Αποσύρεται προς το παρόν από τη διαβούλευση, το Νομοσχέδιο για τα Δεσποζόμενα και Αδέσποτα Ζώα Συντροφιάς, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου.

Στη δήλωση του ο κ. Αποστόλου σημειώνει ότι το Νομοσχέδιο αποσύρεται «προκειμένου να επανεξεταστούν ζητήματα που αναδείχθηκαν από την ως τώρα διαδικασία. Θα επανέλθει όταν επαναδιαμορφωθούν οι σχετικές διατάξεις».

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις, ιδιαίτερα από φιλοζωικές οργανώσεις που κατήγγειλαν ότι ουσιαστικά ποινικοποιεί την φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Η αντίδραση του Δήμου Αθηναίων

«Η φροντίδα των ζώων είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση, που απαιτεί τη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις αναγνωρισμένες φιλοζωικές οργανώσεις και όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες» υπογραμμίζει σ΄ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αθηναίων με αφορμή την απόσυρση του σχετικού νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων το νομοσχέδιο για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς ήταν «μνημείο συγκεντρωτισμού, άγνοιας του ζητήματος, προχειρότητας και δεν γινόταν παρά να αποσυρθεί». Επίσης, κάνει λόγο για «άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης».