«Πακιστανοί, βρώμικοι, φύγετε» φώναζαν σε αλλοδαπούς εργάτες στην περιοχή του Μενιδίου δυο νεαροί οι οποίοι εξαπέλυσαν ρατσιστική επίθεση τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) και την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος Η Ενότητα.

Οπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο νεαροί είχαν γίνει φόβος και τρόμος για τους μετανάστες στη συγκεκριμένη περιοχή. Ο πρώτος είναι 22 χρονών και συνελήφθη ήδη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Εις βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση με την επιβαρυντική περίπτωση του εγκλήματος με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Ο δεύτερος, ένας 24χρονος, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται.

Οι δυο τους κατηγορούνται ότι έστησαν ενέδρα κοντά στη Λεωφόρο Δεκελείας περιμένοντας μετανάστες που εργάζονται σε εργοστάσιο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, αρχικά επιτέθηκαν βρίζοντας και ξυλοκοπώντας δυο νεαρούς Πακιστανούς και στη συνέχεια τους λήστεψαν αρπάζοντας ένα κινητό τηλέφωνο και 150 ευρώ.

Λίγο αργότερα επιτέθηκαν σε άλλον Πακιστανό, έναν 34χρονο, τον οποίο σταμάτησαν να ξυλοκοπούν μόνο όταν στο σημείο άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος. Στην περιοχή, σύμφωνα με καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ, που ζητάει «να μπει ένα τέλος στις χρυσαυγίτικες ρατσιστικές επιθέσεις στο Μενίδι», έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες και άλλες επιθέσεις κοντά σε χώρο που χρησιμοποιούν μετανάστες για να προσεύχονται.