Συνεχίζεται η κακοκαιρία και σήμερα στην Ελλάδα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα κάνουν την εμφάνιση τους σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, σύμφωνα με Εκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ.

Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και πιθανόν μέχρι το βράδυ στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Δυτική και Κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στο Αιγαίο 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Την Τρίτη, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανόν μέχρι το βράδυ η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η δυτική και η κεντρική Στερεά και η Πελοπόννησος.

Αύριο, κατά διαστήματα η κεντρική Μακεδονία, οι Σποράδες και πιθανόν μέχρι το μεσημέρι η βόρεια Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα πιθανόν η Θεσσαλία, η Ηπειρος, η δυτική και η κεντρική Στερεά.

Την Πέμπτη, θα επηρεαστούν κατά διαστήματα η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και πιθανόν η βόρεια Εύβοια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν η Ηπειρος, η δυτική Μακεδονία, η δυτική και η κεντρική Στερεά.

Την Παρασκευή θα επηρεαστούν κατά διαστήματα η δυτική και η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Ηπειρος και πιθανόν το πρωί οι Σποράδες, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν η δυτική Στερεά και η Πελοπόννησος (κυρίως η δυτική).

Το Σάββατο θα επηρεαστούν μέχρι το βράδυ κατά διαστήματα πιθανόν η δυτική και η κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Πιερία, η Ημαθία, η Πέλλα), η Ηπειρος και η Θεσσαλία (κυρίως η δυτική και η βόρεια).

Αναλυτικά ο καιρός για την Τρίτη:

Αττική

Αστατος και κατά περιόδους νεφελώδης προβλέπεται ο καιρός στην Αττική, με τοπικές βροχές να κάνουν την εμφάνισή τους. Σποραδικές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα υπάρξει βελτίωση ωστόσο στις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα όμως θα εξασθενήσουν το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στη Δυτική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικού όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν το βράδυ στα ανατολικά ενώ θα υπάρξει βελτίωση και στα δυτικά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ξεκινήσει από τους 17 και θα αγγίξει τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια θα εκδηλωθούν βαθμιαία νεφώσεις παραδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στην Κεντρική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο. Αργά το βράδυ θα υπάρξει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά της Κρήτης τις απογευματινές ώρες. Το βράδυ αναμένεται βελτίωση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειο βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στις Κυκλάδες έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ξεκινήσει στους 23 και θα φτάσει έως και τους 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Νότια Κρήτη κατά τόπους 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων, ενώ από το απόγευμα θα υπάρξει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα Βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.