H φωτογραφία με την ντροπιαστική ενέργεια συνδικαλιστή να πατάει πάνω στο κενοτάφιο του Αγνώστου Στρατιώτη, βεβηλώνοντας ένα ιστορικό μνημείο, έχει κάνει από το πρωί το γύρο του κόσμου. Εχει προκαλέσει οξύτατες πολιτικές αντιδράσεις, έχει στοχοποιήσει τους συνδικαλιστές, έχει φέρει την αντίδραση της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ που υποστηρίζει ότι δεν είναι συνδικαλιστής.

Κι επίσης, έχει γίνει αντικείμενο χλευασμού στα social media, για μια πράξη που εξευτελίζει τους θεσμούς, την ιστορία αυτού του τόπου. Ο συγκεκριμένος κύριος δεν αντιλαμβάνεται τη σημασία του μνημείου, βεβηλώνοντάς το, αφού πατά πάνω, παίζοντας αμέριμνος με το κομπολόι του.

Χαρακτηριστικά είναι ορισμένα από τα μηνύματα που γράφτηκαν:

Αριστερά, μέχρι και οι Ναζί δολοφόνοι, σεβάστηκαν το μνημείο και απέδιδαν τιμές.

Δεξιά, γνήσιος αγωνιστής της εργατιάς που τιμά δεόντως το μνημείο & το αίμα των ηρώων που χύθηκε για να απολαμβάνει σήμερα τον παχυλό μισθό του δια της συνδικαλιστικής ιδιότητας.

Ο συμβολισμός του συνδικαλιστή της ΔΕΗ με τον άγνωστο στρατιώτη είναι αμείλικτος, αηδιαστικός.

Βολεμένος συνδικαλισταράς ΔΕΗ «αγωνίζεται» να μη χάσει μισθό 4600 ευρώ, πατώντας στο σημαντικότερο μνημείο! Αίσχος

Σ’ αυτό το γομάρι της ΔΕΗ πληρώναμε 6 ευρώ τη μέρα για το πρωινό του.

Στην φωτό συνδικαλιστής της ΔΕΗ αερίζει τα π@@@@ια του παίζοντας κομπολόι πατώντας πάνω στον τάφο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Είναι το αποτέλεσμα της ελευθερίας που του χάρισε με την ζωή του ο νεκρός στον τάφο.

Ερώτηση κατέθεσε για το θέμα αυτό ο βουλευτής Δ. Καμμένος.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης αναφέρει:

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η φωτογραφία που απεικονίζει πιθανόν ένα συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ να πατά στο κενοτάφιο μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και να παίζει με το κομπολόι του.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΓΕΝΟΠ κατά της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ και εικονίζεται ένας άνδρας -πιθανότατα συνδικαλιστής- ο οποίος πατά με το πόδι του, με περίσσιο θράσος, πάνω στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ο συγκεκριμένος κύριος φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται το πού βρίσκεται ή τη σημασία του μνημείου, βεβηλώνοντάς το, αφού πατά πάνω, παίζοντας αμέριμνος με το κομπολόι του.

Δεν νομίζω ότι κάνουμε το χρέος μας μένοντας απλά έκπληκτοι, άφωνοι και οργισμένοι.

Δεν φτάνει.

Ας το δούμε λίγο πιο συγκεκριμένα Ποιος είναι ο κύριος αυτός; Υπάρχει κανένας να λογοδοτήσει που τον άφησε να πατήσει πάνω στο μνημείο;; Μήπως κάποιος από τον πραγματικό κόσμο εκτός FB πρέπει να ασχοληθεί;

Είτε από την πατριωτική είτε από την νομική πλευρά; Ας αφήσουμε τις κραυγές και τις απειλές και ας ασχοληθούμε σοβαρά και σωστά με όποιον παραβίασε αυτά που θεωρούμε ιερά.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

• Ποιος είναι ο εν λόγω κύριος που απεικονίζεται να πατά το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη; Θα διεξαχθεί έρευνα εντοπισμού του;

• Ποιος τον άφησε να πλησιάσει τόσο κοντά στο μνημείο; Είναι ή όχι προσβολή του μνημείου;

• Ποιος ευθύνεται για τη φύλαξη του μνημείου; Υπάρχει διαδικασία απομάκρυνσης που έπρεπε να εφαρμοσθεί αλλά δεν εφαρμόστηκε; Υπήρχαν όργανα της τάξεως στο χώρο;

Τη φωτογραφία ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Η εικόνα της παρακμής της Ελλάδος σε μία φωτογραφία… δείτε την απάθεια με την οποία πατά το πόδι του ο βέβηλος…».

Η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ

Ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει ότι ο άνδρας που πάτησε πάνω στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη δεν είναι συνδικαλιστής και εργαζόμενος της ΔΕΗ εξέδωσε η Ένωση Τεχνικών της ΔΕΗ.

Η ΕΤΕ ΔΕΗ κάνει λόγο για απαράδεκτο φαινόμενο, το καταδικάζει απερίφραστα και καλεί όλους να μην ξεχνούν «το μεγάλο ξεπούλημα που κάνει η συγκυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου στις Λιγνιτικές Μονάδες σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα»

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Με όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν για την απαράδεκτη και προσβλητική φωτογραφία στο κενοτάφιο του Άγνωστου Στρατιώτη» η ΕΤΕ/ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ δηλώνει τα εξής:

Στην μεγάλη χθεσινή συγκέντρωση της ΓΕΝΟΠ στη Βουλή στην οποία συμμετείχαν εκτός από εργαζόμενους του Ομίλου ΔΕΗ και εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από άλλους εργασιακούς χώρους μπορεί δυστυχώς να υπάρξουν και απαράδεκτα φαινόμενα όπως συνέβη με την ασεβή στάση του συγκεκριμένου πολίτη στο κενοτάφιο στον «Άγνωστο Στρατιώτη».

Η ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ- ΔΕΗ καταδικάζει απερίφραστα και απόλυτα τέτοιου είδους πράξεις και τις θεωρεί άκρως προσβλητικές και εθνομηδενιστικές για όσους έχουν δώσει την ζωή και το αίμα τους για την σωτηρία της πατρίδα μας.

Παράλληλα τονίζουμε ότι η αναπαραγωγή και ο κακόβουλος σχολιασμός, το μόνο που κάνουν είναι να αποπροσανατολίζουν την κοινωνία από το μεγάλο ξεπούλημα που κάνει η συγκυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου στις Λιγνιτικές Μονάδες σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα και εξυπηρετεί απόλυτα ολόκληρο το καθεστωτικό πολιτικό σύστημα, που επιθυμεί ο κοινωνικός αυτοματισμός να έχει πάντοτε τον πρωτεύοντα ρόλο ανάμεσα στους Έλληνες πολίτες.

Δυστυχώς κάποιοι ως «χρήσιμοι ηλίθιοι» υιοθετούν το κυβερνητικό παιχνίδι ώστε αντί να ασχολούμαστε με το πόσο θα κοστίσει στην τσέπη του Έλληνα καταναλωτή το ξεπούλημα του εθνικού ενεργειακού πλούτου και ότι θα ακριβύνει το ηλεκτρικό ρεύμα, επιλέγουν να αναδείξουν μία αισχρή φωτογραφία ώστε να την συμψηφίσουν με την ηθική νομιμοποίηση του ξεπουλήματος και της ιδιωτικοποίηση της εθνικής περιουσίας….

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ επισημαίνει ότι αυτή η αισχρή φωτογραφία, δεν έχει καμία σχέση με υπάλληλο του Ομίλου ΔΕΗ, ούτε με κάποιο συνδικαλιστικό στέλεχος της.

Τέλος να θυμίσουμε σε όσους επιμένουν να υβρίζουν το Συνδικαλιστικό Κίνημα και να δηλώνουν γιαλαντζί υπερπατριώτες, ότι με τα όσα ψήφισε χθες η Βουλή: οδηγούν σε μαρασμό τις τοπικές κοινωνίες, μετατρέπουν την ηλεκτρική ενέργεια σε προϊόν κερδοσκοπίας, χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας και φυσικά κερδίζουν μόνο τα εγχώρια και διεθνή συμφέροντα που συνεργάζονται με την σημερινή κυβέρνηση και η πατρίδα μας μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε αποικία των δανειστών.