Αποχώρησαν, μετά την παροχή πρώτων βοηθειών από τα νοσοκομεία Καστοριάς και Φλώρινας, 14 άτομα, εκ των οποίων 7 αστυνομικοί, με θλαστικά τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα, που προκλήθηκαν μετά τα επεισόδια στο Πισοδέρι Πρεσπών, όπου και πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, οι 14 τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία και αποχώρησαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

Μια γυναίκα που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, από το νοσοκομείο Φλώρινας όπου μεταφέρθηκε κατήγγειλε στο protothema.gr ότι άνδρας των ΜΑΤ της έσπασε το χέρι όταν προσπάθησε να προστατεύσει ένα παιδί στο οποίο επιτέθηκαν τέσσερις αστυνομικοί

Στα μπλόκα της αστυνομίας στο Πισοδέρι, εκεί που έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες κόσμου, για να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία με τη Μακεδονία, προκαλούνταν συνεχώς εντάσεις με ξύλο και ρίψεις αντικειμένων.

Ορισμένοι διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να κατευθυνθούν προς τις Πρέσπες με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Το χωριό για αρκετή ώρα είχε πνιγεί στα δακρυγόνα και υπήρξαν πολλοί διαδηλωτές τραυματίεςκαι με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ κάποιοι έχουν δεχτεί πολύ ξύλο.

Σύμφωνα με καταγγελίες, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών σε γυναίκες και παιδιά!Το thestival ανέφερε ότι υπήρχαντουλάχιστον οκτώ τραυματίες.

Επεισόδια σημειώθηκαν και το πρωί πριν και κατά τη διάρκεια της υπογραφής, ωστόσο, τίποτε δεν προμήνυε τη συνέχισή τους.

Οι διαδηλωτές δεν αποχώρησαν ούτε κι όταν οι αποστολές με τους υψηλούς προσκεκλημένους έφυγαν με πλωτά για την πλευρά των Σκοπίων.