Μία ημέρα μετά το αδόκητο θάνατο του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη ο οποίος χτυπήθηκε από ληστές μέσα στο σπίτι του, και εντείνονται οι πιέσεις στις αρχές να κάνουν κάτι για να συλλάβουν τους δράστες.

Τις πρώτες ημέρες μετά την επίθεση είχε διαρρεύσει ότι κρύβεται ομάδα σκληρών κακοποιών που κινείται στα δυτικά προάστια και χτυπά τα σπίτια στα βόρεια της Αθήνας. Εκτοτε, όμως, η Αστυνομία δεν έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο.

Σύμφωνα με το Star, 20 ημέρες μετά το έγκλημα, οι προσπάθειες της σήμανσης να εντοπίσει γενετικό υλικό ή δακτυλικά αποτυπώματα των δραστών στα ρούχα του επιχειρηματία έχουν αποβεί άκαρπες, παρά το γεγονός ότι το θύμα συνεπλάκη με έναν εξ αυτών.

Παράλληλα, το οπτικό υλικό από κάμερες στην περιοχή έχει αναδείξει ένα ύποπτο όχημα που ενδεχομένως χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες κατά τη διαφυγή τους, χωρίς όμως να έχουν προκύψει αξιοποιήσιμα στοιχεία.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πίσω από τη δολοφονία βρίσκεται ομάδα Αλβανών κακοποιών που ήταν στη φυλακή και αποφυλακίστηκε αφού εξέτισε μέρος της ποινής.

Η Αστυνομία έχει επίσης εντατικοποιήσει τους ελέγχους σε σημεία εισόδου και εξόδου από τη χώρα, χωρίς όμως να έχει εντοπιστεί κάτι ιδιαίτερο.

Ο 52χρονος υπέκυψε στα τραύματά του στις 11:52 το πρωί της Παρασκευής, μετά από σχεδόν τρεις εβδομάδες νοσηλείας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς».

Έφερε τραύματα στη σπονδυλική στήλη και σε πολλά εσωτερικά όργανα, ενώ οι χειρουργοί του είχαν αφαιρέσει ένα νεφρό.

Οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή και από την αρχή της νοσηλείας του είχαν χορηγηθεί συνολικά 32 μονάδες αίματος.

Πολλοί φίλοι και γείτονες έχουν εκφράσει τα συλλυπητήρια τους στους συγγενείς του θύματος, επισκεπτόμενοι το σπίτι στην Κηφισιά.

Η κηδεία του επιχειρηματία θα γίνει αύριο στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Ανδρο.