Η αναγνώριση των θυμάτων της πυρκαγιάς είναι η επόμενη και πιο δύσκολη μέρα της καταστροφής. Η Πυροσβεστική με διαρκείς ανακοινώσεις της ενημερώνει ότι οι συγγενείς των θυμάτων καλούνται να προσέρχονται στο εργαστήριο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Μικράς Ασίας 75 στο Γουδί, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση των σορών.

Μετά τους Ιατροδικαστές, το έργο της αναγνώρισης των θυμάτων αναλαμβάνει το εξειδικευμένο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Είναι ώρα ευθύνης και παραγωγής άμεσων αποτελεσμάτων, το χρωστάμε στα θύματα», λένε στους οικείους τους τα στελέχη της ΔΕΕ, που περιλαμβάνει και το τμήμα ταυτοποίησης DNA, υπογραμμίζοντας την πρόθεση τους να κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου οι διαδικασίες να προχωρήσουν με ταχύτατους ρυθμούς ώστε να μπει τέλος στο δράμα των πολιτών που αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους.

«Μιλάμε για μία τεράστια καταστροφή. Δουλεύουμε χωρίς να σκεφτόμαστε. Για να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Το τί έχει συμβεί και την έκταση της τραγωδίας θα τη συνειδητοποιήσουμε στη συνέχεια. Τώρα δεν υπάρχει χρόνος για να λυγίσει κανείς. Τώρα υπάρχει μία μόνο υποχρέωση. Δουλειά και μόνο δουλειά. Θα αναμετρηθούμε με τα συναισθήματα μας, όταν όλο αυτό τελειώσει. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια», αναφέρουν μέλη του προσωπικού της ΔΕΕ σε καθαρά ιδιωτικές συζητήσεις τους και ζητούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους…