Κύμα αλληλεγγύης και έμπρακτης στήριξης απλώνεται από δήμους, φορείς, σωματεία, επαγγελματίες της χώρας αλλά και μεμονωμένους πολίτες, προς όλους τους συνανθρώπους μας που είδαν μέσα σε μερικές μόλις ώρες να χάνονται στις φλόγες δεκάδες ανθρώπινες ζωές και κόποι μιας ζωής να γίνονται στάχτες.

Συγκινητική και άμεση ήταν η κινητοποίηση από φορείς και πολίτες της χώρας, προκειμένου να στηρίξουν με όποιο τρόπο μπορούν τους πυρόπληκτους της Αττικής. Μέσα από αναρτήσεις σε social media, ΜΜΕ και από στόμα σε στόμα, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οργανώθηκε ένα δίκτυο στήριξης και ανθρωπιάς, το οποίο μεγαλώνει ώρα με την ώρα.

Tα μέτρα αυτά αφορούν στη στέγαση, στη σίτιση και στην ψυχοκοινωνική στήριξη των πυρόπληκτων, στην διευκόλυνση της επικοινωνίας και στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Ειδικότερα:

Για τις ανάγκες στέγασης των πληγέντων είναι διαθέσιμες άμεσα 200 κλίνες στην κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα «E» και άλλες 40 κλίνες σε κτίριο του ΕΚΚΑ στο Καλαμάκι.

Για τις ανάγκες σίτισης των πληγέντων στάλθηκαν 120 μερίδες γευμάτων στο κλειστό γυμναστήριο Ραφήνας, όπου βρίσκονται πυρόπληκτοι. Σύμφωνα με τις υποδείξεις της Περιφέρειας και των δήμων, θα σταλούν και άλλα γεύματα όπου είναι αναγκαίο.

Για την ψυχοκοινωνική στήριξη των πληγέντων κινητές μονάδες του ΕΚΚΑ, με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, μεταβαίνουν στο κλειστό γυμναστήριο Ραφήνας και στο γηροκομείο του δήμου Μεγαρέων, όπου, επίσης, βρίσκονται πυρόπληκτοι.

Ο δήμος Μαραθώνος ενημερώνει ότι συγκεντρώνονται τρόφιμα, νερά και είδη πρώτης ανάγκης στο δημοτικό κατάστημα της Νέας Μάκρης, επί της Λεωφόρου Μαραθώνος 104.

Στη Ραφήνα, αλυσίδα σουπερμάρκετ, καφετέριες προσφέρουν δωρεάν γεύματα και φαγητό. Στέγη μπορούν να βρουν όσοι έχουν ανάγκη στο δημαρχείο και πνευματικό κέντρο Ραφήνας. Επίσης, δωρεάν στέγη προσφέρουν ξενοδοχεία της περιοχής.

Για τους πληγέντες της πυρκαγιάς στην Κινέτα, παρέχουν βοήθεια το γραφείο δημάρχου Μεγαρέων, τα ΚΑΠΗ Μεγάρων και Κινέτας.

Έτοιμοι να συνδράμουν σε περίπτωση που χρειαστεί, σε ιατροφαρμακευτικό υλικό για την περίθαλψη των τραυματιών, δηλώνουν οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας καλεί, εκτάκτως, όλους όσους μπορούν να δώσουν αίμα και παράγωγά του για τους εγκαυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αττικής.

Το ΕΚΕΑ, συγκεκριμένα καλεί τους πολίτες να δώσουν αίμα:

Σε όλες τις Αιμοδοσίες της Αττικής, Χαλκίδας, Κορίνθου, 9:00π.μ.

– 14:00μ.μ.

Στις Αιμοδοσίες των Νοσοκομείων: Γ.Ν.Α. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ,

Γ.Ν.ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «ΘΡΙΑΣΙΟ», Γ.Ν. «Η ΕΛΠΙΣ»,με εκτάκτως διευρυμένο ωράριο 9:00 π.μ. – 20:00μ.μ.

Επίσης όπως αναφέρει το ΕΚΕΑ, μπορούμε να προσφέρουν αίμα σε όλη τη χώρα, στις πλησιέστερες Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας και να στηρίξουμε την Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποιείται την Τετάρτη 1 & Πέμπτη 2 Αυγούστου στο Μετρό Συντάγματος.

Για τα αδέσποτα υπάρχουν ειδικές δομές που προσφέρουν βοήθεια, όπως στους Αγίους Θεοδώρους για τα αδέσποτα της Κινέτας.

Δωρεάν επίσης θα μπορούν όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να αποστέλλουν τη βοήθειά τους στους πυρόπληκτους της Αττικής με απλά δέματα εσωτερικού από όλα τα ταχυδρομικά καταστήματα της χώρας έως και τις 31 Αυγούστου 2018. Την απόφαση έλαβε η διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, στηρίζοντας με αυτό τον τόπο τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών.

«Όλοι τώρα μπορούν να βοηθήσουν έμπρακτα, καταθέτοντας ένα δέμα βοηθείας στο κοντινότερο ταχυδρομικό Κατάστημα σε όλη την Ελλάδα» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους τα ΕΛΤΑ.

Κοντά στους δοκιμαζόμενους πολίτες της Αττικής που επλήγησαν από τις φοβερές πυρκαγιές βρίσκονται οι εταιρείες παροχής κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.

Όλες οι εταιρείες θα παρέχουν στους συνδρομητές τους δωρεάν χρόνο ομιλίας προς σταθερά και κινητά, αλλά και διάθεση δεδομένων για τις αυξημένες ανάγκες επικοινωνίας τους.

Παράλληλα, αναστέλλουν κάθε διαδικασία για οριστική ή προσωρινή φραγή για όλες τις συνδέσεις συμβολαίου κινητής, σταθερής και συνδρομητικής τηλεόρασης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει προχωρήσει στο άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο ιδιώτες ή εταιρείες που το επιθυμούν, μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά για την ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική.

Πληροφορίες Λογαριασμού:

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΕΡΓΑΣΙΑΣ A.E.

Αρ. Λογαριασμού

0026.0240.31.0201181388

IBAN

GR6402602400000310201181388

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παραμένει στις πληγείσες περιοχές επιχειρώντας με το ανθρώπινο δυναμικό του και τον διασωστικό εξοπλισμό στο πλευρό της ελληνικής πολιτείας και των τοπικών αρχών. Σας ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή σας στο έργο μας» αναφέρει σε ανακοίνωση του.

O Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής της easyJet, του ομίλου easyGroup και του Stelios Philanthropic Foundation, ανακοίνωσε προσφορά του ποσού των 100.000 ευρώ στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, με στόχο την ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018 στην Αττική.

Το ποσό κατατέθηκε στον λογαριασμό που δημιούργησε νωρίτερα σήμερα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για την ενίσχυση των πληγέντων (ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΕΡΓΑΣΙΑΣ A.E., Αρ. Λογαριασμού: 0026.0240.31.0201181388, IBAN: GR6402602400000310201181388) και σηματοδοτεί την αναγνώριση του αξιοσημείωτου έργου που επιτελεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο οποίος παραμένει στις πληγείσες περιοχές και επιχειρεί στο πλευρό της ελληνικής πολιτείας και των τοπικών αρχών τόσο με το ανθρώπινο δυναμικό του όσο και με τον διασωστικό του εξοπλισμό.

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε σχετικά: «Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκονται οι πληγείσες περιοχές της Αττικής και αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελεί διαχρονικά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το Stelios Philanthropic Foundation κινείται με γρήγορα αντανακλαστικά και προσφέρει από καρδιάς αυτό το σημαντικό ποσό, με στόχο πάντα την άμεση ανακούφιση των συνανθρώπων μας».

Ο κ. Νικόλαος Β. Οικονομόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ανέφερε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου και το Stelios Philanthropic Foundation για την ταχύτατη ανταπόκριση στις αυξημένες ανάγκες μας. Η προσφορά αυτή αποτελεί έναν ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθειά μας για παροχή βοήθειας στις πληγείσες περιοχές και ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους ιδιώτες ή φορείς που τυχόν ενδιαφέρονται να συμπαρασταθούν στο έργο μας».

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Φάρμακα και ξηρά τροφή θα αποστείλει ο δήμος Πειραιά, έπειτα από αίτημα των δήμων Μεγαρέων και Ραφήνας, σε επικοινωνία που είχαν με τον δήμο Πειραιά. Επίσης, θα αποσταλεί από τον Πειραιά μια υδροφόρα στον δήμο Μεγαρέων λόγω των αναζωπυρώσεων που επικρατούν στην περιοχή.

Ταυτόχρονα, καλούνται οι δημότες που επιθυμούν να προσφέρουν βοήθεια, να φέρουν στο Γραφείο Εθελοντισμού του δήμου Πειραιά στην πλατεία Κοραή: φάρμακα, γάζες, betadine, fucidin, fucicort, μάσκες, μωρομάντηλα, καθώς και σνακς όπως μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές, παξιμάδια κ.α, προκειμένου να αποσταλούν στις πληγείσες περιοχές.

Το Γραφείο Εθελοντισμού θα παραμείνει ανοικτό για τον σκοπό αυτό από σήμερα έως την Πέμπτη 26/7 και θα λειτουργεί από τις 08:00 έως τις 20:00.

ΜΑΡΟΥΣΙ – ΚΕΕΛΠΝΟ

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ ξεκινά την ΑΜΕΣΗ συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής. Κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τα παρακάτω είδη: Γάζες, Βetadine, Fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές,μπισκότα κλπ).

Το ΚΕΕΛΠΝΟ αναπτύσσει δράσεις και παρεμβάσεις σε επίπεδο πρόληψης, επιδημιολογικής επιτήρησης, συμβουλευτικής και κοινωνικής υγείας.

Συγκεκριμένα, αποστέλλει σε αυτές τις περιοχές ειδικά κλιμάκια με κινητές μονάδες, στελεχωμένα από επαγγελματίες υγείας (επιδημιολόγους, γιατρούς, νοσηλευτές, περιβαλλοντολόγους) για τον έλεγχο και την προστασία της δημόσιας υγείας (δίκτυα ύδρευσης, καταλληλότητα τροφίμων, διαχείριση απορριμμάτων κ.λπ.) ενώ, παράλληλα, διαθέτει όλο το δυναμικό των ψυχολόγων του για να στηρίξουν τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες των κατά τόπους δήμων και των Κέντρων Επιχειρήσεών τους στην Κινέτα και τον Δήμο Μαραθώνα.

Επιπροσθέτως, για τους πυρόπληκτους, με πρωτοβουλία των εργαζομένων του Οργανισμού, συλλέγονται στο ΚΕΕΛΠΝΟ (Αγράφων 3-5, Μαρούσι) τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Πληροφορίες παρέχονται στο 210 5212000 αλλά και στην 24ωρη γραμμή επικοινωνίας του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) 210 5212054.

ΜΟΣΧΑΤΟ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Είδη πρώτης ανάγκης όπως φάρμακα, (Fucidin και Betadine) γάζες, ξηρά τροφή (φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα) καθώς επίσης μωρομάντηλα και πάνες συγκεντρώνει το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ στην οδό Ποσειδώνος και Λοκρίδος στο Μοσχάτο προκειμένου να μοιραστούν και να στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ – ΟΚΠΑΔΒ

Η 1η αποστολή του ΟΚΠΑΔΒ με κλιμάκιο αποτελούμενο από 3ατομα προσωπικό συμπεριλαμβανομένου κ Κοινωνικού Λειτουργού, φεύγει για Ραφήνα.Παραλαβη από την κα Παπανιωτη του Δήμου Ραφήνας. Κούτες με φαρμακευτικό υλικό,κούτες με ξηρά τροφή κ είδη πρώτης ανάγκης, ιματισμός κ αρτοποιήματα.

Θα πραγματοποιείται κάθε μέρα δρομολόγιο στις πληγείσες περιοχές της Αττικής. Λ.Πεντελης 62 Βριλήσσια.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΜΑΘΗΣΙΑΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΕΜΥΛΟ

Σε συνεργασία με τον Δήμο Μαραθώνα και συγκεκριμένα με συγκεκριμένα με τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας, Βάιο Θανασιά, σήμερα και αύριο 3.30-9.00 στο ΚΕΜΥΛΟ, Αγίας Παρασκευής 45, Χαλάνδρι, συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα: ρούχα, σαπούνια, πετσέτες και ξηρά τροφή, τα οποία θα παραδοθούν στο πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης. Εάν έρθετε πριν τις 3.30 μπορείτε να αφήσετε τα πράγματα έξω από την είσοδο του Κέντρου.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

Κάλεσμα προς τους πολίτες απευθύνει ο δήμος Πατρέων, προκειμένου να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης και βοήθειας, για τους πυρόπληκτους της δυτικής και ανατολικής Αττικής.

Τα είδη, όπως εμφιαλωμένο νερό, τρόφιμα, φάρμακα και παιδικά είδη θα συγκεντρώνονται στην τράπεζα τροφίμων του κοινωνικού οργανισμού.

Στο μεταξύ, πολίτες πηγαίνουν στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού στην Πάτρα και αφήνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους, ενώ φορείς και σύλλογοι έχουν ήδη πάρει πρωτοβουλία για την συγκέντρωση βοήθειας.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Είστε στις αποθήκες του Ερυθρού Σταυρού στον Κολωνό (Άστρους 111-113) εάν πρόκειται για μεγάλα φορτία, είτε στα κεντρικά γραφεία (Λυκαβηττού 1) εάν πρόκειται για μικρότερες ποσότητες.

ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ – ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Ο Δήμος Μαραθώνος ενημερώνει ότι λόγω της πυρκαγιάς συγκεντρώνονται τρόφιμα, νερά και ήδη πρώτης ανάγκης στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης (Λεωφ. Μαραθώνος 104). Όποιος θέλει να προσφέρει κάτι από τα ανωτέρω είδη μπορεί να προσέρχεται επίσης στο Δημοτικό Κατάστημα για να αφήσει την προσφορά του.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Φάρμακα (betadine, fucidin), νερά, ξηρά τροφή (παξιμάδια, κριτσίνια, φρυγανιές κ.τ.λ.), πάνες και μωρομάντηλα μαζεύει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να τα διαθέσει για τις ανάγκες των πληγέντων από τις πυρκαγιές στη Δυτική και Βορειανατολική Αττική, καθ΄ υπόδειξη των αρμόδιων φορέων.

Όποιος επιθυμεί να προσφέρει κάτι από τα παραπάνω μπορεί να απευθύνεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου (1ο υπόγειο δημαρχείου, Στ. Καραγιώργη 2 & Μαρ. Αντύπα) καθημερινές ημέρες από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

ΔΗΜΟΙ ΝΕΑΠΟΛΗΣ – ΣΥΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Οι δημοτικές Αρχές Νεάπολης Συκεών και Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, καλούν δημότες, φορείς και συλλόγους των περιοχών και οποιονδήποτε άλλο επιθυμεί να συμβάλλει στην ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές να μεταβούν στα σημεία συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας για να παραδώσουν τα είδη πρώτης ανάγκης που επιθυμούν (εμφιαλωμένα νερά, χυμούς, τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση άμεσης ανάλωσης/κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λ.π./ γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ, γάζες, betadine, fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα).

Στον δήμο Νεάπολης – Συκεών, από αύριο Τετάρτη 25 Ιουλίου, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, μπορούν να τα παραδίδουν σε δύο σημεία του δήμου, είτε στο Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης στην περιοχή Στρεμπενιώτη (στο φυλάκιο), είτε στο Κολυμβητήριο Συκεών (Λεχόβου 7, περιοχή Κρυονερίου).

Παράλληλα, με εντολή του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, έχει ήδη διατεθεί ένα πυροσβεστικό όχημα με τρεις άνδρες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ), το οποίο βρίσκεται ήδη καθοδόν προς την Αττική, ενώ σε επιφυλακή για να ξεκινήσουν με το πρώτο σήμα, βρίσκονται δύο βυτιοφόρα με προσωπικό τεσσάρων ατόμων.

Στον Δήμο Παύλου Μελά, ως σημεία συγκέντρωσης των ειδών πρώτης ανάγκης ορίζονται τα παρακάτω:

•Κεντρικό κτίριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας, Λήμνου 2, Νικόπολη

•παιδικοί σταθμοί του Δήμου σε Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία

•Κοινωνικό Παντοπωλείο, 28ης Οκτωβρίου 152 & Γ. Ρίτσου

•ΚΑΠΗ Σταυρούπολης, οδός Τζαβέλα 12

•ΚΑΠΗ Ευκαρπίας, οδός Εθνικής Αντιστάσεως 15

•Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη

•Θερινός Κινηματογράφος Τζένη Καρέζη, Μαυρομιχάλη & Φιλίππου, Πολίχνη

Ώρες συγκέντρωσης τροφίμων: 08.00 – 14.00

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στον αριθμό 2310 020160 (ώρες λειτουργίας υπηρεσιών) για περισσότερες πληροφορίες. Επίσης, όλα τα είδη που θα συγκεντρωθούν για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, στις προβολές του θερινού κινηματογράφου του Δήμου μας μέχρι και την Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018, θα συμπεριληφθούν στην αποστολή συμπαράστασης.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Σε επιφυλακή είναι το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού και ιδιαιτέρως οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, προκειμένου να συμβάλουν στην κάλυψη εκτάκτων αναγκών των πυρόπληκτων περιοχών των δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Μαραθώνα. Ήδη, αποθέματα του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων σε φάρμακα, τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη προσωπικής υγιεινής, έχουν συγκεντρωθεί και θα αποσταλούν άμεσα. Όσοι πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης ή επιθυμούν να συνδράμουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με το 1595, την 24ωρη γραμμή επικοινωνίας του δήμου Αθηναίων, προκειμένου να συντονιστεί η μεταφορά και η παράδοσή τους, όπου αυτό είναι αναγκαίο. Επίσης, οι πολίτες μπορούν να παραδίδουν φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης και στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών (Δομοκού 1, Σταθμός Λαρίσης), με τηλέφωνο επικοινωνίας το 15422. Ακόμη , ο δήμος Αθηναίων έχει ενεργοποιήσει το δίκτυο των συνεργαζόμενων εθελοντικών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με στόχο να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία τους στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

ΡΑΦΗΝΑ – Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών Εμπόρων Ραφήνας

Η Ένωση μας κάνει έκκληση σε όποιον συνάδελφο μπορεί να προσφέρει εμφιαλωμένο νερό και είδη πρώτης ανάγκης για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, στο Δημαρχείο Ραφήνας που σήμερα θα παραμείνει ανοικτό για όσους έχουν πληγεί. Ευχαριστούμε θερμά για την στηρίξει σας σε αυτή την δύσκολη στιγμή που βρισκόμαστε.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΗΑΤΤΑ

Ο ΗΑΤΤΑ συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης όπως αυτά ζητήθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ

– Γάζες

– Pulvo

– Betadine

– Fucidin

– Παιδικές Πάνες – μωρομάντηλα – αλοιφή συγκάματος

– Είδη προσωπικής υγιεινής (χαρτομάντιλα, σερβιέτες, χαρτί υγείας)

– Πάνες ενηλίκων

– Νερό εμφιαλωμένο (μπουκάλι 500 ml)

– Ξηρά τροφή (φρυγανιές, κράκερς, μπισκότα τύπου petit beurre, σταφίδες, ξηρούς καρπούς)

Τα παραπάνω είδη συγκεντρώνονται στα γραφεία μας Ξενοφώντος 14 Σύνταγμα καθημερινά 09:00 – 17:30

Επίσης:

-Το κεντρικό σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στη Ραφήνα είναι ανοιχτό και παρέχει νερό και φαγώσιμα!

-Στο κέντρο του Πικερμίου, οι καφετέριες EVEREST και Γρηγόρης μικρογεύματα προσφέρουν δωρεάν νερό και φαγητό!

-Όποιος θέλει να δώσει αίμα για τους τραυματίες να μεταβεί στο Σισμανόγλειο!

-Πολιτιστικο Παρκο Νεας Μακρης με κυλικείο και σταθμό πρωτων βοηθειων ΑΝΟΙΧΤΟ!

-Λόγω της πυρκαγιάς συγκεντρώνονται τρόφιμα, νερά και ήδη πρώτης ανάγκης στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης (Λεωφ. Μαραθώνος 104).

-Διόδια Δωρεάν!

-Για όσους βρίσκονται Κινετα : Ανοιχτή αυλή στους Αγίους Θεόδωρους για αδέσποτα Κινέτας που κινδυνεύουν αν δείτε ζώο κοντά στην πυρκαγιά μαζέψτε το και καλέστε 6975664142

-Στέγη και περίθαλψη σε όσους έχουν ανάγκη, Καπη Κινέτας και Μεγάρων!

-Στέγη στο Marathon Beach hotel Λεωφ Ποσειδώνος 12, Μαραθώνας Νέα Μάκρη 2294 095022

-Περίθαλψη ζώων στο 2108013302

-Στέγη στο Δημαρχείο και το Πνευματικό κέντρο Ραφήνας

-Άνοιξε γραμμή βοήθειας – – -108- – –

-Δημοτικό κτήριο Νέας Μάκρης 22943-20582

-Δωρεάν στέγη και φαγητό από το La Playa Marathon!

-Δωρεάν στέγη στο ξενοδοχείο Νηρέα-Νέα Μάκρη 2294091214

-1ο και 2ο δημοτικό Αγίων Θεοδώρων προσφέρει στέγη μέχρι νεωτέρας