Τι σχέση έχει ο Ρονάλντο του 2014 με τον Ρονάλντο του 2018; Οι επιλογές του αποκαλύπτουν την υπόρρητη παραδοχή της αλλαγής που έχει συντελεστεί μέσα του. Οχι, η οίηση, η ποδοσφαιρική έπαρση που συνθέτει το DNA του δεν ξέφτισε, δεν αδυνάτισε. Η φωτιά του νέου που αντιλαμβάνεται τα πλούτη και κάθεται αναπαυτικά στον θρόνο της δόξας είναι αυτή που καταλάγιασε. Από το νησί των ανέμων, τη Μύκονο του 2014, την ισοπεδωμένη βίλα με τις πεταμένες καρέκλες στην πισίνα, τα σπασμένα ποτήρια και τους λερωμένους καναπέδες, στην απομόνωση του Costa Navarino.

Από την καλλίπυγο Ιρίνα Σάικ, με την εξωτική ομορφιά και την εξωστρέφεια του τοπ μόντελ, στη γήινη και άσημη Τζορτζίνα Ροντρίγκεθ. Μέσα από τα ελληνικά καλοκαίρια ο Κριστιάνο Ρονάλντο βίωσε την προσωπική του εξέλιξη. Ο αιγαιοπελαγίτικος άνεμος σκάλισε τη μεσσηνιακή πέτρα και δημιούργησε τον έλληνα Ρονάλντο. Ενα ένσαρκο άγαλμα που θα ζήλευε ο Πραξιτέλης σαρώνει τις ελληνικές θάλασσες, ερωτοτροπεί με τη χυμώδη Τζορτζίνα και αλλάζει ρότα στη μεγάλη καριέρα του υπογράφοντας τη νέα σελίδα της κάτω από τις δακρυσμένες αχτίδες του μεσσηνιακού ηλιάτορα.

Παπαράτσι

Οι παπαράτσι είχαν κλείσει ξενοδοχεία στην κοσμοπολίτισσα Ιμπίθα και περίμεναν καρτερικά την άφιξη του σουπερστάρ, έχοντας οπλίσει τις σύγχρονες μηχανές τους. Η είδηση που διέρρευσε στον μεσσηνιακό Τύπο πριν από μερικές ημέρες τους βύθισε στην απογοήτευση. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο προτίμησε την απομόνωση της Costa Navarino. Αγάπησε την Ελλάδα με το ίδιο πάθος που την αγάπησε και ο συντοπίτης του Φερνάντο Σάντος. Τον ήλιο, το γαλάζιο, την πέτρα, την αλμύρα, τους ανθρώπους. Εγραψαν οι Ιταλοί πως προτίμησε τη χώρα μας για να απομονωθεί, να αδειάσει το κεφάλι του και να πάρει τις σημαντικότερες αποφάσεις της καριέρας του. Ισως και να ‘χουν δίκιο.

Πατώντας τα μεσσηνιακά χώματα και κολυμπώντας στα κρυστάλλινα νερά ο Ρονάλντο άλλαξε σελίδα στη ζωή του και ταύτισε τη νέα αρχή με την Ελλάδα. Ο,τι κι αν κάνει στο εξής στη ζωή του, η Ελλάδα θα αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο.

Οι ποδοσφαιροδίφες του μέλλοντος θα αναζητήσουν αίτια και συμπτώσεις, τα μέρη όπου περπάτησε, τις πέτρες όπου λιάστηκε, τα νερά στα οποία βούτηξε για να ερμηνεύσουν τη φυγή του από τη μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου.

Από σήμερα κιόλας όλος ο κόσμος θα πληροφορηθεί πως η τελευταία σελίδα του καλύτερου παίκτη που αγωνίστηκε ποτέ στη Ρεάλ Μαδρίτης γράφτηκε σε μια γωνιά της Δυτικής Πελοποννήσου. Μια κουκίδα της γης που οι μελλοντικοί επισκέπτες της θα ταυτίζουν με τον CR7 και οι Ιταλοί με τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου τους.

«Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι παίκτης της Γιουβέντους. Η διαπραγμάτευση για τον σπουδαιότερο παίκτη του κόσμου ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα, Τρίτη 10 Ιουλίου 2018. Μια ημερομηνία που θα μείνει στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου», έγραψε η «Γκατζέτα ντελο Σπορτ».

Διαφήμιση

Το ταξίδι-αστραπή του αφεντικού της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι στην Καλαμάτα για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Ρονάλντο είναι από τα πλέον ασυνήθιστα για παράγοντα της Βέκια Σινιόρα. «Είναι ασυνήθιστο, που ωστόσο θα το θυμούνται όλοι οι οπαδοί της Γιουβέντους», σχολίασε η εφημερίδα με τις ροζ σελίδες.

Ο Ρονάλντο προσφέρει καλές υπηρεσίες στην Ελλάδα διαφημίζοντας τη χώρα μας σε κάθε γωνιά του κόσμου, γράφοντας την προσωπική του ιστορία, την ιστορία ενός εκ των μεγαλύτερων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών, στα ελληνικά χώματα.