Με μία αιχμηρή δήλωση, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, καταγγέλλει πως η κυβέρνηση παραδίδει την Αθήνα σε μειοψηφίες, που επιδιώκουν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, να γίνουν κράτος εν κράτει, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατίας και ελευθερίας. Μάλιστα, ο κ Καμίνης στη δήλωσή του αναφέρεται σε τρία συγκεκριμένα περιστατικά που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες ημέρες.

«Η κυβέρνηση, σε… τρεις πράξεις, καταρρακώνει την Αθήνα. Θα την αφήσουμε;Θα μπορούσε να είναι πολιτική υποκρισία. Θα μπορούσε να είναι αδιαφορία, ίσως και ανικανότητα. Δεν χωράει πια, όμως, καμία αμφιβολία ότι αποτελεί συνειδητή επιλογή. Το δικαίωμα του πολίτη να ζει, να ψυχαγωγείται και να δημιουργεί στην πόλη του, επιχειρούν να το ελέγξουν θιασώτες της βίας, οι οποίοι ενθαρρύνονται από την απραξία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η πολιτική ηγεσία του οποίου χαίρει μιας παροιμιώδους ανοχής εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου. Τρία γεγονότα των τελευταίων 24ωρων, το μαρτυρούν:

1)Μουσική εκδήλωση του δήμου Αθηναίων, που παρακολουθούσαν και παιδιά, το βράδυ της Τετάρτης στο Λόφο του Στρέφη γίνεται στόχος «διαμαρτυρομένων» που βρίζοντας και καταστρέφοντας τον τεχνικό εξοπλισμό, διώχνουν τον κόσμο και απειλούν να μην ξαναπατήσει ο δήμος στην περιοχή. Η Αστυνομία; Αντί να φροντίσει, ως όφειλε, για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκδήλωσης, προτρέπει τους πολίτες να αποχωρήσουν για να αποφευχθούν τα χειρότερα!

2)Οι μειοψηφίες της βίας δεν αγαπούν ούτε τον κινηματογράφο. Την Τετάρτη το βράδυ, μετά το καθιερωμένο πάρτι με τις βόμβες μολότωφ στην Τοσίτσα και με ορμητήριο το Πολυτεχνείο, σπεύδουν να διαλύσουν και την υπαίθρια κινηματογραφική προβολή μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο. Τι και αν οι θεατές ήταν περίπου 1.000; Οι 20 – 30 επιβεβαίωσαν την επικυριαρχία τους στην περιοχή με την αστυνομία, βεβαίως – κατ’ επιλογήν – απούσα.

3)Η κυβέρνηση δεν ακουμπά τις καταλήψεις. Τρανταχτό παράδειγμα, το σχολείο στον πεζόδρομο της οδού Πρασσά. Ο εκφυλισμός της κατάληψης και η εξέλιξή της σε εστία εγκληματικότητας, καθώς και οι δραματικές συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων που βρίσκονται εκεί, δεν απασχολούν την κυβέρνηση. Ο Δήμος και η Ύπατη Αρμοστεία έχουν έτοιμο συγκεκριμένο πρόγραμμα εκκένωσης και στέγασης των προσφύγων υπό κανονικές συνθήκες, αλλά χωρίς την υποστήριξη της κυβέρνησης αυτό μένειστα χαρτιά.Τώρα πια, επικαλούμενη ανθρωπιστική παρέμβαση, σε μία απάνθρωπη κατάσταση που η ίδια συνέβαλε στη δημιουργία της, δίνει εντολή την Πέμπτη στην ΕΥΔΑΠ να αποκατασταθεί η σύνδεση του νερού, συντηρώντας έτσι – κανείς δεν ξέρει για πόσο ακόμα – το μεγάλο πρόβλημα.

Η νομιμοποίηση της βίας και της επιβολής των ελάχιστων στους πολλούς δεν ενοχλεί την κυβέρνηση. Διαμηνύουμε στην κυβέρνηση ότι θα συνεχίσουμε τις δράσεις σε κάθε γωνιά της πόλης μας. Τον φασισμό των ολίγων μπορεί να τον ανέχεται η κυβέρνηση, εμείς όμως όχι!».