Δέκα ιστορίες, ανάμεσα σε 155 που υποβλήθηκαν, διακρίθηκαν στον διαγωνισμό διηγήματος του Βρετανικού Συμβουλίουπου διοργανώθηκε σε συνεργασία με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και τις εκδόσεις «Ιανός»- με τίτλο «Φανταστείτε το μέλλον σας σε μια πόλη που αλλάζει». Οι δέκα ιστορίες του διαγωνισμού (κατά σειρά αξιολόγησης) είναι: «Σημάδι στο μπράτσο» του Χρήστου Κυθρεώτη, «Η πόρτα» του Ιωάννη Τσίρμπα, «Η σταγόνα» της Μαρίας Ράπτη, «Ο μποναμάς των Χριστουγέννων» του Βαγγέλη Εϊτζιρίδη, «Ανάποδα Αβντί» της Μυρτώς Καλοφωλιά, «Η τσάκιση» της Αικατερίνης Ρουσοπούλου, «4 χρόνια, 2 μήνες, 1 μέρα» της Βασιλικής Πέτσα, «Το μπλουζ της Κομοτηνής» της Μαρίας Νικολάου, «Ξένες χρυσαλλίδες» της Χριστίνας Καράμπελα, «Ηabari Rafiki!» της Ελένης Μπουραντάνη. Ο διαγωνισμός διηγήματος που είχε προκηρύξει το Βρετανικό Συμβούλιο στις αρχές Νοεμβρίου, με θέμα τον διαπολιτισμικό διάλογο, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία με την υποβολή ενός εντυπωσιακού αριθμού διηγημάτων (155 συμμετοχές μέσα σε δύο μήνες).

Η επιλογή των νικητών δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Η τελική ετυμηγορία της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού που αποτελούνταν από τους συγγραφείς Έρση Σωτηροπούλου, Χρήστο Χωμενίδη και Γκαζμέντ Καπλάνι, διαμορφώθηκε με βασικό κριτήριο τις λογοτεχνικές αρετές των κειμένων, τον χειρισμό της γλώσσας και την πρωτοτυπία στη σκέψη των γραφόντων.

Οι δέκα ιστορίες που διακρίθηκαν σε αυτόν τον διαγωνισμό, θα εκδοθούν σε ενιαία, δίγλωσση έκδοση (ελληνικά και αγγλικά) από τις εκδόσεις Ιανός. Ακόμη, οι 10 διακριθέντες συγγραφείς θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν έχουν σε σεμινάρια δημιουργικής γραφής με θέμα τον Διαπολιτισμικό Διάλογο από τον συγγραφέα και δημοσιογράφο, Γκαζμέντ Καπλάνι.