Με μία ανάρτηση στο Twitter, σε καυστικό ύφος, σχολίασε ο Στέφανος Μάνος τα όσα είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας στο γιατί δεν εκκενώθηκε το Μάτι εξαιτίας της φονικής πύρινης λαίλαπας.

«Στη σουρεαλιστική συνέντευξη του, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι χρειάζονται 5-6 ώρες, ίσως και μία ημέρα, για να εκκενωθεί ένας οικισμός 20.000! Δεν γινόταν σε 1,5 ώρα. Σε περίπτωση ανάγκης ο κ. Τζανακόπουλος θα εκκενώσει το ΟΑΚΑ των 65.000 θεατών σε μια… εβδομάδα!», έγραψε ο κ. Μάνος στον λογαριασμό του.

O Τζανακόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου υποστήριξε ότι δεν υπήρχε ο χρόνος για εκκένωση, απαντώντας στο γιατί αυτό πραγματοποιήθηκε στις κατασκηνώσεις.

«Το να συγκρίνουμε την εκκένωση ενός οικισμού 15.000-20.000 ατόμων με την εκκένωση μια κατασκήνωσης με 200 άτομα, είναι και άτοπο και άκαιρο» είπε και πρόσθεσε: «Το φαινόμενο που προξένησε την τραγωδία ήταν τόσο γρήγορο που δεν θα ήταν δυνατή η εκκένωση του οικισμού. Ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να ολοκληρωθεί ένα τέτοιο σχέδιο. Θα θέλαμε να είναι διαφορετικά. Πείστηκα από την Πυροσβεστική ότι δεν ήταν δυνατό»