Σε αναβρασμό και υπό τον φόβο σοβαρών επεισοδίων βρίσκεται η πόλη της Αμφισσας δύο ημέρες μετά τη δολοφονία της 13χρονης Ρομά, που έπεσε νεκρή το βράδυ της Δευτέρας από το όπλο γνωστού επιχειρηματία της περιοχής. Μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος του κοριτσιού, το οποίο πυροβολήθηκε στο σαγόνι, εξαγριωμένοι Ρομά προκάλεσαν ζημιές στο κατάστημα και στο αυτοκίνητο του 34χρονου επιχειρηματία, ενώ η Αστυνομία φυγάδευσε συγγενείς του για λόγους ασφάλειας. Χθες, οι Ρομά στον καταυλισμό της Αμφισσας απειλούσαν με βεντέτα και έλεγαν πως σήμερα μετά την κηδεία θα κάψουν την πόλη.

Η Αστυνομία έχει επιδοθεί σε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη, με τις έρευνες να επικεντρώνονται στον ορεινό όγκο της Γκιώνας όπου εικάζεται ότι κατέφυγε ο φερόμενος ως δολοφόνος, καθώς το φορτηγάκι του βρέθηκε εγκαταλειμμένο στην επαρχιακή οδό Αμφισσας – Βίνιανης. Παράλληλα διενεργούνται έρευνες για να διαλευκανθούν οι συνθήκες και το κίνητρο της δολοφονίας.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε καταστεί σαφής ο λόγος για τον οποίο ο επιχειρηματίας βρέθηκε στον καταυλισμό. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναγνώρισε κάποιον τσιγγάνο που είχε διαρρήξει το κατάστημά του πριν από λίγες ημέρες και προσπάθησε να τον πυροβολήσει με το κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα η 13χρονη. Οι Ρομά υποστηρίζουν ότι ο επιχειρηματίας, ο οποίος περνούσε συχνά έξω από τον καταυλισμό καθώς πήγαινε στη στάνη του, διαπληκτίστηκε με τον θείο του κοριτσιού, έφυγε και αργότερα επέστρεψε με την καραμπίνα αρχίζοντας να πυροβολεί στα τυφλά. Τραυματίστηκαν ένας άνδρας και το κοριτσάκι που ξεψύχησε λίγο αργότερα στην αγκαλιά της μητέρας του. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφάλειας Αμφισσας – Δελφών, όμως στην περιοχή έχουν μεταβεί αστυνομικές δυνάμεις και από άλλες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να συνδράμουν τους συναδέλφους τους σε περίπτωση που χρειαστεί.