Ενταση και επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου, την Δευτέρα όταν ομάδα περίπου 40 διαδηλωτών αποκόπηκε από την πορεία και επιχείρησε να γκρεμίσει το άγαλμα του Χάρι Τρούμαν το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Οι προσαγωγές δύο διαδηλωτών του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου, μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Όπως ενημέρωσε η αντιπροσωπεία των διαδηλωτών που μαζί με τον βουλευτή του ΚΚΕ διαπραγματεύτηκαν με την αστυνομία την απελευθέρωση των δύο διαδηλωτών, αποφασίστηκε η μετατροπή των προσαγωγών σε συλλήψεις και έτσι, οι δύο παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα.

Οι διαδηλωτές χρησιμοποίησαν σχοινιά και τροχό, ωστόσο επενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης ο βανδαλισμός απεφεύχθη.

Εξάλλου, τρεις διαδηλωτές διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο, καθώς τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της έντασης που προκλήθηκε στο σημείο που βρίσκεται το άγαλμα του Τρούμαν,ενώ η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές.

Νωρίτερα οι φοιτητές είχαν πετάξει αβγά στη γαλλική πρεσβεία και μπογιές στα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές πέρασαν από την αμερικανική πρεσβεία και πέταξαν αυγά προς τις κλούβες της αστυνομίας, που την περιφρουρούν.

Αυτή τη στιγμή, έξω από τη ΓΑΔΑ παραμένουν οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ, με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, εναντίον του συλλαλητηρίου που είχε οργανωθεί από συνδικάτα, φοιτητικούς και μαθητικούς συλλόγους, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία. Το αποτέλεσμα ήταν δύο προσαγωγές και δύο τραυματισμένοι διαδηλωτές.

Σε ανακοίνωση του Κόμματος σημειώνεται ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες για αυτό το γεγονός. Όχι μόνο συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο εναντίον της Συρίας, με παροχή πλήθους διευκολύνσεων, παίρνοντας γι’ αυτό τα συγχαρητήρια του Αμερικανού πρέσβη, αλλά και επιδιώκει να διαφημίσει την προσήλωσή της στους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, χτυπώντας άγρια διαδηλωτές και προστατεύοντας με πλήθος αστυνομικών δυνάμεων ένα άγαλμα – απολίθωμα του αιματοβαμμένου αμερικάνικου ιμπεριαλισμού».

«Ο λαός και η νεολαία βγάζουν τα συμπεράσματά τους για το ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης, δεν τρομοκρατούνται και θα δώσουν ακόμη πιο δυναμικό «παρών» στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.