Το 90% των θέσεων των πανεπιστημίων και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και ποσοστό 69% των θέσεων των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ και των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης θα καλυφθεί από τους μαθητές της Γ’ τάξης του ημερήσιου Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β) και τους αποφοίτους λυκείων που θα λάβουν μέρος στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ποσοστό 10% των θέσεων των πανεπιστημίων, των ΤΕΙ, των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, της ΑΣΠΑΙΤΕ και των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης θα καλυφθεί από υποψηφίους που δεν συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις το έτος 2015 και είναι κάτοχοι απολυτηρίου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έλαβαν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερησίων Γενικών Λυκείων ή ημερησίων ΕΠΑΛ τα έτη 2013 ή 2014.

Ποσοστό 20% των θέσεων των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ, των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης θα καλυφθεί από υποψηφίους ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α’) που θα λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των τεσσάρων μαθημάτων. Για τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, τις Σχολές Αστυφυλάκων της Αστυνομίας και τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ο ακριβής αριθμός των θέσεων εισακτέων καθορίζεται με αποφάσεις των αντίστοιχων υπουργείων.

Ποσοστό 1% των θέσεων των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ και των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης θα καλυφθεί από υποψηφίους εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α’) που θα λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των δύο μαθημάτων.

Ποσοστό 1% πέρα από τον αριθμό εισακτέων των πανεπιστημίων, των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ και των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης διατίθεται για τους μαθητές και αποφοίτους των εσπερινών Γενικών Λυκείων καθώς και τους υποψηφίους εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ B’) που θα λάβουν μέρος στις αντίστοιχες Πανελλαδικές Εξετάσεις της Δ’ τάξης των λυκείων αυτών.