Ακόμα και δάκρυα στα μάτια ορισμένων οπαδών του επικεφαλής της οργάνωσης Ελλήνων Συνέλευσις Αρτέμη Σώρρα, οι οποίοι εξακολουθούν να πιστεύουν στον «σωτήρα του έθνους» (καταζητούμενο από τον Μάρτιο του 2017 και κατηγορούμενο για κακουργήματα) έφερε η σύλληψη του άφραγκου κροίσου στον Αλιμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες το πρωί κατά την προσαγωγή του στα δικαστήρια περίπου 150 υποστηρικτές του έσπευσαν να εκφράσουν την συμπαράστασή τους με ύμνους της οργάνωσης, συνθήματα και σημαίες! Σχεδόν αγνώριστος, έχοντας αφήσει μακριά μαλλιά και με πυκνή γενειάδα, ο «καλόγερος» Σώρρας φέρεται ότι εκτόξευσε απειλές στους αστυνομικούς μόλις του πέρασαν τις χειροπέδες το απόγευμα του Σαββάτου: «Θα σας θυμάμαι όλους έναν έναν», τους είπε.

Το θρίλερ της αναζήτησης έλαβε τέλος έπειτα από 15 μήνες και ενώ στο διάστημα που καταζητούνταν υπήρξε λαλίστατος σε διαδικτυακές εμφανίσεις του, με παραληρηματικούς λόγους προς τους οπαδούς του, στην Ασφάλεια ήταν σφίγγα. Κατά την εξέταση του απέφυγε, σύμφωνα με πληροφορίες, να αποκαλύψει μεταξύ άλλων εάν η υπόγεια αποθήκη στον Αλιμο στην οποία συνελήφθη ήταν το μοναδικό κρησφύγετό του όλους αυτούς τους μήνες.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον «κροίσο» που υποσχόταν να σώσει τους Ελληνες με ανύπαρκτα δισεκατομμύρια ξεκίνησε γύρω στις έξι το απόγευμα του Σαββάτου. Οι παρακολουθήσεις προσώπων του περιβάλλοντός του οι οποίες εντάθηκαν το τελευταίο διάστημα αλλά και η αξιοποίηση μιας πολύ σημαντικής πληροφορίας οδήγησαν το κλιμάκιο των αστυνομικών της Ασφάλειας στη συγκεκριμένη γειτονιά του Αλίμου και σ’ έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο ημιυπόγειου πολυκατοικίας. Την αποθήκη φέρεται ότι του είχε παραχωρήσει ένας οπαδός του (συνελήφθη για υπόθαλψη εγκληματία), ένοικος στην ίδια πολυκατοικία. Οι πόρτες και τα παράθυρα του ημιυπόγειου είχαν καλυφθεί με χαρτόνια και ο Σώρρας απέφευγε τις μετακινήσεις. Τη φροντίδα του (καθημερινό φαγητό κ.τ.λ.) φαίνεται ότι είχαν αναλάβει άλλοι.

Για ποια κακουργήματα κατηγορείται ο άφραγκος κροίσος

Τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος που αποδίδονται στον Σώρρα και τους συνεργάτες του είναι κατά περίπτωση: συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα απάτης και τετελεσμένη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση εις βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.