«Ο κόσμος ήθελε να πάει να σώσει την περιουσία του από τις φωτιές» δήλωσε ο Σταύρος Τσιροζίδης, υπαρχιφύλακας Β’ της τροχαίας ΒΑ Αττικής, ο οποίος ήταν μαζί με την ομάδα που είχε κλείσει τη λεωφόρο Μαραθώνος την ημέρα που ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική.

Ειδικότερα ο κ. Τσιροζίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7, δήλωσε ότι η εκτροπή γινόταν στο ρεύμα προς Μαραθώνα, έτσι ώστε να μη μεταβούν εκεί άνθρωποι με τα οχήματά τους και εξήγησε ότι το ρεύμα προς Αθήνα ήταν ανοιχτό για να φεύγει ο κόσμος από το Μάτι.

Ο ίδιος υπογράμμισσε πως οι εντολές που έλαβαν ως Σώμα, αφορούσαν μόνο στη λεωφόρο Μαραθώνος, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι όλος ο κόσμος τον έβριζε γιατί πολλοί ήταν εκείνοι που ήθελαν να πάνε να δουν τα σπίτια τους στο Μάτι, ενώ κανέις δεν πίστευε ότι η φωτιά θα περάσει την Μαραθώνος.

Είπε μάλιστα ότι τον χτύπησε πολίτης, χωρίς να τον τραυματίσει, επειδή δεν τον άφησε να στρίψει στη Μαραθώνος προς Φλέμινγκ, ενώ ανέφερε περιστατικό με συνάδελφό του ο οποίος νοσηλεύεται καθώς τον χτύπησε αυτοκίνητο, ο ιδιοκτήτης του οποίου ήθελε να πάει να δει αν έπαθε κάτι η περιουσία του.

Σε άλλη συνένετυξή του ο κ.Τσιροζίδης περιγράφει τις ώρες της καταστροφής:

«Ζήσαμε την κόλαση. Όταν έκλεισα τη λεωφόρο Μαραθώνος με τη μηχανή δεκάδες οδηγοί μας έριχναν κατάρες, ούρλιαζαν και φώναζαν προς εμάς. Ήθελαν να πάνε στο Μάτι και στο Βουτζά για να σώσουν τις περιουσίες τους. Δεν πίστευε κανείς τους ότι η φωτιά θα περάσει τη Μαραθώνος. Με όλη τη δύναμη της ψυχής μου τους έλεγα ότι δεν μπορώ να τους αφήσω να περάσουν. Ότι μαίνεται ανεξέλεγκτη φωτιά».