Χαμός έχει γίνει στην Κρήτη με σκάνδαλο στο ΙΚΑ Ηρακλείου. Το σκάνδαλο αφορά σε συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που λαμβάνουν ένα σημαντικό βοήθημα για παροχή εργασίας που όμως δεν πρόσφεραν ποτέ.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικά στοιχεία που δίνει το Cretalive.gr δεν βρίσκεται μόνο ενώπιον πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών η τοπική διεύθυνση του ΙΚΑ Ηρακλείου, αλλά δημιουργείται και ζήτημα πολιτικής ευθύνης για τη διοίκηση του ΕΦΚΑ κεντρικά, αλλά και στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης!

Σύμφωνα με απόφαση – σκάνδαλο η διευθύντρια του ΙΚΑ Ηρακλείου κατανέμει τα ποσά που κάθε υπάλληλος παίρνει σύμφωνα με το ποσοστό που υποτίθεται πως ο καθένας εργάστηκε για να διεκπεραιωθεί ο στόχος.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η διοίκηση του ΕΦΚΑ, στo πλαίσιo της δημιουργίας κινήτρων στους εργαζόμενους των τμημάτων σύνταξης του Ιδρύματος, ώστε να διεκπεραιώνουν τους φακέλους συνταξιοδοτήσεων με ταχύτερους ρυθμούς, θεσμοθέτησε ένα bonus (που έφτανε για το σύνολο των υποθέσεων που χειριζόταν στο ποσό των 400 ευρώ μηνιαίως) ανά υπάλληλο για τους φακέλους ή τις υποθέσεις που τακτοποιούσε κατά την απογευματινή του απασχόληση και σε συνάρτηση με τους στόχους που η κάθε δομή έβαζε για τις υπό διεκπεραίωση υποθέσεις.

Η τοπική Διεύθυνση του καταστήματος δηλώνοντας αδυναμία λόγω έλλειψης προσωπικού, έστελνε και στέλνει μαζικά, σχεδόν όλους τους φακέλους των συντάξεων στη Βόρειο Ελλάδα, προκειμένου να τακτοποιηθούν.

Κι ενώ οι υπάλληλοι σε Γιάννενα, Θεσσαλονίκη και γενικώς Β. Ελλάδα θα εισπράξουν τα bonus για τη διευθέτηση των φακέλων του Ηρακλείου (καθώς κάθε υπόθεση ακολουθεί τον υπάλληλο που τη διευθετεί και μπορεί η κεντρική υπηρεσία να ενημερώνεται άμεσα για το ποιός διευθετεί και τί) έρχεται η Διευθύντρια Ηρακλείου του ΙΚΑ για να δώσει bonus τριών μηνών, για Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2017 και στους υπαλλήλους της Κρήτης για φακέλους που διευθετήθηκαν αλλού.

Ακόμη, σύμφωνα με το cretalive, εμφανίζονται όχι μόνο υπάλληλοι των σχετικών τμημάτων να παίρνουν το bonus, αλλά και υπάλληλοι που ούτε… απέξω δεν περνούν από τα τμήματα που έχουν επιφορτιστεί την εξυπηρέτηση φακέλων σύνταξης. Στην ομάδα αυτή υπάρχουν συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και κορυφαία μέλη του ΔΣ προσωπικού του ΙΚΑ.