Στις 7 και 8 Ιουνίου 2018 θα αρχίσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις φέτος, για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ και ΓΕΛ, αντίστοιχα, σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, που αναρτήθηκε σήμερα. Το πρόγραμμα δεν κρύβει εκπλήξεις και, ως είθισται, οι υποψήφιοι θα «μπουν στον στίβο» των εξετάσεων με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Πιο αναλυτικά, όσον αφορά τους υποψηφίους των ΓΕΛ, στις 8 Ιουνίου θα εξεταστούν στη Νεοελληνική Γλώσσα και στη συνέχεια, από τις 11 έως τις 15 Ιουνίου, σε μαθήματα προσανατολισμού. Οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 19 Ιουνίου, με το μάθημα της Βιολογίας (γενικής παιδείας και προσανατολισμού).

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν επίσης με την εξέταση στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας, στις 7 Ιουνίου. Στις 9 Ιουνίου θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα) και στο διάστημα 12-21/6 θα εξεταστούν στα μαθήματα ειδικότητας.

Εξάλλου, οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν από τις 22 έως και τις 30 Ιουνίου. Πιο συγκεκριμένα, οι εξετάσεις ξεκινούν στις 22 Ιουνίου, με τα Αγγλικά, ακολουθούν Γερμανικά και Ισπανικά (23/6), ελεύθερο (25/6) και γραμμικό σχέδιο (26/6), τα Γαλλικά (27/6), τα Ιταλικά (28/6) και τέλος, η Αρμονία (29/6) και ο Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων (30/6).

Όσον αφορά τους υποψηφίους (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), θα πρέπει να προχωρήσουν στην υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία από τις 19 μέχρι και τις 29 Ιουνίου 2018.

Σημειώνεται, ότι η ώρα έναρξης των εξετάσεων έχει οριστεί στις 08:30 π.μ. και οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Όσον αφορά στα ΕΠΑΛ, για το μάθημα ειδικότητας «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο», η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Στις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30, μέχρι τις 15:00 για το μάθημα με ώρα εξέτασης 15:30 και μέχρι τις 09:30 για το μάθημα με ώρα εξέτασης 10:00. Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις ώρες, των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρες, και του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι λεπτά.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.