πόρτες, με κρότο μήπως και ο χωροφύλακας τους ζητούσε να φιλοξενήσουν κάποιον από τους πρόσφυγες. Τους πήγαν σε ένα άνοιγμα, ανοιχτό χώρο να κοιμηθούν μέσα στα λασπόνερα. Το πρωί κατάλαβαν ότι ήταν το νεκροταφείο! Αυτό ήταν δείγμα της περίφημης Ελληνικής φιλοξενίας στον Μόλυβο.

Δεν θα περιγράψω τα απερίγραπτα που υπόφεραν στην Ελλάδα μέχρι να ορθοποδήσουν. Ένα μόνο θα αναφέρω. Ξέρετε πως μερικές από τις υπερήφανες Ελληνίδες μητέρες φοβέριζαν τα παιδία τους-χρόνια μετά την καταστροφή; Καθίστε φρόνιμα γιατί θα φωνάξω την πρόσφυγα να σας φάει. Ανθρωπιά και ψυχικό μεγαλείο να σου τύχη!

Τέλος, δεν ήταν και λίγα αυτά που έκανε ο Ελληνικός στρατός στην Σμύρνη. Έλληνες στρατιώτες ξεκοίλιαζαν, μου έλεγε, έγκυος Τουρκάλες με τις ξιφολόγχες, η πετούσαν τα βρέφη στον αέρα για να τα τελειώσουν στον αέρα με τις ξιφολόγχες τους καθώς έπεφταν. Με το ίδιο νόμισμα, φυσικά, μας πλήρωσαν και οι Τούρκοι, και πολύ χειρότερο και απάνθρωπό. Υπάρχει άραγε ανθρωπιά στον πόλεμο?

Και φυσικά αγαπητή κ. Αγαθαγγέλου δεν τα γράφουν αυτά τα εγχειρίδια ιστορίας στα σχολεία μας. Ίσος τέτοιες περιγραφές δεν θα ήταν αρεστές. Όμως, σε όλο τον κόσμο υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι. Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν άνθρωποι που τα κτηνώδη ένστικτα δεν έχουν ατροφήσει επαρκώς και εκδηλώνονται με η χωρίς αιτίες. Σήμερα, ούτε οι Έλληνες αλλά ούτε και οι αλλοδαποί αποτελούν εξαίρεση.
Sun
14/01/2010 00:21
Σιχάθηκα νά εξηγώ. Τελικά δεν γουστάρω τους ξένους στον τόπο μου. ΑΠΑΙΤΩ να σεβαστούν οι πολιτικοί τις παραδώσεις της χώρας μου. Ζητώ να δημιουργηθούν κίνητρα να επιστρέψουν οι Έλληνες μετανάστες που τους έδιωξε το ''''ελλαδικό'''' κράτος το 50, 60,70, και 80. Να έρθουν και τα παιδιά τους πίσω. Ζητώ να ψηφίζουν οι Ελληνες ομογενείς που το μεταλαγμένο ΠΑΣΟΚ τους αρνήθηκε αυτό το δικαίωμα. Ελληνες υπερσπιστήτε την πατρίδα σας. Να φύγουν οι ξένοι όλοι.
Γιωργος Στ.
13/01/2010 20:39
@Καρατζαφερικος. Επειδη πηρατε πολλη φορα και εχετε περισσιο θρασος,οπαδοι του Καρατζαφυρερ,ιδου η απαντηση μου,που δεν εχω την απαιτηση να καταλαβεις,με το λιγοστο μυαλο και την αγκυλωμενη αντιληψη που διαθετεις.Λες ''''οι Μουσουλμανικές αξίες κ νοοτροπίες ΔΕΝ συνάδουν καθόλου με τις Ελληνικές, δηλαδή τις δυτικο-Ευρωπαϊκές (π.χ. η θέση της γυναίκας, κλειτοριδεκτομή, υποταγή στους "άπιστους" κ πολλά άλλα)''''.Μαθε πως τα ακραια φαινομενα υπαρχουν σε ολες τις θρησκειες,και δεν ειναι θεμα θρησκειας αλλα μορφωτικου επιπεδου το αν θα ακολουθουνται κατα γραμμα (ποιο γραμμα αραγε?) ή οχι.Γνωριζω μουσουλμανο με τον οποιο πιναμε μαζι κρασι,και οταν τον ρωτησα πως νοιωθει που παραβιαζει το κορανι,μου απαντα : Βρες μου που ειναι γραμμενο στο κορανι να μην πινουμε (οι μουσουλμανοι) κι εγω δε θα ξαναπιω.Για τις κλειτοριδεκτομες,αφου πιαστηκες απο ενα μεμονωμενο (καταπτυστο βεβαιως) περιστατικο,να σου θυμισω τα εθιμα των δικων μας βλαχων,χριστιανων το θρησκευμα,που ετσι και η νυφη την πρωτη νυχτα του γαμου ανακαλυπτονταν οτι δεν ηταν ''''αγνη'''',τη σκοτωνε ο γαμπρος σαν σκυλι,κυριε προοδευτικε.Αυτα τα παραβλεπουμε,ε?Τα υπολοιπα που λες για ποσοστωση κλπ,απο που τα βρηκες?Μηπως εισαι μαθηματικος και ανεπτυξες καμια καινουρια θεωρια περι ποσοστου?Αν ναι,να την προτεινεις στη διεθνη επιστημονικη κοινοτητα.Αναμενουμε με ανυπομονησια.Παρακατω λες : ''''Βρείτε μου μια Ισλαμική χώρα που οι Χριστιανοί περνούν καλά και είναι πάνω από το 10% του συνολικού πληθυσμού''''.Τραβα να κανεις καμια βολτα στα μεσανατολικα κρατη,να δεις και μονος σου οτι εχουμε παντου ορθοδοξες εκκλησιες,ακομη και στη Βαγδατη,των κατα τα αλλα καταπιεστικων και βαρβαρων μουσουλμανων.Επισης τη φραση ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ,εσεις οι καραδεξιοι ειστε οι τελευταιοι που δικαιουστε να την επικαλειστε.Για τους ελληνες της μικρας ασιας,κυριε ξερολα,τραβα να ρωτησεις τις υπεργηρες γιαγιαδες (αν καμια ζει ακομη) για τα αισχη που διεπραξαν τα ενδοξα στρατευματα μας κατα των Τουρκων οταν αποβιβαστηκαν στην Τουρκια το 1919.Μηπως περιμενες να τα διαβασεις σε κανενα σχολικο βιβλιο?Αμ δε.Εκει λενε μονο για τα δικα μας δεινα.Παρακατω,λες οτι ''''ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ''''.Ξεριες τι σημαινε η λεξη βαρβαρος για τους αρχαιους Ελληνες?Μαθε οτι σημαινε : ο ομιλων ξενη προς την ελληνικη γλωσσα.Δε σημαινε ουτε κακος,ουτε απολιστιστος,ουτε οπισθοδρομικος,ουτε τιποτα τετοιο που εσυ και η κλικα σου επικαλειστε.Επισης ο Σωκρατης ελεγε οτι Ελληνας ειναι οχι ο γεννηθεις εν Ελλαδι,αλλα ο εχων την ελληνικη παιδια,αυτη που εσυ στερεισαι,και θελεις να στερησεις και απο τους αλλους.Συνεχιζεις τα υποκριτικα σχολια σου λεγοντας : ΄΄Έχουμε όμως πρόβλημα και μάλιστα σιχαινόμαστε σφόδρα τον εγκληματία αλλοδαπό, τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον κλέφτη, όπως σιχαινόμαστε και τον αντίστοιχο έλληνα κακοποιό.΄΄.Ο κλασικος ξενοφοβος.Ξενος εγκληματιας = Εγληματιας!!!Κακοποιος!!Τερας!!Δολοφονος!!Βιαστης!Ι Μουσουλμανος εξτρεμιστης!!! (κλπ κλπ).Ελληνας εγκληματιας = Ατομο με ψυχολογικα προβληματα.Λοιπον την εχουμε βαρεθει αυτην την πιπιλα.Φτανει πια.Βρειτε κατι αλλο.Δε μας πειθετε.
πανος
13/01/2010 18:18
Η ΓΕΩΡΓΙΑ έγραψε ...... Νομίζω αύριο θα γίνει μια ωραία συζήτηση με τους μαθητές μου στην τάξη με αυτή την αφορμή. ΠΕΣ ΜΑΣ, ΡΕ ΓΑΜΩ ΤΟ, σε πιο ΣΧΟΛΕΙΟ είσαι για να στείλλουμε και εμείς τα παιδιά μας.!!!!
πανος
13/01/2010 18:12
ΕΓΡΑΨΕ Ο JULIAN 12/01/2010::...Keep on going Gazment. One of the few voices dealing seriously with the nightmares and darkness of the so-called Greek society. ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΙΛΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ???? ΜΑΛΛΟΝ δεν θα ξέρεις. ΤΟΤΕ ΠΕΣ ΜΑΣ από πια κοινωνία προέρχεσαι , για να τη συγκρίνουμε με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ?? Η ΔΗΘΕΝ Ελληνική κοινωνια που λοιδωρείς είναι πιο μπροστά από όλες τις ΆΛΛΕΣ. ΣΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ στην απόφαση της ΓΑΛΛΙΑΣ να μην ψηφίζουν τοπικά οι μετανάστες , ΕΝΩ η ΕΛΛΑΔΑ πρωτοπορεί!!!!!
πανος
13/01/2010 18:01
ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ , σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ????, αποφάσισαν ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ οι μετανάστες στις τοπικές εκλογές. ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ!!!!! είμαστε στην πρωτοπορία. Α ΡΕ ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ είσαι και η πρώτη, ..... ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ
panos
13/01/2010 17:55
ΔΕΝ είμαστε κατά της νομιμοποίησης των παιδιών των μεταναστών που έχουν ΕΛΛΗΝΙΚΗ παιδεία και οι γονείς τους είναι τιμιοι και νομοταγείς μετανάστες. ΕΙΜΑΣΤΕ εναντίον της παρανομίας των κυκλωμάτων που φέρνουν καινούργιες καραβιές (λαθρο)μεταναστών, σε έναν τόπο που σίγουρα έχει ΚΟΡΕΣΤΕΙ και δεν μπορεί συνέχεια να δέχεται καινούργια φορτία. ΟΣΟΙ δεν το βλέπουν αυτό είναι επιεικώς ανόητοι και ανεύθυνοι Ή στη χειρότερη περίπτωση ξενοκίνητοι. ΕΣΕΙΣ κ.ΚΑΠΛΑΝΙ σε πια κατηγορία αραγε ανήκετε??
Καρατζαφερικός #3
13/01/2010 16:49
Και κάτι τελευταίο κ. Καπλάνι. Εμείς οι Έλληνες δεν μισούμε κανέναν (με εξαίρεση ίσως τους Τούρκους) αντιθέτως επι αιωνές συμβιώνουμε αρμονικά με ξένους λαούς κ θρησκείες. Δεν έχουμε πρόβλημα με τον καλό αλλοδαπό, τον φιλήσυχο, τον νοικοκύρη. Αντίθετα θα έλεγα πως τον συμπαθούμε κιόλας. Έχουμε όμως πρόβλημα και μάλιστα σιχαινόμαστε σφόδρα τον εγκληματία αλλοδαπό, τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον κλέφτη, όπως σιχαινόμαστε και τον αντίστοιχο έλληνα κακοποιό... Δυστυχώς πολλοί εκ των αλλοδαπών που έχουν εισρεύσει στην χώρα, έχουν κάνει πολλές ασχήμιες τα τελευταία 20 χρόνια και γι''αυτό πολλές φορές "τα ξερά καίγονται μαζί με τα χλωρά" Όταν μιλούμε άσχημα ή και υβρίζουμε αλλοδαπούς αναφερόμαστε αποκλειστικά στα "ξερά", τα εγκληματικά στοιχεία, τους αλητήριους που μας έχουν καταστήσει ανασφαλείς. Οι μουσουλμάνοι όμως είναι "άλλου παπα ευαγγέλιο" όπως εξήγησα στα προηγούμενα σχόλιά μου... Ακόμα και ο φιλήσυχος μουσουλμάνος μπορεί να μεταβληθεί σε αφιονισμένο τέρας αν π.χ. ο κ. Χριστόπουλος έβαζε θέμα σε μουσουλμανόπαιδες, τον "Μωάμεθ να κάνει σεξ με λαϊκή τραγουδίστρια ντυμένη με μπούργκα"... Ειδικά οι προερχόμενοι από χώρες με μεσαιωνικές αντιλήψεις όπως π.χ. Αφγανοί, Ιρακινοί, Κούρδοι, Πακιστανοί, Ινδοί κλπ... Είδατε όλοι πως στην Δανία γλίτωσε στο τσακ, ο δημιουργός των περιβόητων "σκιτσών του Μωάμεθ", από τον μανιακό μουσουλμάνο που εισέβαλλε με τσεκούρι για να αποκεφαλίσει τον βλάσφημο "άπιστο"... Κατάλαβες κ. Χριστόπουλε ποιούς πας να ελληνοποιήσεις;; Μια προβοκάτσια να γίνει και σε έσφαξαν στεγνά... Έπρεπε να ήσουν σε κανα πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, Άγκυρας, Βαγδάτης ή Καμπούλ... Θα τόλμαγες εκεί να προσβάλλεις τα ιερά και τα όσια...;;
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΙΚΟΣ #2
13/01/2010 15:45
Ας υποθέσουμε ότι είναι αληθινή η επιστολή της κυρίας... Πρόκειται για εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις: 1) Από την Μ.Ασία, Πόντο κλπ. μας εκδίωξαν και έσφαξαν οι Τούρκοι, πρώτα απ''όλα επειδή είμασταν Χριστιανοί και κατα δεύτερον Έλληνες. Απόδειξη, η ακόμα μεγαλύτερη σφαγή και εκδίωξη των Αρμενίων από τα ίδια εδάφη... 2) Οι πρόσφυγες που ήρθαν το 22 στην Ελλάδα, ήταν ΕΛΛΗΝΕΣ που ζούσαν στις αλησμόνητες πατρίδες εδώ και 3000 χρόνια, μιλούσαν ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ήταν χριστιανοί και είχαν ΚΟΙΝΑ ήθη, έθιμα και αξίες με τους υπόλοιπους Έλληνες... 3) Το ότι κάποιοι απ'' αυτούς ήταν τουρκόφωνοι ή είχαν τούρκικα επώνυμα δεν λέει απολύτως τίποτα, αφού οι άνθρωποι επι αιώνες καταπιέζονταν αφόρητα από τους αντί-χριστους και μισέλληνες Οθωμανούς και για να ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ αναγκάζονταν να μιλούν τούρκικα, να αλλάζουν τα επώνυμά τους ή ακόμη και να προσποιούνται τους Μουσουλμάνους (κρυπτοχριστιανοί) 4) Το γεγονός όμως ότι πολλοί απ''τους πρόσφυγες αντιμετωπίστηκαν ως Τούρκοι ή Τουρκόσποροι είναι γεγονός. Ένα λυπηρό και άδικο γεγονός που όμως δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με τους αλλοδαπούς που επίκειται να ελληνοποιηθούν, οι οποίοι ΠΡΩΤΑ απ''όλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και ανάλογα την περίπτωση ούτε εμφανισιακά (π.χ. Ασιάτες/Αφρικάνοι) ούτε θρησκευτικά (π.χ. Πακιστανοί/Κούρδοι κλπ) ούτε στα ήθη και έθιμα (κουλτούρα) ταιριάζουν με τους (αυθεντικούς) Έλληνες. 5) Ο "Ξένιος Δίας" ήταν ξένιος μόνο απέναντι στους Έλληνες των Ελληνικών πόλεων κρατών... Όχι απέναντι στους Πέρσες και λοιπούς "βαρβάρους" ("Πας μη Έλλην βάρβαρος", έλεγαν...) Στους αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες επιτρεπόταν η συμμετοχή μόνο ΕΛΛΗΝΩΝ από τις πόλεις-κράτη και μάλιστα ΜΟΝΟ εφόσον κι οι 2 γονείς ήταν ΕΛΛΗΝΕΣ!! Τέλος οι αλλοδαποί στην αρχαία Ελλάδα όχι πολιτικά δικαιώματα ΔΕΝ είχαν, αλλά ΟΥΤΕ ΚΑΝ την ελευθερία τους... (μέτοικοι κλπ) Ο Μ.Αλέξανδρος που επιχείρησε την εξίσωση Ελλήνων-Ξένων απέτυχε, διότι δημιούργησε ένα ανομοιογενές κράτος, που όπως αποδείχθηκε, ήταν θέμα χρόνου να διαλυθεί, λόγω ακριβώς του ότι δεν είχε συνοχή και κοινές πολιτιστικές αφετηρίες... (κοινώς... μπάχαλο) Τέλος, "ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ" έλεγαν οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι, όχι "ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ"... (Αλληγορικά μιλάω, δεν χαρακτηρίζω "σκύλους" τους αλλοδαπούς, φυσικά) Και το μέτρον, όσον αφορά το μεταναστευτικό στην Ελλάδα, έχει προ πολλού απωλεσθεί...
asteia tupakia
13/01/2010 15:06
gia miso lepto me thn fora pou exete parei kai milate gia ton ratsismo twn ellhnwn. proswpika hmoun enan xrono sto londino gia master kai parolo pou eimai ena morfwmeno atomo, poliths ths EE kai epipleon tous eskasa ta wraia mou leftoudakia, oi ''''politismenoi'''' aggloi polles fores me antimetwpisan xeirotera apo oti emeis tous alvanous. oi ellhnes den einai ratsistes. k einai fusiko twra se periodo oikonomikhs krishs na niazetai mia xwra gia tous dikous ths polites prwta kai meta gia tous upoloipous. ante gia na xeroume ti leme
Καρατζαφερικός
13/01/2010 14:39
Κ. Καπλάνι, οι Έλληνες που αντιδρούμε στο Ν/Σ δεν είμαστε ούτε ρατσιστές ούτε φασίστες όπως παραπλανητικά λένε κάποιοι αριστερίσκοι κακομοίρηδες... Ο ΛΑΟΣ π.χ. λέει ποσόστωση'' ΔΕΝ λέει απέλαση όλοι, ούτε λέει να μην δοθεί σε κανέναν αλλοδαπό, ποτέ, η ελληνική υπηκοότητα... Τα πράγματα είναι απλά: η Ελλάδα δεν μπορεί να σας δεχθεί όλους αλλά μονάχα ορισμένους, επιλεγμένους κ με αυστηρά κριτήρια... Το θέμα είναι πληθυσμιακό και όσον αφορά τους Μουσουλμάνους, θρησκευτικό. Αν περάσει το Ν/Σ όπως λέει το ΠΑΣΟΚ (δηλαδή σε 5 χρόνια ιθαγένεια) η Ελλάδα θα σβήσει. Το μεγάλο αγκάθι είναι οι Μουσουλμάνοι, που λόγω θρησκείας δεν είναι δυνατόν να αφομοιωθούν στην Ελληνική κοινωνία κι αυτό γιατί οι Μουσουλμανικές αξίες κ νοοτροπίες ΔΕΝ συνάδουν καθόλου με τις Ελληνικές, δηλαδή τις δυτικο-Ευρωπαϊκές (π.χ. η θέση της γυναίκας, κλειτοριδεκτομή, υποταγή στους "άπιστους" κ πολλά άλλα) Με τον ρυθμό που αυτοί αναπαράγονται κ με τον αντίστοιχο που εμείς ΔΕΝ αναπαραγόμαστε, είναι μαθηματικώς βέβαιο πως ΑΥΤΟΙ σε 2-3 δεκαετίες (το αργότερο) θα γίνουν πλειοψηφία κι εμείς μειόψηφια στην ίδια μας την χώρα... Επίσης έχουμε γείτονα την Τουρκία που το παίζει "προστατης των Μουσουλμάνων" οπότε ο κίνδυνος για μας πολλαπλασιάζεται... Ακόμη δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να γίνει ένα απέραντο φιλανθρωπικό ίδρυμα για όλους τους δύστυχους του κόσμου... Το μόνο που μπορεί να γίνει ανεκτό είναι να λάβει το ποσοστό που της αναλογεί δηλαδή στα 10 εκ άντε το 1 εκ να είναι αλλοδαποί (10%) Επειδή όμως το όριο αυτό ήδη το έχουμε υπερβεί και δυστυχώς τα σύνορά μας είναι διάτρητα λόγω γεωγραφίας κ εύρους, πρέπει να μπει ένα STOP. Όσοι μπήκατε (παράνομα) αν είστε καλοί κ αξίζετε να μείνετε, ας μείνετε, αλλά όχι με διαδικασίες express κι ΟΧΙ πάνω από ένα συγκεκριμένο αριθμό που χωράει η εκάστοτε Ελληνική πόλη (π.χ. στην Θεσσαλονίκη που είναι 1.000.000 ας μείνουν κ σταδιακά ελληνοποιηθούν 100.000 αλλοδαποί, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία πρέπει να είναι χριστιανοι -ή άλλο δόγμα πλην Ισλάμ- για λόγους ασφαλείας...) Βρείτε μου μια Ισλαμική χώρα που οι Χριστιανοί περνούν καλά και είναι πάνω από το 10% του συνολικού πληθυσμού... Το να θες η χώρα σου να διατηρήσει την φυσιογνωμία της δεν είναι ούτε ρατσισμός ούτε φασισμός, το να μην νοιάζεσαι όμως γι''αυτό πόσο μάλλον να επιδιώκεις το αντίθετο, ονομάζεται ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ... Κι ο νοών νοείτω... Αν είμασταν ρατσιστές ή φασίστες θα κάναμε αυτά που έπραξαν οι Ιταλοί -πρόσφατα- στο Ραζόρνο, δεν θα ζητούσαμε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ...
Maria
13/01/2010 13:46
@PIA EINE H DIEFTINSH TOU KYRIOU KAPLANI; Η δική σου πάντως είναι ΜΑΒΗ & Ψευτοπαλικαράδων γωνία
Σας λυπαμε,κακομοιριδες....
13/01/2010 13:00
Η πλειοψηφια των σχολιων αντικατοπτριζει την νεολελληνικη κοινωνια.Τιποτα δεν ειναι τυχαιο.Ειμαστε μια χωρα τελευταια σε καθε προοδο και πρωτη στην λαμογια ,κατι που οφειλεται αποκλειστικα και μονο στους πολιτες της. Αμορφωτοι,με λαθος βασεις απο το σπιτι τους,με ενα σωρο συμπλεγματα και το χειροτερο "τους φτηνουν και αυτοι νομιζουν οτι βρεχει".Θα επρεπε να απελαθει το 60% των ελληνων και για καθε εναν που φευγει να δινουν υποκοοτητα σε καποιον μεταναστη,μπας και ανανεωθουμε απο την σαπιλα.
Κώστας, Ρόττερνταμ
13/01/2010 12:13
Ο κ. Καπλάνι, αλβανικής καταγωγής, είναι δημοσιαγράφος στα ΝΕΑ και δημοσιεύει ιστορίες μεταναστών (αλβανικής ή άλλης καταγωγής) στην Ελλάδα. Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω γιατί αυτό ενοχλεί τόσους πολλούς εδώ στο φόρουμ.

Κάποιος έγραψε, γιατί δε γράφει ο Καπλάνι για τους Έλληνες πρόσφυγες της Μικράς Ασίας! Δεν κατάλαβα, εσείς θα πείτε σε έναν δημοσιογράφο με τι θέμα θα ασχοληθεί? Όντας μετανάστης ο ίδιος, έχει επιλέξει να ασχοληθεί με θέματα και προσωπικές ιστορίες άλλων μεταναστών στη χώρα μας.

Κάποιος άλλος αναγνώστης γράφει να του κόψουμε τη φόρα! Γιατί πια σας απειλούν τόσο συνάνθρωποί μας που είναι γείτονες, συμφοιτητές, συμμαθητές των παιδιών μας στο σχολείο, εργαζόμενοι, άνθρωποι βρε αδερφέ?

Φιλικά,
ένας αναγνώστης(rdc)
13/01/2010 11:23
Oι παππούδες σου κυρία αρθρογράφε όταν ήλθαν στην ελλάδα ήλθαν
1 κυνηγημένοι
2 Στην χώρα που μιλούσαν την γλώσσα της και φυσικά
3 Είχαν την ιδια θρησκεία -ήθη και έθιμα με τους ντόπιους.
Δεν ήλθαν από χώρες ξένες ,αμόρφωτοι-με άλλη θρησκεία και γλώσσα,και το κυριώτερο με νοοτροπία ότι άν δεν μας αρέσει εδώ πάμε και απέναντι- κάτι σαν λαθρομετανάστες σε διαρκή κίνηση ποιός μας είδε ποιός μας ξέρει -και συνέχεια να μας έρχονται και περισσότεροι.
Ναι εδώ είμαστε λαός και όχι πληθυσμός και αντί ο κ.καπλάνι να βρίσκει παραδείγματα "προοδευτικότητας" και πολυπολιτισμού σε αγαθιάρες αρθογράφους που μασάνε τα νεοταξικά απόβλητα που μας σερβίρουν κάτι σαν και αυτόν να μας πεί για τους έλληνες της βορείου ηπείρου και για τους αλβανούς του κοσσόβου πως τους υποδέχτηκαν οι σέρβοι και πως τους το ανταπόδωσαν τα αλβανά.
provokatoras kaplani
13/01/2010 08:02
mas duleveis psilo gazi fenetai h pezeis me thn anoxh mas
PREPH NA TON SYNXAROUME GIA AYTA POU GRAFH
13/01/2010 04:53
PIA EINE H DIEFTINSH TOU KYRIOU KAPLANI;
Totos
12/01/2010 23:59
AN MAS AGAPOUN I ALVANI ...
TOTE GIATI HERONDE OTAN I TOURKIA NIKISI TIN ELLADA SE BASKET, BALA I OTI ALO..
GIA HARA..
Μαρία
12/01/2010 23:50
Είναι το ίδιο λαηθινές κε Καπλάνι όλες αυτές οι επιστολές που λαμβάνετε όσο και το περίφημο περιστατικό με το μάυρο που είχε φάει εισιτήριο γηραιάς κυρίας στο λεωφορείο; Για αν είναι τόσο αληθινό όσο αυτό, τότε μάλλον μας δουλεύετε...
Julian
12/01/2010 23:08
Keep on going Gazment. One of the few voices dealing seriously with the nightmares and darkness of the so-called Greek society.
Ι.
12/01/2010 22:18
…Ορισμένα τινά Ελληνικά θήλεα ζητούν να δοθή ψήφος εις τας γυναίκας. Σχετικώς με το ίδιον τούτο θέμα διαπρεπέστατος επιστήμων είχεν άλλοτε αναπτύξει από του βήματος της Βουλής το επιστημονικώς πασίγνωστον, άλλως τε, γεγονός ότι παν θήλυ διατελεί εις ανισόρροπον και έξαλλον πνευματικήν κατάστασιν ωρισμένας ημέρας εκάστου μηνός… Νεώτεραι και ακριβέστεραι έρευναι καταδείκνυσιν ότι ου μόνον ωρισμένας ημέρας, αλλά δι’ όλου του μηνός τελούσιν άπαντα τα θήλεα εις πνευματικήν και συναισθηματικήν ανισορροπίαν, τινά δε μετρίαν, τα πλείστα δε σφοδροτάτην και ακατάσχετον, άτε και παντοιοτρόπως εκδηλουμένων και κλιμακουμένων συν τω χρόνω… Επειδή εν τούτοις αι ημέραι αύται, δεν συμπίπτουν ως προς όλα τα θήλεα, είναι αδύνατον να ευρεu032 είναι πράγμα επικίνδυνον, άρα αποκρουστέον.
(Εφημερίδα Νέα Ημέρα, 20 Μαρτίου 1928.)
Λίνα
12/01/2010 21:32
Πολιτογράφηση αλλοδαπών: 11 σύντομες απαντήσεις εδώ: http://feleki.wordpress.com/2010/01/11/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B4%CE%B1%CF%80%CF%8E%CE%BD-11-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80/
Geo Tas
12/01/2010 21:29
Πανέμορφο άρθρο. Σας φιλώ από την ξενιτιά όπου βγήκα πριν από πέντε χρόνια και βγάζω το ψωμί μου. Το λέω αυτό για κάποιους που απορούν εδώ μέσα γιατί λέει ο κόσμος μεταναστεύει!!!!!! Δεν είναι δυνατόν. Αν υπήρχε φιλότιμο, περισσότεροι έλληνες θα μετανάστευαν, αντί να προσκυνούν κομματικά τοτέμ. Άλλωστε είμαστε ελεύθεροι να ταξιδέψουμε χάριν στα οράματα κάποιων μεγάλων Ελλήνων που κατάφεραν να μας βάλουν στο κλαμπ των μεγάλων (από εκεί που προσπάθησε πολύ να μας γκρεμίσει η κοιμώμενη κυβέρνηση Καραμανλή νεώτερου) Σχετικά με τους ξεριζωμένους έλληνες κλπ, ναι, τους φέρθηκαν σαν να ήταν σκυλιά, και στην Τουρκία, και στην Ελλάδα, αλλά παντού έλαμψαν γιατί ήταν οι καλύτεροι. Εμείς-εσείς, τι είμαστε κύριοι ξενόφοβοι και ελληναράδες? φιλιά Γ.
donnie
12/01/2010 17:44
@γιατί δεν μαζευόμαστε να το συζητήσουμε και να συντάξουμε μία κοινή επιστολή προς την εφημερίδα, για να κοπεί η φόρα που έχει πάρει ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος? Και γιατί δεν στέλνετε μια ομαδική επιστολή προς τα μυαλά σας ώστε να μην τον διαβάζετε τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο αφού δεν σας αρέσει; Σας το επιβάλλει κανείς εκτός από τη κακομοιριά, τη μισαλλοδοξία και τον καφροφασισμό σας; Άντε την περιμένουμε την επιστολή. Να την δημοσιοποιήσετε στο σάιτ του Στόχου, της Χρυσής Αυγής και στο κανάλι του Καρατζαφύρερ
ΚΟΥΤΣΟΚΩΣΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
12/01/2010 17:19
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΓΕΝΗΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ!ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑΥΠΗΡΧΑΝ ΦΥΛΕΣ, ΧΩΡΕΣ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ!ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΣΟ Η ΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΑΥΤΗΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΟΣΟ Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ Η ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΚΑΙ Η"ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ" ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ Η ΜΙΑ ΦΥΛΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΝΗΜΗ ΣΤΟ DNA ΜΑΣ ΟΣΟ Η ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΜΜΟΝΗ ΟΤΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΟΣΟ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΣΟ ΟΙ ΛΑΟΙ ΘΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΟΣΟ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΘΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΤΟΣΟ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΜΗΣ ΓΗΣ!Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΕ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΑΥΤΗΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΑΙΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΙΗΣΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!
Maria
12/01/2010 17:18
Εκτός απο αμόρφωτοι είναι και δυσλεκτικοί. Την επιστολή γράφει συγκεκριμένη κυρία που διαφορετικά απο αυτούς δεν γράφει με ψευδώνυμο (ελληνόψυχοι γιατί άραγε γράφετε με ψευδώνυμα; Γιατί δεν γράφετε τα ωραία σας ελληνικά ονόματα και επώνυμα;). Εκείνοι όμως στρέφονται ενάντια στον δημοσιογράφο. Δείχνετε να τα έχετε χαμένα και αυτό μας δίνει ελπίδα για το μέλλον. Με τέτοιους αντιπάλους μάλλον δεν πρέπει να ανησυχήσουμε. Ίσως πρέπει να τους ευγνωμονούμε. Αρκεί να έχει κανείς δυο γραμμάρια μυαλό για να καταλάβει οτι πρόκειται για εντελώς γελοίους τύπους. Συνεχίζετε λοιπόν!
kostas
12/01/2010 16:35
OTAN OI ELLINARADES TOU LA.O.S. MATHOUN NA ZOUN APO TOUS KOPOUS TIS ERGASIAS TOUS - KI OXI APO TIS EPIDOTISEIS, TO DOULEMPORIO KAI TIN APANTHROPI EKMETALLEFSI TON APELPISMENON, MONO TOTE THA APOXTISOUN KAI TO DIKAIOMA NA KRITIKAROUN AFTOUS POU ANAZITOUN ENA KALITERO MELLON STIN ELLADA. EOS TOTE AFTI I XORA THA ANOIKEI DIKAIOMATIKA MONO SE AFTOUS POU XYNOUN TON IDROTA TOUS GIA TIN PROKOPI AFTIS TIS XORAS.
GM apo Astoria meria
12/01/2010 16:08
Pragmatika oi ELLHNES tou PONTOU oi ELLHNES tis Mikras Asias ypeferan ta pandeina alla xerete yparxoun kai oi ELLHNES THS BOREIOU HPEIROU pou akoma ypoferoun mesa STHN ALBANIA kia prospa8oun na or8opodisoun STHN ELLADA.
8a HTAN Dimosiografika entimo na graftei ena ar8ro kai gia autous!
DEn Brizw ton Ko Kaplani giati einao metanastis kai autos opws kai egw eimai metanastis alla panta prepei na Blepontai,
kai oi duo opseis tou nomismatos.
DEN MISW KANENA eimai ELEU8EROS!
Giorgos apo Astoria
POTIS
12/01/2010 15:47
ΚΛΑΨ-ΚΛΟΥΨ.....ΚΑΗΜΕΝΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΑΚΙΑ....ΚΛΟΥΨ....
ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΟΜΑΝΔΗΛΟΝ ΤΩΡΑ Η'' ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΤΥΛΙΞΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ?
ΚΛΟΨ.....ΚΛΕΨ.....
ELLINES KAFROI
12/01/2010 15:30
GIA ALLI MIA FORA APODEIKNIETE POSO KAFROI EIMASTE EMEIS OI ELLINES...XORIS PAIDEIA, XORIS FILOSOFIA, XORIS PSIXI KAI AISTHIMATA. MEGALOMENOI MESA STO PSEMA KAI TIN KSENOFOBIA. BRAVO MAS...DEN EIMASTE KALITEROI APO KANENA, POTE THA TO KATALAVETE AYTO?
GOLDEN BOY
12/01/2010 14:51
ENTAJEI RE KAPLANI, DEN EXEIS TIPOTA ALLO NA PEIS EKTOS APO DAKRYBREXTES ISTORIES PONEMENWN PROSFYGWN; KOYBENTA GIA TOYS ELLHNES POY YPOFEROYN APO TA XAMHLA MEROKAMATA KAI THN EGKLHMATIKOTHTA POY EXETE KOYBALHSEI! KI EGW STO EJWTERIKO ZW KAI H KATHIMERINH ZWH EDW EINAI PIO DYSKOLH APO OTI STHN ELLADA. ALLA DEN KATHGORW KANENAN GI''AYTO GIATI EINAI EPILOGH MOY ME MONADIKO SKOPO FYSIKA TO OIKONOMIKO OFELOS!
oson afora ta ADERFIA mas, apo tin smyrni.
12/01/2010 14:35
Eseis pou fonazete gia ta aderfia mas apo tin Smyrni k pou sas epiase o ponos...diavaste kai kamia elliniki efimerida na deite pws tous antimetopizame tous prosfyges otan irthan.

"Να τι έγραφε σε ένα από τα πολλά δυσανεκτικά του κείμενα ο φλογερός μαχητής της βασιλοφρόνου Δεξιάς και ιδρυτής της Καθημερινής, Γεώργιος Αγγ. Βλάχος, πολεμώντας τα πολιτικά δικαιώματα που είχαν παραχωρηθεί στα (κατά τα άλλα, διαθέτοντα το ίδιο με εκείνον ελληνικό αίμα) αδέλφια μας από τη Σμύρνη: Η "Καθημερινή" πολιτικάς σχέσεις με τους πρόσφυγας δεν θέλει να έχει. Δεν έχει διάθεσιν να ακούη πρόσφυγας πολιτικολογούντας, δεν συζητεί με επιτροπάς προσφύγων διά ζητήματα αφορώντα τον τόπον, δεν ζητεί ούτε ψήφους ούτε αναγνώστας εις τους συνοικισμούς (...) δεν τους θέλομεν ούτε ως ψηφοφόρους, ούτε ως εκλογείς, ούτε ως εκλέξιμους, ούτε ως πολίτας δικαιουμένους να κυβερνούν την Ελλάδα (30/7/1928)."
Ilira
12/01/2010 14:29
Katapliktiki h epistoli sou Despoina.
Ayta ta sxolia pou diavazo edo apo katw...kapote tha ginoun diatribi, na to thymithite. opos eginan diatribes ta sxolia gia tous mikrasiates, gia to dikaioma psifou stis gynaikes, gia tous blaxous pou erxontan stin Athina.
Νίκος Χαραλάμπους
12/01/2010 14:21
Αφού βρίσκει βήμα ο κάθε δημοσιογραφίσκος, γιατί να μη γράψει να βγάλει το ψωμάκι του? Τελικά, η εφημερίδα φταίει, φαίνεται, και όχι αυτός που γράφει... Πέρα από αυτά, τελικά όλοι εμείς που φωνάζουμε εναντίον όλων αυτών των προκλήσεων, γιατί δεν μαζευόμαστε να το συζητήσουμε και να συντάξουμε μία κοινή επιστολή προς την εφημερίδα, για να κοπεί η φόρα που έχει πάρει ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος?
Yorgos
12/01/2010 14:13
Και Υπάρχουμε και Συνυπάρχουμε, δεν υπάρχει μίσος από τους Έλληνες, απλά μια μεγάλη ανησυχία διότι η Κυβέρνηση ΑΝΤΙ να προστατευσει τους πολιτες, αφου τους εχει κατακλεψει και ταπεινωσει επι 2 δεκαετιες τωρα, τους λεει και ρατσιστες και μισητες για τις δικαιολογημενες ανησυχιες τους. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟΣ & ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ. Αυτοι που βλεπω να μισουνε ειναι οι λαθρομεταναστες με τον τροπο που συμπεριφερονται & μιλανε οι περισσοτεροι απο αυτους.
ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ, ΘΑ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ;
12/01/2010 13:25
ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ...ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ, ΔΕΝ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ; Ή ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ..ΡΑΤΣΙΣΤΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙΙ Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ;
gazoza
12/01/2010 13:17
κ. Gazment στην δημοσιογραφική ματιά σου και στη γραφή σου συνεχώς αποτυπώνεται η ίδια μονότονη προπαγανδιστική ιδέα: οι κακομοιροι αλβανοπακιστανοί που είναι αξιοπρεπεις και πρέπει να τους αποδεχτούμε σαν ισότιμους έλληνες με το ζόρι. Λυπάμαι αλλά δεν ήταν ποτέ έτσι και καλώς ή κακώς δεν σε ρώτησε και κανένας. Πιο χρήσιμο θα ήταν τόσο για σένα σαν αλβανός αλλά και για εμας να γράφεις σε καποια αλβανική εφημερίδα και να ηθικολογείς στους συμπατριωτες σου. Έτσι θα φαινόσουν και λιγότερο γραφικός και περισσοτερο ουσιαστικός. Καλο σου μεσημερι και καλα μυαλά.
Γιώργος
12/01/2010 12:57
Όποιος ενδιαφέρεται για τον Ξένιο Δία και τον Οδυσσέα ας διαβάσει την Οδύσσεια. Φιλοξενία σημαίνει: "έλα ξένε μου, κάτσε, φάε, πιες, ξεκουράσου, και μετά με το καλό πήγαινε όπου θες". Φιλοξενία ΔΕΝ σημαίνει: "έλα ξένε μου, κάτσε, φάε, πιες, ξεκουράσου, και μετά θα σου δώσω και δουλειά, δεν θα μπορώ να σου πω φύγε ποτέ, και στο τέλος θα σου δώσω και το μισό μου σπίτι"
Maria
12/01/2010 12:47
@RODA EINE KAI GYRIZH Πάντως εσείς είστε ρόδες που δεν γυρίζετε. Κακόμοιρα παιδάκια πριν λοιδορήσετε να πάτε να μάθετε καλά ελληνικά. Ακόμα και να βρίζετε σε σωστά ελληνικά δεν ξέρετε. Εσείς τα ελληνικά δεν τα μιλάτε τα δαγκώνετε. Αυτό δείχνει το ποιόν σας. Καταπληκτική επιστολή.
Μητσος
12/01/2010 12:34
Δεν βλέπω κατι περίεργο στην ιστορία της κας Δεσποινας. Ειναι προφανέστατο ότι η Ελλάδα φέρεται εξαιρετικά ασχημα πρωτα πρώτα στούς ιδιους της τους πολίτες. Εχω ζήσει σε πολλά χρόνια στό εξωτερικό σε διαφορετικές χώρες καί η συμπεριφορά της εκεί πολιτείας ήταν πολύ καλύτερη από της ιδιας μου της πατρίδας. Απο κει και μετα τα υπόλοιπα δεν έχουν καμμία σχέση με αυτή την ιστορία. Το ολο θέμα είναι ότι η ιθαγενεια είναι κατι πού δίνει μια χώρα σαν ευκαιρία καί όχι σαν κεκτημένο δικαίωμα. Ερωτηματολ΄για σαν της ζούγκλας είναι βλακώδης καί παραπλανητικά. Δεν ξέρω κανεναν πού να είναι εναντίον της υπηκοότητας του Ντασε΄ν π.χ. , ακόμα καί αν δεν είχε παντρευτεί τη Μελίνα. Οχι ομως στον οποιονδήποτε σαν κεκτημένο δικαίωμα
Γεωργία Τ.
12/01/2010 12:33
Τσούζει η αλήθεια γαμώτο! Και η ανθρωπιά τρομάζει τους κανίβαλους. Δεν πειράζει, πάμε μπροστά και σας αφήνουμε στον βούρκο σας. Όπως λέει και η επιστολή "Χρειάζεται δύναμη, αλλά είναι δυνατό, να αγνοήσουμε το ασήμαντο και το κακό". Συγχαρητήρια κυρία Αγαθαγγέλου για τη μαρτυρία και την υπέροχη επιστολή. Νομίζω αύριο θα γίνει μια ωραία συζήτηση με τους μαθητές μου στην τάξη με αυτή την αφορμή. Εκεί κρίνεται πλέον το μέλλον
ΕΔΩ ΛΟΝΔΙΝΟ ...
12/01/2010 12:28
Άλλο πρόσφυγας, άλλο οικονομικός μετανάστης και άλλο θρασύτατος παραάνομος μετανάστης που απαιτεί !!!

ΕΛΕΟΣ !!! Και τους Μικρασιάτες μην τους ξαναπιάσεις στο στόμα σου !!! Μάθαμε τώρα και προωθούμε αλεσμένη ιστορία με λίγη δόση από μελό και πολλή υστεροβουλία !!!
SPYROS
12/01/2010 12:28
Κε ΚΑΠΛΑΝΙ, ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΑΦΟΥ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟΙ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΝΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΟ 2014? ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΛΥΣΣΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ''ΕΛΛΗΝΕΣ''???
Ιων Σπυριδης
12/01/2010 11:08
Υπάρχει όμως μια διαφορά... Οι Έλληνες που ήρθαν τότε στην Ελλάδα παρόλο που τους φέρθηκαν όπως τους φέρθηκαν ούτε κλέβαν, ούτε σκότωναν ούτε βιάζαν ούτε καίγαν όπως κάνουν αυτοί που θέλουμε με αποφάσεις "απ'' έξω" βεβαίως βεβαίως να ελληνοποιήσουμε. Ο Ξένιος Ζεύς είνια για εκείνους που αξίζει να τον δεχτούν καιόχι για εκείνους που δεν σέβονται!! Επίσης θα πρέπει να θυμάσαι οτι στην Ελλάδατης δεκαετίας του ''70 και του ''80 κοιμόμασταν στα σπίτι με ξεκλείδωτες πόρτες και ανοιχτά παράθυρα....Δεν τα κλέισαμε και δεν κλειδώσαμε γιατί ξαφνικά οι εν Ελλάδι ιδαμένοντες ξύπνησαν μια καλή πρω''ια και παοφάσισαν να γίνουν κλέφτες, δολοφώνοι, βιαστές.... Όσο για εκείνους που πήγαν να δουλέψουν στην Αμερική τους ζήτησαν και πήγαν. Δεν πήγαν απο μόνοι τους...Και όσοι δεν χρειαζόταν τους στέλναν πίσω.... Αυτά.....
Pikis
12/01/2010 10:51
Πάλι δακρύβρεχτες απόψεις. Ο παππούς της κοπελιάς ήταν Έλληνας και καλώς ήρθε στην πατρίδα του. Αν κάποιοι του έκαναν τη ζωή δύσκολη είναι μέσα στο πρόγραμμα. Και οι ντόπιοι ακόμα τραβάνε γολγοθά από το κράτος. Τους μετανάστες όμως που μαζεύτηκαν τα τελευταία 20 χρόνια δεν τους κάλεσε κανείς. Που ακόυστηκε, να πηγαίνεις με το έτσι θέλω (παράνομα) σε μια χώρα και να απαιτείς δικαιώματα; Γιατί κ. Καπλάνι δεν τους προωθείτε στην πατρίδα σας;
PASOK PSHFHSA TELEFTEA
12/01/2010 10:20
OSO KAI NA PROSPATHITE ANTHELHNES DEN THA NIKISETE GIATI SE OPIO DHMOPSIFHSMA GINETE TO 80%TON ELLHNON DEN SAS THELH.MHPOS EINE OLOI FASISTES KAI AKRODEXIOIO;ESEIS EISASTE FASISTES.H MEIOPSHFIA PROSPATHI NA PERASH ME THN YPOULIA THS THN APOPSH THS
RODA EINE KAI GYRIZH
12/01/2010 10:17
O KAPLANI EXEI MEGALH FADASIA.POU TOUS VRISKH KAI TOUS EFEVRETH OLOUS AYTOUS POU GRAFOUNE SE AYTON.EPISHS TO MAYRAKI EINE APOGONOS THS MAYRHS ATHINAS;O ANTHELHNAS KAPLANH ANEMETADIDH THN THEORIA TOU AFROKENTRISMOU
Μιχάλης
12/01/2010 09:59
Γκασμέτ, σε διαβάζω πολλά χρόνια ήδη και χαίρομαι με την ευαισθησία σου. Εύγε...
O ELLINISMOS
12/01/2010 09:51
OI TURKOI DIWXAN TUS ELLHNES THS M ASIAS 1922
ANTALAGH ME TO ZWRH
MEGALH DIAFWRA EXEI ME TUS ALVANUS PU THN KOPANHSAN GIA KALYTERH ZWH STHN ELLADA KAI DEN PROSARMWZWNTAI STHN KOINWNIA MAS
C
12/01/2010 08:45
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=94278&cid=6 Μία νέα Ανοικτή Διαδικτυακή Ψηφοφορία άρχισε τα μεσάνυκτα της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου. Θα λήξει τα μεσάνυκτα της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου