Καλοκαιρινά προγράμματα –κατασκηνώσεις, αλλά και ημερήσια προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης –προσφέρουν και φέτος αρκετοί δήμοι.

Ο Δήμος Αθηναίων, εκτός από τις παιδικές κατασκηνώσεις στον Αγιο Ανδρέα που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, θα πραγματοποιήσει το summer camp στην Τεχνόπολη στο Γκάζι από 15 Ιουνίου έως και 10 Ιουλίου.

Το καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων θα περιλαμβάνει τέσσερις περιόδους ανά εβδομάδα, με διαφορετικές θεματικές ενότητες: στην πρώτη, από 15 έως 19 Ιουνίου, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις παραστατικές τέχνες (θέατρο, χορό, αυτοσχεδιασμό κ.ά.) μέσα από παιχνίδι στους χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου. Η δεύτερη περίοδος (22-26 Ιουνίου) θα έχει κεντρικό θέμα την ανακύκλωση και το περιβάλλον, ενώ στην τρίτη (29 Ιουνίου – 3 Ιουλίου) το πρόγραμμα εστιάζει στις διάφορες μορφές μοντέρνας τέχνης. Στην τέταρτη περίοδο (6-10 Ιουλίου) κεντρικό θέμα είναι η τεχνολογία. Το summer camp θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι. Το κόστος συμμετοχής για μία εβδομάδα είναι 100 ευρώ, για δύο εβδομάδες 170 ευρώ, ενώ τα αδέλφια έχουν έκπτωση 10%. (πληροφορίες στο τηλ. 210-3475.535).

Δωρεάν κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά χαμηλόμισθων και ανέργων υλοποιεί ο ΟΑΕΔ. Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν σε παιδικές κατασκηνώσεις είναι 35.000, ο δε προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 17.000.000 ευρώ.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι και τη Δευτέρα (25 Μαΐου) στις 12 το μεσημέρι. Το Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2015 θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 3 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία. Σημειώνεται ότι η υποβολή αιτήσεων μπορεί να γίνει από πιστοποιημένους χρήστες, αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ.

Τα παιδιά των δικαιούχων πρέπει να έχουν γεννηθεί από 1/1/1999 έως 14/6/2009 και μπορούν να διαμείνουν στην παιδική κατασκήνωση μέχρι 15 συνεχόμενες ημέρες κατ’ ανώτατο όριο.