Με το βλέμμα στραμμένο στις πληγείσες από τη φονική πυρκαγιά περιοχές της Ανατολικής Αττικής, ο κόσμος σοκαρισμένος από τη σφοδρότητα της τραγωδίας εκδηλώνει με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη του, όπως καταγράφεται και στο Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής (στην Εσπλανάδα – Πλατεία Νερού δίπλα στο Τάε Κβο Ντο του Φαληρικού όρμου), όπου συλλογικότητες από το εξωτερικό, το εσωτερικό, δήμους, φορείς, επιχειρήσεις, ιδιώτες, ΜΚΟ προσφύγων προσφέρουν ό,τι μπορούν.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει τις δύο τελευταίες ημέρες το Κέντρο Logistics αναβάθμισε τη δράση του, από τη μια μεριά αποτυπώνει τις ανάγκες και από την άλλη, συγκεντρώνει και ιεραρχεί τις προθέσεις συνεισφοράς. Στόχος είναι, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής των ζημιών και των αιτημάτων αναγκών, να είναι σε θέση η Περιφέρεια να διαχειριστεί με τον βέλτιστο τρόπο τη βοήθεια που προσφέρουν οι φορείς.

Με ανακοίνωση της η Περιφέρεια Αττικής αναγνωρίζει ότι «έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία» η προσφορά και η ανταπόκριση όλων για την στήριξη των πληγέντων μέσω του Κέντρου Logistics.

Επίσης προτείνει, για «την αποτελεσματική διαχείριση της βοήθειας αυτής προς όφελος των συμπολιτών μας που την έχουν ανάγκη», να ενημερώνεται το κοινό από τα τηλέφωνα 210-4819001 / 213-2129104 / 213-2129105 / 213-2129117, τον σχετικό χώρο (banner) στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής και στο email center@patt.gov.gr, για τις υπάρχουσες ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν. Προς το παρόν οι ανάγκες σε τρόφιμα έχουν υπερκαλυφθεί.