Κοντά στην εξιχνίαση της διπλής δολοφονίας που έχει συγκλονίσει όχι μόνο την Κύπρο αλλά και πολλές χώρες στις οποίες έγινε γνωστό, βρίσκεται η κυπριακή αστυνομία. Πηγές στο νησί δεν αποκλείουν να υπάρξουν συλλήψεις μέσα στην ημέρα καθώς έχουν σημαντικά ευρήματα στα χέρια τους και αποδείξεις που κατευθύνουν την έρευνα προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Οι αρχές έχουν πιάσει από την αρχή το νήμα της άγριας δολοφονίας του 60χρονου Μαθηματικού της Αγγλικής Σχολής Γιώργου Χατζηγεωργίου και της 59χρονης συζύγου του, Ντίνας Σεργίου, στελέχους της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

Σύμφωνα με τον Πολίτη, ο Εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τη διαλεύκανση της στυγερής δολοφονίας προσθέτοντας ότι τεκμήρια που έχουν παραληφθεί από την σκηνή έχουν παραπεμφθεί για επιστημονικές και άλλες εξετάσεις, ενώ παράλληλα γίνονται εξετάσεις και στην ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Αγγελίδης υπέδειξε πως από τις εξετάσεις, που έγιναν μέχρι τώρα, οι ανακριτές έχουν σχηματίσει μια πρώτη εικόνα ως προς τη διάπραξη του εγκλήματος, την οποία αξιολογούν.

Λόγω της έντονης ψυχολογικής φόρτισης του 15χρονου, υιοθετημένου γιου των θυμάτων, χθες δεν μπόρεσε να ληφθεί γραπτή κατάθεση, και που θα γίνει σήμερα στην παρουσία ψυχολόγων που παρακολουθούν από χθες τον ανήλικο. Η κατάθεση, για την αστυνομία, θεωρείται κεφαλαιώδους σημασίας, καθώς ο νεαρός σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει προσωπικώς ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας και είχε σύντομη στιχομυθία με τους κουκουλοφόρους, που κατά την δική του μαρτυρία είχαν εισέλθει στο σπίτι.

Ωστόσο, φαίνεται να υπάρχουν κενά σημεία και αντιφάσεις στην κατάθεση του νεαρού.

Διερευνώνται όλες οι πτυχές, μεταξύ των οποίων τυχόν διαφορές των θυμάτων με άλλα άτομα, οι οικονομικές τους δραστηριότητες, και οι ενδοοικογενειακές σχέσεις. Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθούν και οι βιολογικοί γονείς του 15χρονου οι οποίοι είναι Ρώσοι και είχαν δώσει το παιδί για υιοθεσία σε πολύ μικρή ηλικία. Αυτό που ενδιαφέρει την αστυνομία, είναι να μάθει αν οι βιολογικοί γονείς είχαν βρεθεί σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα στη Κύπρο και αν είχαν οποιαδήποτε επαφή με τον ανήλικο.

Η τραγική ιστορία της δολοφονημένης οικογένειας

Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες για την ιστορία της οικογένειας όπως τις αποκαλύπτει οΠολίτης.

Τίποτα δεν φαίνεται να προμήνυε το εφιαλτικό ξημέρωμα που θα έβρισκε το σπίτι του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της συζύγου του Ντίνας Σεργίου και θα συγκλόνιζε το παγκύπριο.

Δύο άνθρωποι της διπλανής πόρτας, με πολύ καλές δουλειές, φιλήσυχοι, ευυπόληπτοι και αγαπητοί, οι οποίοι ωστόσο είχαν το κενό της απουσίας ενός παιδιού. Το κάλυψαν το 2007 όταν κατάφεραν να υιοθετήσουν ένα παιδάκι από τη Ρωσία όταν αυτό ήταν σε ηλικία 3 ετών, στο οποίο, σύμφωνα με αναφορές από το περιβάλλον του ζεύγους, είχαν δώσει τα πάντα. Οικονομική άνεση, αγάπη, φοίτηση σε ιδιωτικό σχολείο, ευκαιρίες για διάφορες δραστηριότητες καθώς έπαιζε πιάνο, μπάντμιντον και τένις και γενικά είχε την ευκαιρία να απολαμβάνει ένα υγιές περιβάλλον.

Ο Γιώργος Χατζηγεωργίου ήταν 60 ετών και εργαζόταν ως μαθηματικός στην Αγγλική Σχολή. Με καταγωγή από την κατεχόμενη Άσσια, είχε αποφοιτήσει από την Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας και ακολούθως μετέβη στην Αυστραλία. Εκεί φοίτησε στο Πανεπιστήμιο New South Wales του Σίδνεϊ και απέκτησε δύο πτυχία, ένα στα Μαθηματικά και ένα στην Ψυχολογία.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του το 1983, απέκτησε στη συνέχεια μεταπτυχιακό σε θέματα εκπαίδευσης και επιστρέφοντας στην Κύπρο διετέλεσε αρχικά καθηγητής στην ιδιωτική σχολή Falcon. Ακολούθως εργοδοτήθηκε στην Αγγλική Σχολή, η οποία δυστυχώς έμελλε να ήταν και ο τελευταίος του επαγγελματικός σταθμός. Στο σχολείο ήταν και ενεργό μέλος της ομάδας Αστρονομίας και μαζί με άλλους καθηγητές και μαθητές προέβαιναν σε παρατηρήσεις διαφόρων αστρικών φαινομένων.

Το επαγγελματικό του περιβάλλον τον περιγράφει ως έναν άνθρωπο ευγενή και αξιαγάπητο, ο οποίος έχαιρε σεβασμού και είχε ξεχωριστή θέση και στις καρδιές των μαθητών. Χθες στο σχολείο δεν έγινε μάθημα. Όπως πληροφορούμαστε, μαθητές και καθηγητές είχαν εισέλθει μεν στις τάξεις τους, αλλά η πρωτόγνωρη κατάσταση και το σοκ το οποίο βίωναν δεν τους επέτρεψε να ενεργήσουν ως να ήταν μια συνηθισμένη ημέρα.

Η δολοφονημένη σύζυγος Ντίνα Σεργίου 59 ετών, είχε καταγωγή από την επαρχία Κερύνειας και ήταν παιδί τετραμελούς οικογένειας. Δυστυχώς το ένα από τα αδέλφια της είχε χαθεί κατά την τουρκική εισβολή

Τα τελευταία χρόνια η άτυχη Ντίνα εργαζόταν στο Τμήμα Στατιστικής της Κεντρικής Τράπεζας και οι συνάδελφοί της την περιγράφουν ως γυναίκα εξαιρετικού χαρακτήρα, κοινωνική και φιλική με όλους. Τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με το επαγγελματικό της περιβάλλον, την έβλεπαν να δείχνει πολύ προβληματισμένη και θλιμμένη και οι συνάδελφοί της θεωρούσαν ότι οφειλόταν στον πρόσφατο θάνατο του δεύτερου αδελφού της.

Η Ντίνα έθαψε τα δύο της αδέλφια

Στην τραγικότητα της ιστορίας της εν ψυχρώ δολοφονίας του ζεύγους Χατζηγεωργίου, έρχονται να προστεθούν λεπτομέρειες που καθιστούν ακόμη πιο οδυνηρά τα όσα έζησε κυρίως η σύζυγος, Ντίνα Σεργίου.

Η Ντίνα γεννήθηκε το 1959 στην κατεχόμενη Κερύνεια, είχε γονείς τον Νικόλα και τη Ναυσικά Σεργίου και άλλα τρία αδέλφια, τον Δημήτρη, τον Ανδρέα και την Ανδρούλλα.

Η τουρκική εισβολή το καλοκαίρι του 1974 βρήκε τον μεγαλύτερο αδελφό της, Δημήτρη Σεργίου (γεννήθηκε το 1955), να υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στην 33η Μοίρα Καταδρομών η οποία έδρευε στις βόρειες παρυφές του Πενταδακτύλου.

Κατά τον πρώτο γύρο της εισβολής οι λοκατζήδες της 33ης Μοίρας έδωσαν μάχες για να εξουδετερώσουν το προγεφύρωμα των Τούρκων στον Άγιο Γεώργιο Κερύνειας και να ανακαταλάβουν το ύψωμα του Αγίου Ιλαρίωνα. Από την 22α Ιουλίου του 1974 τα ίχνη του Δημήτρη χάθηκαν και το όνομά του περιλήφθηκε στους 66 αξιωματικούς και οπλίτες που μετρούσε ως απώλειες η 33η Μοίρα Καταδρομών (είτε ως πεσόντες είτε ως αγνοούμενους). Τα οστά του εντοπίστηκαν περί το 2010 σε ομαδικό τάφο στην περιοχή της Κερύνειας, ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA και η κηδεία του τελέστηκε το τέλος Ιουλίου του 2013.

Στο μεταξύ ο πατέρας Νικόλας Σεργίου έφυγε πρώτος στην προσφυγιά με την πίκρα και την αγωνία για το τι απέγινε ο γιος του.

Ωστόσο η τραγική ιστορία της οικογένειας Σεργίου είχε και συνέχεια. Πριν από 3 μήνες, όπως έχουμε πληροφορηθεί, έφυγε από τη ζωή και ο έτερος γιος, Ανδρέας, ύστερα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Η ηλικιωμένη Ναυσικά βρίσκεται τα τελευταία χρόνια καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι και η μοναδική εναπομείνασα αδελφή, Ανδρούλλα, καλείται να αποχαιρετήσει και την Ντίνα η οποία έφυγε με τόσο βίαιο τρόπο.