Συνολικά 92 εκδηλώσεις από 73 δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, μεταξύ αυτών εκπαιδευτικά ιδρύματα, μουσεία, σύλλογοι, αθλητικά σωματεία και καταστήματα προσέλκυσαν περισσότερα από 70.000 άτομα, δημότες και επισκέπτες του Πειραιά στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2018».

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη συμμετοχή δεκάδων φορέων και συλλόγων της πόλης και τη μεγαλύτερη προσέλευση θεατών και επισκεπτών. Υπενθυμίζεται πως ο θεσμός, πλέον, για την πόλη του Πειραιά διοργανώθηκε από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους και περιελάμβανε πλήθος εκδηλώσεων δωρεάν για όλους, όπως ξεναγήσεις, παραστάσεις, εκθέσεις, ομιλίες και ημερίδες, εκδηλώσεις για παιδιά, πάρτι, αθλητικά δρώμενα, με επίκεντρο τη θάλασσα και τον πολιτισμό του Πειραιά.

Ειδικότερα, από την 1η έως τις 10 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκαν μία σειρά από εκδηλώσεις, όπως το «Posidonia Running Event», στο οποίο συμμετείχαν χιλιάδες δρομείς, την ημερίδα για τη γαλάζια ανάπτυξη (διοργάνωση του ΣΒΑΠ, των Πανεπιστημίων Πειραιά και Δυτικής Αττικής, του ΙΟΒΕ και της Ελληνικής Παραγωγής-Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη) καθώς και το Urban Game Scetchbook με πάνω από χίλιες επισκέψεις, εικαστικές εκθέσεις και ξεναγήσεις με μεγάλη συμμετοχή δημοτών και επισκεπτών της πόλης μας κ.α. Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών και στις δωρεάν ξεναγήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Τριήρη του Πολεμικού Ναυτικού «Ολυμπιάς», την οποία επισκέφθηκαν 4.270 άτομα, καθώς και στο Πλωτό Μουσείο «Νεράιδα», στο οποίο ξεναγήθηκαν 1.500 άτομα. Επίσης υπολογίζεται ότι στο πάρτι στα στενά της Τρούμπας στο οποίο συμμετείχαν νυχτερινά καταστήματα της περιοχής, βρέθηκαν 7.000 άτομα.

«Ο Δήμος Πειραιά διοργάνωσε για τέταρτη χρονιά τις «Ημέρες Θάλασσας». Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η γιορτή, την οποία πραγματοποιήσαμε για πρώτη φορά το 2015, με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας στον Πειραιά, έχει γίνει πλέον θεσμός στην πόλη μας», σημείωσε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, τονίζοντας πως οι «Ημέρες Θάλασσας» έχουν επίκεντρο την αδιάρρηκτη σχέση του Πειραιά με τη θάλασσα. Επιδίωξή μας είναι να προβάλλουμε τον πολιτισμό και την ιστορία της πόλης, αλλά και τη δυναμική, τη ζωντάνια, τον παλμό του Πειραιά. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα ότι χρόνο με το χρόνο οι «Ημέρες Θάλασσας» γίνονται καλύτερες και ενισχύονται με ποικίλες και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που απευθύνονται σε πολίτες όλων των ηλικιών», επεσήμανε.

Από την πλευρά του ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Πέτρος Κόκκαλης υπογράμμισε πως οι «Ημέρες Θάλασσας» αναδεικνύουν τις δυνατότητες που έχει ο Πειραιάς σε επίπεδο συνεργασίας και εξωστρέφειας. «Δεκάδες άνθρωποι, σύλλογοι και φορείς συνεργαστήκαμε και φέτος και δημιουργήσαμε μια δεκαήμερη γιορτή στον Πειραιά με πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις», επεσήμανε ο κ. Κόκκαλης, τονίζοντας πως η συμμετοχή φορέων, συλλόγων, δημοτών, δίνει ένα μεγάλο κίνητρο στον Δήμο Πειραιά, να ενισχύει κάθε χρόνο τη διοργάνωση αυτής της μεγάλης γιορτής.