Λίγο μετά τις 9.30 το πρωί και χωρίς προβλήματα ξεκίνησε η κατεδάφιση περίφραξης και η διάνοιξη διόδου στη θάλασσα, στην περιοχή μεταξύ Πολύχρονου και Χανιώτης από τα συνεργεία του δήμου Κασσάνδρας στη Χαλκιδική.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και πολιτικής προστασίας του δήμου Κασσάνδρας, Θωμάς Κοντός στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM, «η διαδικασία συνεχίζεται χωρίς προβλήματα αλλά απαιτείται χρόνος καθώς υπάρχουν θάμνοι, συρματοπλέγματα και σε κάποιο σημείο μπετόν και θέλουμε να προχωρήσουμε προσεκτικά».

Υπενθυμίζεται, ότι σε εκείνο το σημείο για απόσταση μήκους 800 μέτρων δεν υπήρχε καμία δίοδος προς στην παραλία, ενώ ο νόμος ορίζει την ύπαρξη πρόσβασης ανα 300-350 μέτρα.

Όπως είπε ο κ.Κοντός, «ήταν μεν προγραμματισμένο αλλά λαμβάνοντας υπόψη τα τραγικά γεγονότα επισπεύσαμε τη διαδικασία και το κάνουμε μέσα στο καλοκαίρι» και επεσήμανε πως πρόκειται για την τρίτη διάνοιξη στην περιοχή της Κασσάνδρας τα τελευταία χρόνια και ότι στόχος είναι να υπάρχουν δίοδοι ανά 300-350 μέτρα, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι καταγραφές, όπως είπε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και πολιτικής προστασίας του δήμου Κασσάνδρας, «για να δούμε αν υπάρχουν κι άλλα σημεία που χρειάζεται να γίνει διάνοιξη ενώ σε συνεργασία με Περιφέρεια και Πολεοδομία θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες».