Άνοδο των δυνάμεων της ΔΑΠ (πρόσκειται στην ΝΔ) δείχνουν τα αποτελέσματα των χθεσινών φοιτητικών εκλογών, με την Πανσπουδαστική (του ΚΚΕ) δεύτερη δύναμη και πολύ χαμηλά ποσοστά για το “Μπλόκο” (δίκτυο αριστερών σχημάτων που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ).

Έτσι, για 32η χρονιά, τα αποτέσματα των φοιτητικών εκλογών δείχνουν την ΔΑΠ πρώτη και μάλιστα ενισχυμένη, ενώ διατήρησαν τις δυνάμεις τους τα ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτικά αριστερά σχήματα) και η ΠαΣΠ (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ).

Σε 105 απο τους 175 συλλόγους, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δίνει ποσοστό στον εαυτό της που περνάει το 50% (50,78%) καταγράφοντας άνοδο δύο ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το 2017. Στα ΤΕΙ δίνει μάλιστα ποσοστό των δυνάμεων της 63,1%. Η ίδια παράταξη δίνει στα ΑΕΙ στην ΠΚΣ (πρόσκειται στο ΚΚΕ) 19,50%, στα ΕΑΑΚ 12,5% και στην ΠΑΣΠ 6,3%.

Η ΠΚΣ δίνει επίσης αναφέρει ότι και φέτος είναι δεύτερη δύναμη στα ΑΕΙ και σε 175 απο 200 συλλόγους δίνει 40,49% στην ΔΑΠ (άνοδο μιας μοναδας), 23,35% στον εαυτό της (άνοδο κατα μια περίπου μονάδα), 10,08% στην ΠΑΣΠ, 8, 50% στα ΕΑΑΚ.

Οι εκλογές έγιναν φέτος χωρίς επεισόδια και ένταση, με εξαίρεση τα …απρόοπτα της Νομικής που έκανε εκλογές στην Αίγλη Ζαππείου (η παράταξη της ΔΑΠ) και στο κτήριο της Σόλωνος (οι υπόλοιπες παρατάξεις) και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου οι εκλογές αναβλήθηκαν και δεν μεταφέρθηκαν επίσης στο χώρο του Ζαππείου λόγω κακής συνεννόησης των φοιτητικών παρατάξεων μεταξύ τους.