Τριακόσιες κλήσεις έχει δεχθεί έως τώρα η Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοηθείας, λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην Αττική. Οι περισσότερες κλήσεις έγιναν από περιοχές των Δυτικών προαστίων, το κέντρο της Αθήνας, το Γαλάτσι και το Μαρούσι.

Νωρίς το απόγευμα αποκαταστάθηκεη κυκλοφορία των οχημάτων και στη λεωφόρο Μεσογείων, η οποία είχε κλείσει λόγω της έντονης βροχόπτωσης, στην υπόγεια γέφυρα στην Κατεχάκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς, στην Καζαντζόγλου, στη Μιχαλακοπούλου, στην Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι, καθώς και στη λεωφόρο Λαυρίου.

Μάλιστα το νοσοκομείο Σωτηρία πλημμύρισε και συγκεκριμένα ο εξωτερικός χώρος, με αποτέλεσμα να κληθεί η πυροσβεστική για απάντληση υδάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πλημμυρίσει ο υπόγειος χώρος του κτιρίου που στεγάζονται οι χειρουργικές κλινικές.

Πρόκειται για αποθήκες με υλικά, ενώ δεν κινδύνευσαν ασθενείς ή προσωπικό.

«Υπήρξε πρόβλημα πράγματι με υψηλή στάθμη υδάτων στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου των χειρουργικών κλινικών. Πέρασε λίγο νερό σε κάποια υπόγεια που καθαρίστηκαν αμέσως. Επίσης σε ορισμένους θαλάμους νοσηλείας έσταζε νερό από το ταβάνι λόγω έργων ανακαίνισης στις ταράτσες. Έγινε άμεσα διευθέτηση κλινών σε συνεννόηση με το νοσηλευτικό προσωπικό και όλα τώρα βρίσκονται υπό έλεγχο», είπε στο in.gr ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσ. Σωτηρία, Αντώνης Κουφάκης ωστόσο συνέχισε λέγοντας:«Αν όμως βρέξει και πάλι άμεσα, δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε».

Επίσης από τις διακοπές ρεύματος που σημειώθηκαν στο νοσοκομείο Γεννηματάς είχε σαν αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας ο αξονικός τομογράφος.

Λόγω της καταιγίδας κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί του Μετρό στο Νομισματοκοπείο, λόγω διακοπών ρεύματος και Πανόρμου, λόγω συσσώρευσης υδάτων και στις δύο αποβάθρες.

Ο σταθμός Μετρό «Νομισματοκοπείο» εκκενώθηκε καθώς δεν υπήρχε φωτισμός από αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος.

Επίσης ο σταθμός μετρό «Πανόρμου» εκκενώθηκε» διότι υπήρξε έντονη συσσώρευση νερού στις αποβάθρες. Οι συρμοί διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς να κάνουν στάση.

H ισχυρή καταιγίδα που έπληξε μετά το μεσημέρι την Αττική, προκάλεσε προβλήματα σε σπίτια και καταστήματα που πλημμύρισαν.

Νωρίτερα, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν να μετακινούνται στις περιοχές που εκδηλώνονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών.

Παράλληλα επικρατεί αγωνία για τις πυρόπληκτες περιοχές και τους κατοίκους της, για τους οποίους η ταλαιπωρία συνεχίζεται.