Μεγαλώνει η λίστα με τους νεκρούς από την πύρινη λαίλαπα στην Ανατολική Αττική, καθώς όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι ιατροδικαστές ολοκληρώθηκε η νεκροτομή σε 86 σορούς, ενώ όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι ένας ακόμη τραυματίας που νοσηλεύονταν διασωληνωμένος στον Ευαγγελισμό υπέκυψε ανεβάζοντας τον αριθμό στους 87.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία έκανε λόγο για 83 θύματα.

Πάντως ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης, ανακοίνωσε ότι η διαδικασία των νεκροτομών στους νεκρούς που μεταφέρθηκαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Αθήνας ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Πλέον, η διαδικασία περνά στην αποκλειστική ευθύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση των θυμάτων.

Σύμφωνα με την εξήγηση που έδωσε αργότερα ο κ. Καρακούκης, η διαφορά στον αριθμό των θυμάτων που ανακοίνωσε ο ίδιος και σε εκείνον που δίνει επίσημα η Πυροσβεστική έγκειται στο γεγονός ότι σε μία σορό, οι ιατροδικαστές εντόπισαν υπολείμματα βιολογικού υλικού (π.χ. τμήματα οστών) και από άλλους ανθρώπους.

Αυτό δεν θα μπορούσε να το διαπιστώσει η Πυροσβεστική, παρά μονάχα ιατροδικαστής. Η ανατριχιαστική, αλλά ουσιαστική, αυτή διαπίστωση, αναδεικνύει περίτρανα την κόλαση που προκάλεσε η πυρκαγιά, αφού άνθρωποι αποτεφρώθηκαν εντελώς.