Στην επιβολή προστίμων σε όσους δεν τηρούν τους κανόνες καθαριότητας, που ομόφωνα έχουν εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, θα προχωρήσει η δημοτική Αρχή Χανίων.

Ενόψει της έναρξης των εορτών και της νέας τουριστικής περιόδου, η αρμόδια υπηρεσία περιβάλλοντος και καθαριότητας δημοσιοποίησε σήμερα τους βασικούς κανόνες που θα πρέπει να τηρούν πολίτες και επιχειρηματίες επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η καλή εικόνα της πόλης και η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων.

«Με απλές ενέργειες μπορούμε να συμβάλουμε ουσιαστικά στην καθαριότητα της πόλης μας και να διευκολύνουμε το έργο των υπηρεσιών του δήμου στον τομέα αυτόν. Ή μη τήρηση των παραπάνω συμβουλών προσβάλλει το κοινωνικό σύνολο» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, υπενθυμίζοντας ότι «η υπηρεσία καθαριότητας είναι υποχρεωμένη, βάσει του κανονισμού καθαριότητας που έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, να επιβάλει πρόστιμα, όπως προβλέπεται για κάθε παράβαση».

Η εναπόθεση των απορριμμάτων σε σακούλες και μέσα σε κάδους, η τήρηση των κανόνων ανακύκλωσης, η μη έκθεση ογκωδών αντικειμένων και οικοδομικών υλικών σε δρόμους και πεζοδρόμια, η τήρηση των κανόνων καθαριότητας για τα κατοικίδια ζώα σε δημόσιους χώρους, ο περιορισμός της αφισορύπανσης και η απομάκρυνση οχημάτων από κοινόχρηστους χώρους ή σε ξένες ακάλυπτες ιδιοκτησίες, είναι τα σημεία στα οποία δίνει βαρύτητα ο δήμος.