Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), όταν μέλη της προσπάθησαν να μπουν στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ άνδρες των ΜΑΤ τους απώθησαν, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ κάποιοι από τους συγκεντρωμένους πέταξαν αυγά.

Με κλαδιά ελιάς, έξω από το υπουργείο Οικονομικών βρίσκονται συγκεντρωμένοι από νωρίς το πρωί της Δευτέρας εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, την ΑΔΕΔΥ και άλλες δημοσιοϋπαλληλικές οργανώσεις,οι οποίοι ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο, προκειμένου να συζητήσουν για το θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών και των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία έχουν υψώσει πανό έξω από το υπουργείο,όπου μεταξύ άλλων, απεικονίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας να φτιάχνει γιατροσόφια «Τσιπροξιλ», γέμισαν την άσφαλτο με βλήτα και συνθήματα όπως «Η κυβέρνηση έχει χάσει τα έχασε τ’ αυγά και τα καλάθια».

Όπως ήταν προγραμματισμένο από την Παρασκευή, ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο, για να του θέσουν τα αιτήματά τους, όπως το θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών και των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων των δημοσίων υπαλλήλων.

Στο μεταξύ τετράωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Δευτέρα οι νοσοκομειακοί γιατροί σε Αθήνα και Πειραιά.

Ειδικότερα, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά έχει εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 15.00 και καλεί σε συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι.

Η Ένωση ζητεί να μην απολυθεί κανείς επικουρικός, ενώ διεκδικεί μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και άμεση μισθολογική αποκατάσταση μετά την απόφαση του ΣτΕ