Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από την επίθεση αντιεξουσιαστών, μελών του Ρουβίκωνα στο κτίριο του Συμβουλίου Επικρατείας και αναρτήθηκε σχετικό βίντεο.

Η οργάνωση ανέβασε το βίντεο της επίθεσης συνοδεύοντάς το με μια μακροσκελή ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας, τα άτομα -μέλη του «Ρουβίκωνα» της «Αναρχικής Συλλογικότητας Νέας Φιλαδέλφειας» και της «Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης»- έσπασαν υαλοπίνακες, προκάλεσαν ζημιά στο μηχάνημα ελέγχου της εισόδου του Συμβουλίου της Επικρατείας και έριξαν μπογιές στο κτίριο, ενώ πέταξαν τρικάκια προτού αποχωρήσουν.

Στο κτίριο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου βρίσκονταν υπάλληλοι και Σύμβουλοι, ενώ μαρτυρίες αναφέρουν ότι τα άτομα που πραγματοποίησαν έφοδο στον χώρο, ήταν περί τα 70.

«Για τους γέρους και τις γριές μας σήμερα, για εμάς αύριο…» είναι ο τίτλος του κειμένου.

«Ξέρουμε τι θα μας πουν: Θα μας πουν ότι λαϊκίζουμε. Θα μας πουν ότι ψάχνουμε εύκολη συγκίνηση. Θα μας πουν ότι εκμεταλλευόμαστε την δυστυχία. Ότι υπονομεύουμε την εθνική προσπάθεια να σταθεί η χώρα στα πόδια της. Ότι υπονομεύουμε την δικαιοσύνη που πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις της. Ότι δεν έχουμε λύσεις. Και βέβαια θα μας πουν ότι εκφράζουμε την ανομία».

«Εμείς δράσαμε για τους γέρους και τις γριές. Τους δικούς μας γέρους και γριές σήμερα, τους εαυτούς μας αύριο. Αυτών η γνώμη μας νοιάζει, των σημερινών και αυριανών γερασμένων αλόγων της τάξης μας.

Τη γνώμη της άλλης πλευράς την ξέρουμε πριν κάνουμε το οτιδήποτε… και δεν μας πολυενδιαφέρει», αναφέρουν ακόμη στο κείμενό τους.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα μάλιστα προαναγγέλλουν ότι θα υπάρξουν κι άλλες επιθέσεις.