Κενά των Αρχών που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν δεκάδες ζωές στην φονική πυρκαγιά της «μαύρης Δευτέρας» στο Μάτι, ανακύπτουν από τη μαρτυρία της συγγραφέως, Πολύμνιας Κοσσόρα, που έχασε τον σύζυγό της στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Η κ. Κοσσόρα καταγγέλλει πως ο άντρας της, Νίκος. εγκλωβίστηκε στο Μάτι, όταν γυρνώντας από το αεροδρόμιο έπεσε πάνω στις πυρκαγιές και οι Αρχές τον οδήγησαν στον οικισμό Μάτι, αφού είχε κλείσει η Μαραθώνος.

Είναι ένας από τους 26 που βρέθηκαν στο «οικόπεδο της φρίκης» το οποίο βρισκόταν μια ανάσα πριν την έξοδο προς τη θάλασσα, όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε και βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με δεκάδες άλλους συνανθρώπους μας.

Όπως περιέγραψε η Πολύμνια Κοσσόρα σε εκπομπή του Epsiolon, «από Νωρίς» η τελευταία επικοινωνία με τον σύζυγό της ήταν στις 18:17 και είχε διάρκεια μόλις 45 δευτερόλεπτα.

Τον κάλεσε καθώς ανησυχούσε για τη φωτιά. Εκείνος την ενημέρωσε ότι μόλις είχε βγει από τη Μαραθώνος στην οποία είχε διακοπεί η κυκλοφορία μόλις πέντε λεπτά νωρίτερα.

Ο άτυχος άνδρας ακολούθησε την πορεία μέσω Φλέμινγκ και Δημοκρατίας προς το Μάτι.

Εκεί, όπως όλα δείχνουν, εγκλωβίστηκε μαζί με εκατοντάδες άλλους πολίτες στη συνέχεια αφού πάρκαρε το αυτοκίνητό του στην οδό Ειρήνης, κινήθηκε προς το οικόπεδο αναζητώντας διέξοδο προς τη θάλασσα, όμως δεν τα κατάφερε.