Ραγδαίες αναμένονται σήμερα οι εξελίξεις γύρω από την εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της συζύγου του Ντίνας Στεργίου, με αυτόπτη μάρτυρα τον 15χρονο γιο τους.

Από την περασμένη Πέμπτη οι αρχές προσπαθούν να συνθέσουν τα κομμάτια του παζλ, περιμένοντας την τελική κατάθεση του νεαρού που σήμερα θα βρεθεί ενώπιον των αρχών για να εξηγήσει τι ακριβώς έγινε εκείνη τη μοιραία νύχτα.

Σύμφωνα με το philnews, σκοπός της κατάθεσης είναι να δοθούν απαντήσεις για κάποια κενά που διαπιστώθηκαν, είτε από τους ανακριτές είτε από ιατροδικαστές, τόσο κατά τη νεκροψία όσο και κατά την αυτοψία στη σκηνή του εγκλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιωπούλου φαίνεται να σχημάτισε την άποψη ότι στη σκηνή του εγκλήματος υπήρχε μόνο ένα άτομο. Παράλληλα, η κ. Σπηλιωπούλου, μετά την αυτοψία, φέρεται να βοήθησε στο να συμπληρωθούν κάποια κενά τα οποία απασχολούσαν τους ανακριτές.

Όλα όσα προέκυψαν μετά τη δολοφονία θα τεθούν εντός της ημέρας ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας με σκοπό να πειστεί ότι οι έρευνες προχώρησαν σε σημείο που να επιτρέπουν την κλήση του δεκαπεντάχρονου σε κατάθεση. Από τις απαντήσεις που θα δοθούν, θα εξαρτηθεί κατά πόσον ο 15χρονος θα θεωρηθεί μάρτυρας ή μη.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον ιατροδικαστή της οικογένειας του ζεύγους, κ. Μάριο Ματσάκη, δεν δόθηκε ακόμη έγκριση για διενέργεια αυτοψίας στη σκηνή του εγκλήματος. Μιλώντας στον «Φ» ο κ. Ματσάκης χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική την αυτοψία στη σκηνή, την οποία χαρακτήρισε εξίσου βασική όσο και η νεκροτομή. Ο κ. Ματσάκης φέρεται να κατέληξε σε κάποια πρώτα συμπεράσματα για το τι συνέβη το βράδυ του φονικού, θέλει να διενεργήσει αυτοψία για να σχηματίσει πληρέστερη εικόνα, ώστε σε συνδυασμό με όσα είδε κατά τη διάρκεια της νεκροψίας να καταλήξει σε ασφαλέστερα συμπεράσματα. Πάντως, η σκηνή, τουλάχιστον μέχρι χθες, φέρεται σύμφωνα με αστυνομικές πηγές να ήταν ανέπαφη, αν και ο ιατροδικαστής της οικογένειας ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να το γνωρίζει.

Τέλος, αναφέρεται πως οι ανακριτές φέρονται να θεωρούν πως και από κάποια νέα ευρήματα ή και συμπεράσματα ενισχύονται κάποιες από τις αρχικές τους εκτιμήσεις και δίνουν αρκετό βάρος στην επικείμενη κατάθεση του 15χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι το παιδί είχε αναφέρει ότι δύο κουκουλοφόροι εισήλθαν στο σπίτι και σκότωσαν τους γονείς του, ενώ τον ίδιο τον είχαν κλείσει σε αποθήκη, διαβεβαιώνοντάς τον όμως ότι δεν θα του έκαναν κακό. Όταν κατάφερε να διαφύγει, μετέβη σε γειτονικό σπίτι χωρίς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, να φέρει ρούχα αλλά μόνο εσώρουχο, ζητώντας βοήθεια και εξηγώντας μετά στην Αστυνομία ότι το πάνω μέρος της πιτζάμας του είχε αφαιρεθεί όταν ο ένας εκ των δραστών τον τράβηξε από το κρεβάτι του για να τον οδηγήσει στην αποθήκη, ενώ το κάτω μέρος το αφαίρεσε ο ίδιος λόγω ζέστης στο μέρος.