Μετά τον χρυσαυγίτη Κώστα Μπαρμπαρούση και το χουντικό παραλήρημά του από το βήμα της Βουλής, ένας εν ενεργεία αντεισαγγελέας Εφετών «δηλώνει» οπαδός ίδιων ακραίων αντιδημοκρατικών αντιλήψεων, όπως φαίνεται από τη σελίδα που διατηρεί στο Facebook, στην οποία σχολιάζοντας την πρόσφατη υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας – ΠΓΔΜ, ανάρτησε ανοίκειες εκφράσεις για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και άλλους πολιτικούς παράγοντες, τις οποίες μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς φίλους του.

Οι επίμαχες αναρτήσεις διαδόθηκαν πολύ γρήγορα και πέραν του ηθικού ζητήματος λόγω της ιδιότητας του προσώπου, κινητοποίησαν τόσο τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, ο οποίος προσέφυγε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας τη «διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης», όσο και την εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου, η οποία διέταξε διπλή έρευνα, σε επίπεδο τόσο πειθαρχικό όσο και ποινικό για τον εισαγγελέα.

ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ. Είναι προφανώς ασυνήθιστο εν ενεργεία δικαστικός ή εισαγγελικός λειτουργός, που εκ καθήκοντος είναι θεματοφύλακας του Συντάγματος, να δημοσιοποιεί τέτοιου είδους απόψεις με σχόλια απαξιωτικά για πολιτειακούς και πολιτικούς θεσμούς, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να διατυπώσει δυσμενείς κρίσεις για τις ενέργειες της Δικαιοσύνης, την οποία και ο ίδιος υπηρετεί, όσον αφορά μάλιστα την άσκηση ποινικής δίωξη εις βάρος του υπόδικου χρυσαυγίτη!

Ο ελεγχόμενος πλέον εισαγγελέας, σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω του Facebook, φέρεται να αμφισβητεί το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας, μιλάει για «κομμούνια» από τα οποία «καταστράφηκε η χώρα» και πρέπει «να φύγουν», ζητάει την παραίτηση του Προκόπη Παυλόπουλου, καθώς και του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο αποκαλεί «εθνικό μειοδότη» και σε κολλάζ φωτογραφιών τον εμφανίζει να προβαίνει σε αισχρή χειρονομία απαντώντας έτσι δήθεν στο αίτημα του ελληνικού λαού για το όνομα.

Τι προβλέπει ο Κανονισμός

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό των Δικαστηρίων προσδιορίζονται τα όρια των δικαστικών λειτουργών και πότε μπορεί να ξεκινήσει πειθαρχικός έλεγχος για ενέργειες ή παραλείψεις τους. Συγκεκριμένα ορίζεται ότι Πειθαρχικά παραπτώματα του δικαστικού λειτουργού είναι:

α) πράξεις που μαρτυρούν έλλειψη πίστης και αφοσίωσης προς την πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα της Χώρας,

β) κάθε παράβαση διατάξεως που αναφέρεται στην απονομή της δικαιοσύνης, την εσωτερική οργάνωση και λειτουργία των δικαστηρίων και την κατάσταση του ως δικαστικού λειτουργού. Κατά τη διάρκεια της έρευνας ο εν λόγω εισαγγελικός λειτουργός θα κληθεί από τα αρμόδια όργανα να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για όσα φέρεται να ανήρτησε και έγιναν η αιτία να ανοίξει ο κύκλος της ενεδεχόμενης αναζήτησης πειθαρχικών ευθυνών του.
Μενίδι

Ρατσιστές (και κλέφτες) χτύπησαν Πακιστανούς

«Πακιστανοί, βρώμικοι, φύγετε» φώναζαν σε αλλοδαπούς εργάτες στην περιοχή του Μενιδίου δυο νεαροί οι οποίοι εξαπέλυσαν ρατσιστική επίθεση τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) και την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος Η Ενότητα.

Οπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο νεαροί είχαν γίνει φόβος και τρόμος για τους μετανάστες στη συγκεκριμένη περιοχή. Ο πρώτος είναι 22 χρονών και συνελήφθη ήδη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Εις βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση με την επιβαρυντική περίπτωση του εγκλήματος με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Ο δεύτερος, ένας 24χρονος, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται.

Οι δυο τους κατηγορούνται ότι έστησαν ενέδρα κοντά στη Λεωφόρο Δεκελείας περιμένοντας μετανάστες που εργάζονται σε εργοστάσιο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, αρχικά επιτέθηκαν βρίζοντας και ξυλοκοπώντας δυο νεαρούς Πακιστανούς και στη συνέχεια τους λήστεψαν αρπάζοντας ένα κινητό τηλέφωνο και 150 ευρώ.

Λίγο αργότερα επιτέθηκαν σε άλλον Πακιστανό, έναν 34χρονο, τον οποίο σταμάτησαν να ξυλοκοπούν μόνο όταν στο σημείο άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος. Στην περιοχή, σύμφωνα με καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ, που ζητάει «να μπει ένα τέλος στις χρυσαυγίτικες ρατσιστικές επιθέσεις στο Μενίδι», έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες και άλλες επιθέσεις κοντά σε χώρο που χρησιμοποιούν μετανάστες για να προσεύχονται.