Υπέρ της χορήγησης ασύλου τάχθηκε κατά πλειοψηφία το ΣτΕ.Μετά από αυτή την απόφαση θα αφεθεί ο ένας εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου Suleyman Ozkaynakcim , μόλις δημοσιευθεί το κείμενο της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες- απορρίφθηκε το αίτημα του πρώην υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα με το οποίο ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της 3ης Ανεξάρτητης Αρχής Προσφύγων με την οποία είχε χορηγηθεί άσυλο στον εν λόγω Τούρκο αξιωματικό.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Χρήστο Ράμμο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Διομήδη Κυριλλόπουλο, το της Τετάρτης απόγευμα σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, με ισχυρή πλειοψηφία, απέρριψε το αίτημα του κ. Μουζάλα.

Η απόφαση αυτή της Ολομέλειας του ΣτΕ είναι πιλοτική και κατά συνέπεια καταλαμβάνει και τους υπόλοιπους επτά Τούρκους στρατιωτικούς. Ετσι θα πρέπει να χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να μεταβούν σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, όπως οι ίδιοι έχουν εκφράσει την επιθυμία τους, μέσω των συνηγόρων τους.