Νέα τουρκική «βόμβα» για την κυριαρχία στο Αιγαίο έριξαν οι Τούρκοι και μάλιστα οηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου που δεν ανήκει φυσικά στο περιβάλλον Ερντογάν. Σύμφωνα με τονΚιλιτσντάρογλου; «Υποστηρίζουμε πάντα μία λύση μέσω διαλόγου. Στο Αιγαίο υπάρχουν 156 νησιά και βραχονησίδες που ανήκουν στην Τουρκία και η στρατικοποίησή τους δεν είναι σωστή», φέρεται να είπε στη συνάντηση με τους Ευρωπαίους πρέσβεις, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1.

Όσον αφορά στη σύνοδο στις Βρυξέλλες της Ε.Ε. και το θέμα των γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο που πρόκειται να φέρουν στο τραπέζι η Κύπρος και η Ελλάδα, ο Κιλιτσντάρογλου είπε: «Δεν είναι σωστές οι μονομερείς αποφάσεις χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι Τουρκοκύπριοι».

Ελληνικές διπλωματικές πηγές αναφέρουν, πάντως, στον ΑΝΤ1 ότι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δεν έκανε καμία αναφορά σε 156 υπό αμφισβήτηση νησιά στο Αιγαίο. Πρόκειται για μία αναφορά της εφημερίδας ‘Σοζτζού’, η οποία είναι γνωστή για τις ακραία εθνικιστικές της θέσεις, και όχι για δήλωση του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, παρόλο που η δήλωση αυτή προβάλλεται από το συγκεκριμένο μέσο σε εισαγωγικά.

Αν ισχύει πάντως αυτή η δήλωση δεν θα προξενούσε εντύπωση καθώς ο ηγέτης της αντιπολίτευσης εμφανίζεται πολλές φορές πιο σκληρός από τον Ταγίπ Ερντογάν.

Οπως αποκαλύπτουν τα «Νέα Σαββατοκύριακο» που κυκλοφορούν εκτάκτως την Παρασκευή. υπάρχου ν 18 σημεία στο Αιγαίο που είναι επικίνδυνα για απόβαση από την πλευρά των Τούρκων.