Συγκέντρωση με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από τον άδικο θάνατο του 10χρονου Μάριου, ο οποίος σκοτώθηκε τον περασμένο Ιούνιο από αδέσποτη σφαίρα Ρομά ενώ βρισκόταν στην αυλή του σχολείου του, πραγματοποιούν σήμερα το απόγευμα οΣύλλογος Γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών και η Ένωση Γονέων Αχαρνών.

Οι φορείς με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι ο ρατσισμός και η στοχοποίηση συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων δεν προσφέρει λύση στο πρόβλημα και ζητούν την λήψη μέτρων που θα αναβαθμίσουν την περιοχή καθώς, όπως λένε, η εγκατάλειψή της την έχει μετατρέψει σε προνομιακό πεδίο δράσης εγκληματικών ομάδων.

«Η έλλειψη χώρων άθλησης και πολιτισμού, η παντελής έλλειψη αντιπλημμυρικής-αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας, το υποβαθμισμένο δίκτυο συγκοινωνιών, οι τραγικές ελλείψεις στα σχολεία σε εκπαιδευτικό προσωπικό και υποδομές, εντείνουν περισσότερο τα χαρακτηριστικά γκετοποίησης της περιοχής. Όλα τα παραπάνω αποδείχτηκε ότι παίζουν σημαντικό ρόλο και αντικειμενικά αποτελούν έδαφος για τη δράση διάφορων εγκληματικών κυκλωμάτων με χαρακτηριστικό αυτό της διακίνησης των ναρκωτικών που έχουν επίκεντρο την περιοχή μας. Αν σε αυτά, δεν υπάρξουν μέτρα και λύσεις τότε το πρόβλημα θα έρχεται και θα επανέρχεται, όσες αστυνομικές εκκαθαρίσεις και εκκενώσεις κι αν διεξαχθούν», αναφέρουν.

Οι γονείς σημειώνουν ότι οι βαρύγδουπες κυβερνητικές δεσμεύσεις δεν μπορούν να κρύψουν την ζοφερή πραγματικότητα που επικρατεί στο Μενίδι και τονίζουν:

«Ένα χρόνο μετά το τραγικό συμβάν επιβεβαιώνεται ότι η εγκληματική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στην περιοχή μας -το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων, γενικά το λαθρεμπόριο- αποτελεί μια σημαντική δραστηριότητα πίσω από την οποία βρίσκονται πολύ μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, διασυνδέσεις με μηχανισμούς του κράτους. Είναι μια δραστηριότητα που αποτελεί θερμοκήπιο όλης της εγκληματικής δράσης που ζούμε εδώ και χρόνια ιδιαίτερα στις περιοχές μας η οποία γεννά ανασφάλεια και φόβο, πολέμους συμμοριών, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, ναρκωτικά και σφαίρες στα σχολεία. Όλη αυτή η εγκληματική δραστηριότητα δεν είναι αποκλειστικότητα καμιάς κατηγορίας του πληθυσμού. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι πρόκειται για οργανωμένο έγκλημα με λεία υπέρογκα κέρδη που είναι πάνω από θρησκεία, χρώμα δέρματος, τόπο καταγωγής. Δεν είναι ιδιότητα κάποιας κοινωνικής ομάδας, αν και αγγίζει πολύ περισσότερο τα τμήματα του πληθυσμού που ζουν στην εξαθλίωση και στην φτώχεια και μέσα από αυτά έχουν το περιθώριο οι εγκληματικές ομάδες και οι συμμορίες να στρατολογούν».