Νέα κόντρα

Ενάντια στο ΣτΕ για την εισαγωγή αθλητών στα ΑΕΙ το υπ. Παιδείας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/03/2018 12:05 |
Ενάντια στο ΣτΕ για την εισαγωγή αθλητών στα ΑΕΙ το υπ. Παιδείας
Την αντίδραση του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε η απόφαση του ΣτΕ να βάλει «φρένο» στην εισαγωγή διακριθέντων αθλητών στην ανώτατη εκπαίδευση υπό ειδικό καθεστώς

Την αντίδραση του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε η απόφαση του ΣτΕ να βάλει «φρένο» στην εισαγωγή διακριθέντων αθλητών στην ανώτατη εκπαίδευση υπό ειδικό καθεστώς.

«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αμφισβητεί τις ρυθμίσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση διακριθέντων αθλητών δημιουργεί εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Δημιουργεί, όμως, και πολλά ερωτηματικά, αφού αυτή τη φορά το Ανώτατο Δικαστήριο δεν ασχολείται με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αλλά με μια ρύθμιση που ισχύει εδώ και δεκαετίες. Η απόφαση, δε, έρχεται δύο μήνες πριν από τις εισαγωγικές εξετάσεις!» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας για τις τελευταίες εξελίξεις. 

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναμένει την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης και διαβεβαιώνει τους υποψηφίους και τις οικογένειές τους πως θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που πηγάζουν από τις αρμοδιότητές του για να βρεθούν όλες οι δυνατές λύσεις ώστε οι διακριθέντες αθλητές και αθλήτριες να έχουν ένα ισοδύναμο με το σημερινό καθεστώς πρόσβασης στα ΑΕΙ. Και, εν πάση περιπτώσει, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα ως προς τις φετινές εξετάσεις.

1
Vagelis
25/03/2018 20:00
Γιατι αντιδρας εκει στον Συριζα δεν ειναι εις βαρος αλλων αυτος ο λαθος νομος? Η πιστευετε οτι θα χασετε πελατες? για καθε 1 που θα βαλετε 1000 θα σας καταψηφισουμε στις επομενες εκλογες, δεν πατε την χωρα προστα εκει στον Συριζα αλλα στο μεσαιωνα με αυτα τα μυαλα. Ολοι ισοι μεταξυ ισων κ. Τσιπρα.