Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί εκτός απροόπτου η συζήτηση στον Άρειο Πάγο για το αίτημα έκδοσης στην Γαλλία του Γεωργιανού, Λάσα Σουσανασβίλι, με το ψευδώνυμο «το Λίπος».

Ο 57χρόνος Λάσα Σουσανασβίλι, οδηγήθηκε και πάλι σήμερα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας στο Άρειο Πάγο, ενώ οι συνήγοροι του ζήτησαν από την έδρα χρονικό περιθώριο 10 ημερών προκειμένου να προετοιμαστούν την υπεράσπισή του, ενώ παράλληλα προέβαλαν ανθρωπιστικούς λόγους.

«Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει καταφέρει να πάρει ανάσα από τις 29 Μαΐου αφού τον μεταγάγουν καθημερινά στα δικαστήρια και ζητάμε να δοθεί ο χρόνος ανθρωπίνως γιατί κάθε φορά είναι εδώ με κίνδυνο της υγείας του» τόνισε η συνήγορος του Ζωή Κωνσταντοπούλου προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατόν κάθε φορά να αγχώνομαι αν ο εντολέας μου θα πεθάνει μέσα στο δικαστήριο».

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος αναβολής τονίζοντας ότι «ο χρόνος είναι αρκετός έως σήμερα για την προετοιμασία των συνηγόρων», ενώ αναφερόμενη στα προβλήματα υγείας του εκζητούμενου είπε ότι «η κατάσταση της υγείας του είναι μόνιμη και συνεπώς δεν πρόκειται να υπάρξει βελτίωση της κατάστασης».

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αναβολής και η συζήτηση διεκόπη για την Δευτέρα.