Σε δύο συλλήψεις για υποθέσεις ναρκωτικών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές σε Πιερία και Καβάλα

Σε περιοχή της Πιερίας αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης συνέλαβαν 64χρονο, όταν σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του βρήκαν και κατέσχεσαν ποσότητα κάνναβης βάρους 2,7 κιλών και ένα δενδρύλλιο κάνναβης 60 εκατοστών, που καλλιεργούσε. Σε βάρος του 64χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Σε χωριό της Καβάλας αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας συνέλαβαν 54χρονο, ο οποίος είχε στην κατοχή του εννιά νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 705,4 γραμμαρίων, ένα περίστροφο κρότου και 15 φυσίγγια κρότου. Ο 54χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας κατηγορούμενος για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Την ίδια στιγμή για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, μεταξύ των οποίων και παραισθησιογόνων μανιταριών, συνελήφθησαν τρία άτομα στη Βέροια από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας. Οι συλληφθέντες, ένας 38χρονος και δύο 28χρονοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σε έρευνες των αστυνομικών που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τριών συλληφθέντων σε περιοχές της Ημαθίας και της Πιερίας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ποσότητες κάνναβης βάρους 623 γραμμαρίων, παραισθησιογόνα μανιτάρια, 65 σπόροι κάνναβης, ναρκωτικό δισκίο, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και χρηματικό ποσό 3.430 ευρώ, προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών. Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα και εξοπλισμός για την καλλιέργεια κάνναβης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.