Τη βαθιά της οδύνη και θλίψη για τον αδόκητο χαμό δεκάδων συνανθρώπων μας που έπεσαν θύματα των φονικών πυρκαγιών στην Αττική εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Oμοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων στη Γερμανία – ΟΕΚ.

Όπως αναφέρει, «στους συγγενείς των θυμάτων εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια. Στους πληγέντες ευχόμαστε ταχεία επούλωση των πληγών τους.

Οι σκέψεις μας αλλά και οι σκέψεις όλου του Ελληνισμού της Γερμανίας είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους, είμαστε κοντά σε όλους αυτούς που επλήγησαν και υποφέρουν από τις τρομερές επιπτώσεις αυτής της καταστροφικής πυρκαγιάς. Η χώρα πενθεί, είναι ημέρα θλίψης. Δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις. Τώρα είναι η ώρα για ενότητα και αλληλεγγύη. Η απόδοση ευθυνών στην ώρα της».

Η ΟΕΚ καλεί την ελληνική πολιτεία να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα, ούτως ώστε να επουλωθούν οι πληγές που άφησαν πίσω τους οι φονικές πυρκαγιές.

Για την ανακούφιση των πληγέντων η ΟΕΚ καλεί τις Ελληνικές Κοινότητες να συνεισφέρουν οικονομικά στο λογαριασμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΕΡΓΑΣΙΑΣ A.E.Αρ. Λογαριασμού 0026.0240.31.0201181388 IBAN GR6402602400000310201181388