Υπό μερικό έλεγχο τελεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξεσπασε την Τρίτη λίγο μετά τις 17:25 στη θέση Βροντόνερο στο Καλαμάκι Ζακύνθου.

Για τη κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν στο σημείο, 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ πολύτιμη ήταν και η βοήθεια από αέρα, καθώς στο έργο της πυρόσβεσης συμμετείχαν μέχρι να βραδιάσει, δύο αεροσκάφη Καναντέρ που αντικατέστησαν τα 2 Πετζετέλ που επέστρεψαν στην βάση τους στην γειτονική Κεφαλονιά, καθώς και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Έρικσον. Ακόμα, βοήθεια στους πυροσβέστες προσέφεραν και οι τέσσερις υδροφόρες που έφθασαν στην πυρκαγιά – μια δημοτική και τρεις ιδιωτικές.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, πυροσβεστική δύναμη θα παραμείνει στο σημείο, καθώς υπάρχει ο φόβος αναζωπυρώσεων λόγω των ανέμων που πνέουν στη περιοχή.

Υπό μερικό έλεγχο και η φωτιά στην Εύβοια

Πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη σε Πάρο και Εύβοια. Και στις δύο περιπτώσεις στις περιοχές πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Υπό μερικό έλεγχο ετέθη η πυρκαγιά που μαινόταν στη βορειοδυτική Εύβοια, στο όρος Καντήλι, στη Δημοτική Ενότητα Διρφύων, την κατάσβεση της οποίας δυσκόλευαν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή.

Το Πυροσβεστικό Σώμα ενημερώθηκε στις 16.30 και κινητοποίησε 5 οχήματα, 8 πυροσβέστες, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος Πετζετέλ.

Πύρινο μέτωπο σε Πάρο

Στο μεταξύ, φωτιά εκδηλώθηκε στις 16.45 και στην Πάρο, στην περιοχή Ασπριές, στην κορυφή βουνού. Στο σημείο επιχειρούν 2 οχήματα με 4 πυροσβέστες.

Δεν απειλούνται κατοικίες ενώ, αν και πνέουν ισχυροί άνεμοι, τα εναέρια μέσα μπορούν να πετάξουν πάνω από τις περιοχές.