Μάθετε πως μπορείτε να να βοηθήσετε τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική.

Είδη πρώτης ανάγκης που απαιτούνται:

νερό, χυμοί, ξηρά τροφή (μπισκότα, φρυγανιές, κονσέρβες), χαρτί υγείας, μωρομάντηλα, πάνες, Fucidin, betadin, γάζες

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Φάρμακα και ξηρά τροφή θα αποστείλει ο δήμος Πειραιά, έπειτα από αίτημα των δήμων Μεγαρέων και Ραφήνας, σε επικοινωνία που είχαν με τον δήμο Πειραιά. Επίσης, θα αποσταλεί από τον Πειραιά μια υδροφόρα στον δήμο Μεγαρέων λόγω των αναζωπυρώσεων που επικρατούν στην περιοχή.

Ταυτόχρονα, καλούνται οι δημότες που επιθυμούν να προσφέρουν βοήθεια, να φέρουν στο Γραφείο Εθελοντισμού του δήμου Πειραιά στην πλατεία Κοραή: φάρμακα, γάζες, betadine, fucidin, fucicort, μάσκες, μωρομάντηλα, καθώς και σνακς όπως μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές, παξιμάδια κ.α, προκειμένου να αποσταλούν στις πληγείσες περιοχές.

Το Γραφείο Εθελοντισμού θα παραμείνει ανοικτό για τον σκοπό αυτό από σήμερα έως την Πέμπτη 26/7 και θα λειτουργεί από τις 08:00 έως τις 20:00.

ΜΑΡΟΥΣΙ – ΚΕΕΛΠΝΟ

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ ξεκινά την ΑΜΕΣΗ συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής. Κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τα παρακάτω είδη: Γάζες, Βetadine, Fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές,μπισκότα κλπ).

Το ΚΕΕΛΠΝΟ αναπτύσσει δράσεις και παρεμβάσεις σε επίπεδο πρόληψης, επιδημιολογικής επιτήρησης, συμβουλευτικής και κοινωνικής υγείας.

Συγκεκριμένα, αποστέλει σε αυτές τις περιοχές ειδικά κλιμάκια με κινητές μονάδες, στελεχωμένα από επαγγελματίες υγείας (επιδημιολόγους, γιατρούς, νοσηλευτές, περιβαλλοντολόγους) για τον έλεγχο και την προστασία της δημόσιας υγείας (δίκτυα ύδρευσης, καταλληλότητα τροφίμων, διαχείριση απορριμμάτων κ.λπ.) ενώ, παράλληλα, διαθέτει όλο το δυναμικό των ψυχολόγων του για να στηρίξουν τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες των κατά τόπους δήμων και των Κέντρων Επιχειρήσεών τους στην Κινέτα και τον Δήμο Μαραθώνα.

Επιπροσθέτως, για τους πυρόπληκτους, με πρωτοβουλία των εργαζομένων του Οργανισμού, συλλέγονται στο ΚΕΕΛΠΝΟ (Αγράφων 3-5, Μαρούσι) τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Πληροφορίες παρέχονται στο 210 5212000 αλλά και στην 24ωρη γραμμή επικοινωνίας του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) 210 5212054.

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ – ΟΚΠΑΔΒ

Η 1η αποστολή του ΟΚΠΑΔΒ με κλιμάκιο αποτελούμενο από 3ατομα προσωπικό συμπεριλαμβανομένου κ Κοινωνικού Λειτουργού, φεύγει για Ραφήνα.Παραλαβη από την κα Παπανιωτη του Δήμου Ραφήνας. Κούτες με φαρμακευτικό υλικό,κούτες με ξηρά τροφή κ είδη πρώτης ανάγκης, ιματισμός κ αρτοποιήματα.

Θα πραγματοποιείται κάθε μέρα δρομολόγιο στις πληγείσες περιοχές της Αττικής. Λ.Πεντελης 62 Βριλήσσια.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΜΑΘΗΣΙΑΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΕΜΥΛΟ

Σε συνεργασία με τον Δήμο Μαραθώνα και συγκεκριμένα με συγκεκριμένα με τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας, Βάιο Θανασιά, σήμερα και αύριο 3.30-9.00 στο ΚΕΜΥΛΟ, Αγίας Παρασκευής 45, Χαλάνδρι, συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα: ρούχα, σαπούνια, πετσέτες και ξηρά τροφή, τα οποία θα παραδοθούν στο πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης. Εάν έρθετε πριν τις 3.30 μπορείτε να αφήσετε τα πράγματα έξω από την είσοδο του Κέντρου.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Είστε στις αποθήκες του Ερυθρού Σταυρού στον Κολωνό (Άστρους 111-113) εάν πρόκειται για μεγάλα φορτία, είτε στα κεντρικά γραφεία (Λυκαβηττού 1) εάν πρόκειται για μικρότερες ποσότητες.

ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ – ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Ο Δήμος Μαραθώνος ενημερώνει ότι λόγω της πυρκαγιάς συγκεντρώνονται τρόφιμα, νερά και ήδη πρώτης ανάγκης στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης (Λεωφ. Μαραθώνος 104). Όποιος θέλει να προσφέρει κάτι από τα ανωτέρω είδη μπορεί να προσέρχεται επίσης στο Δημοτικό Κατάστημα για να αφήσει την προσφορά του.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Φάρμακα (betadine, fucidin), νερά, ξηρά τροφή (παξιμάδια, κριτσίνια, φρυγανιές κ.τ.λ.), πάνες και μωρομάντηλα μαζεύει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να τα διαθέσει για τις ανάγκες των πληγέντων από τις πυρκαγιές στη Δυτική και Βορειανατολική Αττική, καθ΄ υπόδειξη των αρμόδιων φορέων.

Όποιος επιθυμεί να προσφέρει κάτι από τα παραπάνω μπορεί να απευθύνεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου (1ο υπόγειο δημαρχείου, Στ. Καραγιώργη 2 & Μαρ. Αντύπα) καθημερινές ημέρες από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

ΡΑΦΗΝΑ – Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών Εμπόρων Ραφήνας

Η Ένωση μας κάνει έκκληση σε όποιον συνάδελφο μπορεί να προσφέρει εμφιαλωμένο νερό και είδη πρώτης ανάγκης για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, στο Δημαρχείο Ραφήνας που σήμερα θα παραμείνει ανοικτό για όσους έχουν πληγεί. Ευχαριστούμε θερμά για την στηρίξει σας σε αυτή την δύσκολη στιγμή που βρισκόμαστε.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΗΑΤΤΑ

Ο ΗΑΤΤΑ συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης όπως αυτά ζητήθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ

– Γάζες

– Pulvo

– Betadine

– Fucidin

– Παιδικές Πάνες – μωρομάντηλα – αλοιφή συγκάματος

– Είδη προσωπικής υγιεινής (χαρτομάντιλα, σερβιέτες, χαρτί υγείας)

– Πάνες ενηλίκων

– Νερό εμφιαλωμένο (μπουκάλι 500 ml)

– Ξηρά τροφή (φρυγανιές, κράκερς, μπισκότα τύπου petit beurre, σταφίδες, ξηρούς καρπούς)

Τα παραπάνω είδη συγκεντρώνονται στα γραφεία μας Ξενοφώντος 14 Σύνταγμα καθημερινά 09:00 – 17:30

Επίσης:

-Το κεντρικό σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στη Ραφήνα είναι ανοιχτό και παρέχει νερό και φαγώσιμα!

-Στο κέντρο του Πικερμίου, οι καφετέριες EVEREST και Γρηγόρης μικρογεύματα προσφέρουν δωρεάν νερό και φαγητό!

-Όποιος θέλει να δώσει αίμα για τους τραυματίες να μεταβεί στο Σισμανόγλειο!

-Πολιτιστικο Παρκο Νεας Μακρης με κυλικείο και σταθμό πρωτων βοηθειων ΑΝΟΙΧΤΟ!

-Λόγω της πυρκαγιάς συγκεντρώνονται τρόφιμα, νερά και ήδη πρώτης ανάγκης στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης (Λεωφ. Μαραθώνος 104).

-Διόδια Δωρεάν!

-Για όσους βρίσκονται Κινετα : Ανοιχτή αυλή στους αγίους Θεόδωρους για αδέσποτα Κινέτας που κινδυνεύουν αν δείτε ζώο κοντά στην πυρκαγιά μαζέψτε το και καλεστε 6975664142

-Στέγη και περίθαλψη σε όσους έχουν ανάγκη, Καπη Κινέτας και Μεγάρων!

-Στέγη στο Marathon Beach hotel Λεωφ Ποσειδώνος 12, Μαραθώνας Νέα Μάκρη 2294 095022

-Περίθαλψη ζώων στο 2108013302

-Στέγη στο Δημαρχείο και το Πνευματικό κέντρο Ραφήνας!

-Άνοιξε γραμμή βοήθειας – – -108- – –

-Δημοτικό κτήριο Νέας Μάκρης 22943-20582

-Δωρεάν στέγη και φαγητό από το La Playa Marathon!

-Δωρεάν στέγη στο ξενοδοχείο Νηρέα-Νέα Μάκρη 2294091214

-1ο και 2ο δημοτικό Αγίων Θεοδώρων προσφέρει στέγη μέχρι νεωτέρας!