«Θα σε έχουμε στο μυαλό μας να χαμογελάς. Πάνω απ’ όλα όμως, θα λείψει σε όλους ένα αγόρι που δεν πρόλαβε να ζήσει».

Μ’ αυτά συγκινητικά λόγια αποχαιρέτησαν τον Σωκράτη Κόκκαλη τζούνιορ που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 34 ετών, τα αδέρφια του, ο Πέτρος και ο Ντίνος Κόκκαλης και ο Δημήτρης Θεοδωρίδης.

Ηταν όλοι εκεί για να πουν το τελευταίο αντίο σε ένα χαμογελαστό, σε ένα καλόκαρδο παιδί που δεν πρόλαβε να ζήσει όσα έπρεπε.

Η κηδεία του Σωκράτη Κόκκαλη του νεότερου, ένωσε στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών τους πάντες.

Εκατοντάδες άνθρωποι, συγγενείς, φίλοι, άγνωστοι στην οικογένεια Κόκκαλη πήγαν για να πουν ένα λόγο παρηγοριάς, να προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής ενός νέου παιδιού που είχε όλη τη ζωή μπροστά του.

Νωρίτερα από τις 11 το πρωί είχαν αρχίσει να καταφτάνει ο κόσμος στη Μητρόπολη με την εξόδιο ακολουθία να κρατά περίπου μία ώρα. Ο βουβός θρήνος ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των δραματικών λεπτών που κράτησε το μυστήριο, όμως, οι στιγμές που συγκλόνισαν τους πάντες ήταν όταν εκφωνήθηκαν οι επικήδειοι, ειδικά αυτός του αδερφού του εκλιπόντος, Ντίνου. Αλλά και όταν το φέρετρο βγήκε από την Εκκλησία, όπου οι πάντες λύγισαν.

Η μητέρα του, Ελένη Κόκκαλη, δεν άντεξε, έγειρε στο φέρετρο και αποχαιρέτησε το γιο της για τελευταία φορά. Η οικογένειά του και οι κολλητοί του φίλοι ξέσπασαν σε λυγμούς αναλογιζόμενοι ότι δεν θα μπορέσουν να ξαναδούν το χαμόγελο του δικού τους Σωκράτη. Ο πατέρας του έδειχνε ψύχραιμος, αλλά ήταν φανερά συγκλονισμένος.

Εκφωνήθηκαν τρεις επικήδειοι. Μίλησαν αγαπημένοι φίλοι του 34χρονου που το νήμα της ζωής του κόπηκε το περασμένο Σάββατο στο Κλίβελαντ κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού στις ΗΠΑ.

Ακολούθησε ο αποχαιρετισμός από τα αδέλφια του: «Γεννήθηκες πρόωρα έφυγες πρόωρα. Βιάστηκες να ερθεις στη ζωή και βιάστηκες να φύγεις. Δεν σταμάτησες ποτέ να χαμογελάς ακόμη και τη στιγμή της βάφτισης σου. Δεν σταμάτησες να χαμογελάς. Ελπίζω να μας συγχωρέσεις που δεν μπορέσαμε να σε καταλάβουμε. Παρότι ήσουν ο μικρότερος αδερφός τώρα έγινες για μας ο καλύτερος οδηγός. Όλα αυτά τα χρόνια περάσαμε τα πάντα μαζί. Σήμερα καλούμαστε να σε αποχαιρετήσουμε αυτό δεν θα γίνει γιατί θα είσαι για πάντα μέσα μας. Η μοίρα ξαφνικά σε παίρνει από κοντά μας. Εμείς θα σε έχουμε στο μυαλό μας να χαμογελάς. Πάνω απ’ όλα όμως, θα λείψει σε όλους ένα αγόρι που δεν πρόλαβε να ζήσει», είπαν.

Μ’ αυτά τα απλά αλλά τόσο φορτισμένα λόγια αποχαιρέτησαν τον αδερφό τους.

Εκατοντάδες άνθρωποι στάθηκαν στο πλευρό της οικογένειας του εκλιπόντος στο τελευταίο αντίο, στη Μητρόπολη. Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Πολιτικοί, επιχειρηματίες, παράγοντες της κοινωνικής, πνευματικής, αθλητικής ζωής του τόπου και εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις Κόκκαλη αποσύρθηκαν στη συνέχεια, σεβόμενοι την επιθυμία της οικογένειας, η ταφή να γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, στο πρώτο νεκροταφείο της Αθήνας.

Η οικογένεια με μια νέα ανακοίνωσή της έσπευσε για να ευχαριστήσει όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στην απώλειά τους.

«Η έκφραση της αγάπης από το οικογενειακό, το στενό και ευρύτερο φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον, καθώς και τα μηνύματα από όλη την κοινωνία, μας δίνουν δύναμη την δύσκολη αυτή ώρα και τιμούν την προσωπικότητα και την μνήμη του αγαπημένου μας γιου και αδελφού».

Στην σελίδα του Ιδρύματος Κόκκαλη δεσπόζει η φωτογραφία του νεαρού κληρονόμου να χαμογελάει στον φακό, όπως ακριβώς τον θυμούνται οι γονείς του, τα αδέρφια του και οι κολλητοί του φίλοι.

Το παρών στην νεκρώσιμη ακολουθία έδωσαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Παππάς, ο Νίκος Φίλης, ο Βασίλης Λεβέντης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Νίκος Δένδιας, ο Βασίλης Κικίλιας, ο πρώην πρωθυπουργός κ.Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Κων. Αρβανιτόπουλος, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Αντρίκος και ο Νίκος Παπανδρέου, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο Δημήτρης Τσοβόλας, η κ.Μαριάννα Λάτση συνοδευόμενη από τον γιο της Πάρη Κασιδόκωστα, ο κ.Ευάγελος Μαρινάκης, ο Μιχάλης Σάλλας, ο κ.Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο κ.Δημήτρης Κοπελούζος, o Eυάγγελος Μυτιληναίος, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο επικεφαλής του ΟΠΑΠκ.Ντάμιεν Κοπ, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Γιώργος Λούβαρης, ο Κώστας Βρέντζος, ο Παναγιώτης Φασούλας, ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Πρ. Τζόρτζεβιτς, ο Γιώργος Νταλάρας και η σύζυγός του, η Έλλη Στάη, ο Πέτρος Κωστόπουλος, και πολλοί άλλοι.