Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση με τη δράση του «Ρουβίκωνα» μετά το διπλό χτύπημα στην εφορία Ψυχικού αλλά ιδιαίτερα στο υπουργείο Εξωτερικών, σε ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας.

Στο κτίριο της εφορίας οι ζημιές είναι σημαντικές καθώς οι αντιεξουσιαστές χτύπησαν με βαριοπούλες ενώ στο κτίριο του υπουργείου από το πρωί προσπαθούν να καθαρίσουν τις μπογιές που έριξαν.

Από τη δεύτερη επίθεση υπήρξε μία σύλληψη που σύμφωνα με την αστυνομία είναι ο οπερατέρ της οργάνωσης που κατέγραφε τη δράση των συντρόφων του.

Με κείμενο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, το οποίο συνοδεύεται και από βίντεο της επίθεσης στο ΥΠΕΞ ανέλαβε και επίσημα την ευθύνη.

Μάλιστα τα μέλη του Ρουβίκωνα αναφέρουν πως η προσαγωγή που έγινε δεν είχε καμία σχέση με αυτούς, αλλά η ΕΛ.ΑΣ. έπιασε κάποιον άσχετο.

Συγκεκριμένα αναφέρουν «ενημερωθήκαμε από διάφορες ιστοσελίδες ότι «προσήχθη ο κάμεραμαν του Ρουβίκωνα». Για να τελειώνει αυτή η γελοιότητα παραθέτουμε το βίντεο από τη δράση της συλλογικότητας ελπίζοντας με αυτόν τον τρόπο να τελειώσει η ταλαιπωρία του άσχετου (με την ομάδα) που τραβολογάνε στη ΓΑΔΑ».Παράλληλα αναφέρουν πως η επίθεση έγινε σε συμπαράσταση στην Παλαιστίνη.

Τους βανδαλισμούς προξένησε μία ομάδα 8-10 μελών του Ρουβίκωνα δείχνοντας ότι ακόμη και τα καλύτερα φυλασσόμενα κτίρια είναι στο έλεός του. Το ΥΠΕΞ είναι απέναντι από τι Βουλή και δίπλα από τη Γαλλική πρεσβεία, λίγες εκατοντάδες μέτρα από το Μαξίμου, ενώ η ΔΟΥ Ψυχικού, στην οποία επιτέθηκαν τα ξημερώματα, είναι απέναντι από την ισραηλινή πρεσβεία που φυλάσσεται νηχθημερόν.

Στη ΔΟΥγύρω από το κτίριο, στη λεωφόρο Κηφισίας, υπάρχουν παντού σπασμένα γυαλιά, καθώς η τζαμαρία έχει καταστραφεί σε πολλά σημεία, ενώ σε άλλα έχουν πετάξει μπογιές.

ΥΠΕΞ: Δεν είναι ούτε αριστεροί, ούτε πατριώτες

Την απερίφραστη καταδίκη τους για τη σημερινή επίθεση μελών της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» στο κτίριο του ΥΠΕΞ, εκφράζουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «πρωτοφανείς επιθέσεις σαν αυτήν με στόχο να πλήξουν την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της χώρας δεν προσιδιάζουν ούτε σε αριστερούς ούτε σε πατριώτες και είναι αποτέλεσμα της ανεύθυνης ακροδεξιάς ρητορικής που εντάσσεται βολικά στα σχέδια τρίτων».