Νέα ενημέρωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής υπηρεσίας αναφορικά με τον αριθμό των ταυτοποιημένων νεκρών και αγνοουμένων από τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 85 και ένας ο αγνοούμενος με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από τα οικεία του πρόσωπα.

Η νεότερη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, πάντως, εξακολουθεί να μην διευκρινίζει τον αριθμό των νεκρών συνολικά, παρατείνοντας τη σύγχυση που επικρατεί, ενώ κανείς δεν γνωρίζει αν στους νεκρούς υπάρχουν άνθρωποι που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα αγνοουμένων, καθώς ενδεχομένως να μην τους αναζητά κανείς.

Αναλυτικά η ενημέρωση που εξέδωσε το Πυροσβεστικό σώμα:

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81.

Σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής.

Ένα άτομο υπολογίζεται ως αγνοούμενο με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από οικεία του πρόσωπα.

Εξακολουθούν να νοσηλεύονται 42 εγκαυματίες

Σε 42 ανέρχονται οι εγκαυματίες που συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι δε΄κα βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Υγείας.

Επιπλέον, ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε καλή κατάσταση, ενώ ένας εγκαυματίας έλαβε εξιτήριο από τον «Ευαγγελισμό» και άλλος ένας εξήλθε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.